NBA

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κινδυνεύει να μείνει εκτός playoffs στον πρώτο γύρο για 1η φορά στην καριέρα του έπειτα από 15 σερί προκρίσεις

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λέικερς Ⓒ 2021 ROSS D. FRANKLIN/ASSOCIATED PRESS

Με τους Λέικερς να βρίσκονται πίσω στην σειρά με τους Σανς με 3-2, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είδε κάποια τρομερά σερί του να σπάνε, ενώ πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός από τον πρώτο γύρο για πρώτη φορά στην καριέρα του έπειτα από 15 σερί προκρίσεις.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είδε τους Σανς να διαλύουν τους - χωρίς Ντέιβις - Λέικερς στο Game 5 της σειράς και να παίρνουν προβάδισμα με 3-2 νίκες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για αυτόν: Να μείνει εκτός playoffs από τον πρώτο γύρο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα του.

Στην 18η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν βρίσκεται στα playoffs για 16η φορά, αφού είχε μείνει εκτός postseason στην ρούκι χρονιά του (2003/04) και στην πρώτη σεζόν του στους Λέικερς (2018/19). Τις προηγούμενες 15 φορές λοιπόν δεν αγωνίστηκε απλώς στα playoffs, αλλά έφτασε τουλάχιστον μέχρι τον 2ο γύρο. Τις 9 τελευταίες φορές που αγωνίστηκε μάλιστα στα playoffs έφτασε σε ισάριθμους τελικούς (τέσσερις με τους Χιτ από το 2010 έως το 2014, τέσσερις με τους Καβαλίερς από το 2014 έως το 2018 και πέρυσι με τους Λέικερς), κατακτώντας 4 πρωταθλήματα (2012, 2013, 2016, 2020) και ισάριθμα βραβεία MVP τελικών. Όλα αυτά τα σερί λοιπόν απειλούνται πλέον.

Την ίδια στιγμή πάντως που απειλείται τόσο το σερί των προκρίσεων στα playoffs, όσο και αυτό με τις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς όταν αγωνίζεται στην postseason, υπάρχουν δύο άλλα σερί που έσπασαν για τον ΛεΜπρόν.

Το πρώτο σερί του ΛεΜπρόν που έσπασε είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που σε σειρά πρώτου γύρου στα playoffs η ομάδα του βρίσκεται πίσω με 3-2 νίκες. Το δεύτερο ρεκόρ του όμως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην καριέρα του η ομάδα που αγωνίζεται γνώρισε δύο συνεχόμενες ήττες σε σειρά πρώτου γύρου στα playoffs (οι Λέικερς ηττήθηκαν τόσο στο Game 4 όσο και στο Game 5). Μέχρι τώρα ο ΛεΜπρόν μετρούσε 71 αγώνες πρώτου γύρου όπου - στην χειρότερη περίπτωση - η ομάδα του δεν είχε γνωρίσει ποτέ δύο σερί ήττες, με την αμέσως καλύτερη επίδοση να είναι οι 34 αγώνες, για την οποία υπεύθυνος ήταν ο Τιμ Ντάνκαν.

Όπως γίνεται σαφές, στο Game 6 της σειράς στο Λος Άντζελες ο Τζέιμς θα παίζει για πολλά περισσότερα από το να κρατήσει απλώς "ζωντανούς" τους Λέικερς στην σειρά.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ