ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο πρώτος εν ενεργεία NBAer που σπάει το φράγμα του 1 δις σε συνολικό εισόδημα καριέρας

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στην πρεμιέρα της ταινίας του
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς στην πρεμιέρα της ταινίας του Ⓒ 2021 JORDAN STRAUSS/INVISION/AP / ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με οικονομικό αναλυτή που ειδικεύεται στον αθλητισμό, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ που σπάει το φράγμα του 1 δις δολάρια σε συνολικό εισόδημα καριέρας.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι κάτι παραπάνω από αθλητής, είναι ένα φαινόμενο τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Κάτι που επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά σύμφωνα με τον Κερτ Μπέιντενχαουζεν, οικονομικό αναλυτή που ειδικεύεται στον αθλητισμό.

Σύμφωνα με δική του έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Sportico, ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του ΝΒΑ που σπάει το φράγμα του 1 δις δολάρια σε συνολικό εισόδημα καριέρας, ήτοι σε μισθοδοσία από τις ομάδες που έχει παίξει και εμπορικές συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο Μάικλ Τζόρνταν έφτασε πολύ κοντά να αποτελέσει αυτός τον πρώτο όσο ακόμη αποτελούσε ενεργό μέλος του ΝΒΑ, αλλά δεν τα κατάφερε -λήφθηκε υπόψιν ο πληθωρισμός κάθε εποχής.

Οι επόμενοι στη λίστα των εν ενεργεία παικτών του ΝΒΑ είναι ο Κέβιν Ντουράντ (580 εκατ. δολάρια) και ο Στεφ Κάρι (430 εκατ. δολάρια).

TAGS ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ