ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ

Ο ΛεΜπρόν απάντησε στον Ιμπραχίμοβιτς: "Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος"

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κάνει δηλώσεις
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς κάνει δηλώσεις PRINTSCREEN

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς απάντησε στην ατάκα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς ότι δεν πρέπει οι αθλητές να ασχολούνται με την πολιτική, λέγοντας ότι θα μιλάει για αυτά τα θέματα επειδή έχει δυνατή φωνή.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την δήλωσή του ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και γενικά οι αθλητές δεν πρέπει να σχολιάζουν πολιτικά θέματα. Απολύτως λογικά λοιπόν ο "Βασιλιας" απάντησε. Και είχε να πει πολλά.

Ο Τζέιμς ρωτήθηκε για το θέμα και η απάντησή του τα έλεγε όλα: Δεν θα το βουλώσω για θέματα που είναι λάθος. Παλεύω για τους ανθρώπους μου" δήλωσε αρχικά ο ΛεΜπρόν και πρόσθεσε:

"Παλεύω για την ισότητα, την κοινωνική αδικία, τον ρατσισμό, την καταστολή ψήφου, πράγματα που συμβαίνουν στην κοινότητά μας, τα οποία έχω ζήσει και ξέρω ότι ακόμα συμβαίνουν επειδή έχω πάνω από 300 παιδιά στο σχολείο μου και χρειάζονται μία φωνή. Αυτή η φωνή είμαι εγώ, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα μου για να φωτίσω αυτά τα θέματα, μιλώντας για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου και στον κόσμο".

Ακολούθως ο Τζέιμς αναφέρθηκε στην Ρένι Μοντγκόμερι, την πρώτη αφροαμερικανίδα που αποτελεί στέλεχος ενός σχήματος που κατέχει την ιδιοκτησία μίας ομάδας(Ατλάντα Ντριμ), η οποία παραδέχθηκε ότι χωρίς τον ΛεΜπρόν δεν θα τα είχε καταφέρει:

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνω απλώς στα αθλητικά, επειδή ξέρω πόσο δυνατή είναι η φωνή μου. Μπορεί να ρωτήσει την Ρένι Μοντγκόμερι αν απλώς θα σκάσω και θα ντριμπλάρω, βλέποντας πλέον μία Αφροαμερικανή να είναι μέλος ενός γκρουπ που έχει στην ιδιοκτησία του την Ατλάντα Ντριμ".

Κλείνοντας, ο ΛεΜπρόν πέρασε για τα καλά στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι ο Ιμπραχίμοβιτς στο παρελθόν έχει αναφερθεί και αυτός σε θέματα ρατσισμού, άρα δεν μπορεί να λέει ότι μένει μόνο στον αθλητισμό: "Είναι αστείο που το είπε, γιατί το 2018 ήταν ο ίδιος που είχε μιλήσει για τα ίδια θέματα για την περίοδο που ήταν στην Σουηδία και έπεφτε θύμα ρατσισμού στα γήπεδα επειδή το επίθετό του ήταν διαφορετικό. Αυτός δεν το είχε πει; Είμαι ο λάθος άνθρωπος για να κάνει κριτική, επειδή γενικά κάνω την έρευνά μου".

Δείτε τις δηλώσεις του Τζέιμς:

TAGS ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ NBA ΗΠΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ