ΙΤΑΛΙΑ

Ο Λαβάλ και ο εθισμός στην επιτυχία

Ο Λαβάλ και ο εθισμός στην επιτυχία

Η Σάσαρι έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην κατάκτηση του Copa Italia. Ο Σέιν Λαβάλ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών και μιλώντας στο Sport24.gr αναφέρθηκε στην επιτυχία της ομάδας από την Σαρδηνία, αλλά και στον προσωπικό εθισμό στην επιτυχία!

Μία ακόμα σεζόν περιλαμβάνει τρόπαιο, για την Σάσαρι. Οι "κυανόλευκοι" του Ρομέο Σακέτι, έκαναν επίδειξη δύναμης στο Final 8 του Copa Italia και νικώντας την Αρμάνι Μιλάνο στον τελικό, ρίχνοντας 100άρα, μάλιστα (101-94 το τελικό αποτέλεσμα) έφτασαν στην κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού τροπαίου.

Ένας από τους παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε ο Ιταλός κόουτς ήταν ο Ολασένι Αμπντούλ Τζελίλ Λαβάλ, ή αλλιώς -για συντομία- Σέιν Λαβάλ. Ο 28χρονος σέντερ από τη Νιγηρία κέρδισε τις περισσότερες από τις μονομαχίες σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό και έδωσε σημαντικές λύσεις στην ομάδα του.

Με τους πανηγυρισμούς να έχουν καταλαγιάσει, πλέον, και τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών να έχει περάσει, ο 28χρονος άσος μίλησε στο Sport24.gr, μεταξύ άλλων, για την επιτυχία της ιταλικής ομάδας, την προσθήκη του Κένι Κάντζι, αλλά και το πόσο βοήθησε ο πρώην παίκτης των Τρικάλων, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της ομάδας από την Σαρδηνία.

Τι συναισθήματα υπάρχουν για την κατάκτηση του Copa Italia;

"Είναι ο δεύτερος τίτλος μας μετά το Supercup που κατακτήσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και μας έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση. Αλλά θα μπορούσα να πω πως το συναίσθημα της κατάκτησης του Copa Italia είναι δέκα φορές καλύτερο! Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που κατακτώ έναν τόσο μεγάλο τίτλο".

Ποιο ήταν το μυστικό ώστε να φτάσετε στην κατάκτηση του τροπαίου;

"Είμαστε μια πολύ αθλητική ομάδα σε κάθε θέση. Παίζουμε πιεστική άμυνα κάθε αγωνιστική και καλύψαμε όλα τα αμυντικά λάθη που κάναμε. Επίσης, είχαμε καλή κυκλοφορία μπάλας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε εξαιρετικές φάσεις. Σε γενικές γραμμές, παίξαμε σαν ομάδα, επιθετικά, αλλά και αμυντικά".

Η κατάκτηση του Copa Italia σας δίνει επιπλέον κίνητρο για το πρωτάθλημα;

"Πριν ξεκινήσει το Final 8 πιστεύαμε πως μπορούμε να το κατακτήσουμε. Υπήρχαν πραγματικά καλές ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση, ειδικά η Αρμάνι Μιλάνο, που είναι και πρωταθλήτρια. Νιώθαμε όμως, πως είμαστε δυνατότεροι όλων, όταν παίζουμε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό το κύπελλο απέδειξε στην υπόλοιπη χώρα πόσο δυνατοί είμαστε στην πραγματικότητα".

Πριν το Final 8 του Copa Italia είχατε μια προσθήκη στο ρόστερ, τον Κένι Κάντζι. Πόσο βοήθησε η παρουσία του;

"Ο Κένι είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη. Είναι πολύ ευέλικτος και αλτικός και δίνει πολλές ευκαιρίες ώστε να φτιάχνουμε όμορφες φάσεις. Δεν ξεχνάμε, όμως και τον έτερο παίκτη που έπαιζε στην Ελλάδα, τον Τσέικχ Μποντζ, που μας έδωσε περισσότερη αθλητικότητα και όγκο όταν χρειάστηκε".

Στον τελικό αντιμετωπίσατε την Αρμάνι Μιλάνο, ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Euroleague. Στο πρώτο μισό της σεζόν παίξατε κι εσείς στην Euroleague. Πώς βίωσες την εμπειρία αυτή;

"Ήταν μια σπουδαία εμπειρία το να παίζεις στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη. Είμαι εθισμένος, πλέον! Είναι κίνητρο για εμένα ώστε να δουλέψω σκληρά και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά και να βελτιωθώ ατομικά, όσο μπορώ".

Αλλάζει κάτι στην ομάδα μετά την κατάκτηση του τροπαίου;

"Δεν νομίζω πως θα αλλάξουν πολλά. Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι μετά την κατάκτηση του Copa Italia, ενώ υπάρχει και τεράστια εμπιστοσύνη ανάμεσά μας".

Στην άκρη του πάγκου έχετε τον Ρομέο Σακέτι. Είναι ο προπονητής που θα σας εμπνεύσει ώστε να δώσετε το κάτι παραπάνω;

"Ο κόουτς Σακέτι είναι ένας προπονητής που δίνει στους παίκτες του την ευκαιρία να παίξουν στον αγώνα πολύ διαφορετικά σε σχέση με τους περισσότερους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης. Αγωνιζόταν στη θέση του φόργουορντ, οπότε υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ