ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κρουμπάλι στο SPORT24: "Είμαι ο Ουσμάν, όχι ο Ντένις Ρόντμαν"

Ο Κρουμπάλι στο SPORT24: "Είμαι ο Ουσμάν, όχι ο Ντένις Ρόντμαν"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η Λάρισα βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της, τον 5ο ημιτελικό της Stoiximan Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Ουσμάν Κρουμπάλι μίλησε στο SPORT24 για τη θέληση όλων να παίξουν κι άλλο μπάσκετ. Ο Αμερικανός απάντησε στον χαρακτηρισμό "Ντένις Ρόντμαν της Λάρισας", παραδέχτηκε πως θέλει να είναι ο game changer για την ομάδα του και έσβησε από το λεξιλόγιο του τη λέξη "φόβος".

Η Λάρισα συνεχίζει να εντυπωσιάζει την μπασκετική Ελλάδα. Μετά από τον νέο θρίαμβο απέναντι στον Παναθηναϊκό στον τέταρτο ημιτελικό της Stoiximan Basket League η ομάδα της Θεσσαλίας βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την ιστορική πρόκρισή της στους τελικούς του πρωταθλήματος, κάτι που θα επιχειρήσει να κάνει στο ΟΑΚΑ και να δώσει παράταση στο όνειρο στο οποίο ζει.

Μία ομάδα με προσωπικότητες που κάνουν τη διαφορά εντός παρκέ, όπως αυτή του Ουσμάν Κρουμπάλι. Στα 34 του χρόνια ζει μία δεύτερη μπασκετική νιότη και σπάει ρεκόρ που κρατάγανε χρόνια. Έχει φτάσει συνολικά τα 13 double - double στη σεζόν σε 29 αγώνες, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ 16 χρόνων. Έχει ονομαστεί ως ο "Ντένις Ρόντμαν της Λάρισας", ένα προσωνύμιο που ο ίδιος δεν αποδέχεται, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως όντως έχει κοινά χαρακτηριστικά με το θρυλικό "Σκουλήκι", πρωταθλητή στο ΝΒΑ με Πίστονς και Μπουλς.

Ο "game changer" της Λάρισας μίλησε στο SPORT24 μετά από τον 4ο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, θέτοντας ξεκάθαρα ως στόχο τη νίκη στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς do-or-die στο οποίο "δεν χωρούν δικαιολογίες".

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Στόχος της Λάρισας να παίξει κι άλλο μπάσκετ, να δώσει συνέχεια στο όνειρο που ζει τη φετινή σεζόν. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι απολαμβάνει τις στιγμές στη θεσσαλική πόλη, ξεκινώντας από τα χαμηλά και φτάνοντας μέχρι και τα playoffs.

"Νιώθω πολύ καλά για την ομάδα και τον σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα επιπέδου EuroLeague, με καλούς παίκτες και μεγάλη ιστορία. Για εμάς είναι μόλις η τρίτη μας σεζόν στην μεγάλη κατηγορία επομένως μία τέτοια νίκη είναι πάντα σημαντική. Το να βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο είναι από μόνο του ευλογία και τα λόγια δεν μπορούν να το περιγράψουν".

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι πανηγυρίζει με την φανέλα της Λάρισας
Ο Ουσμάν Κρουμπάλι πανηγυρίζει με την φανέλα της Λάρισας INTIME

Για το τι είπαν πριν από τον τέταρτο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και την διαχείριση που έγινε: “Ξέραμε πως σε τέτοια παιχνίδια, πως σε τέτοιες καταστάσεις και συνθήκες δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να πάρουμε τη νίκη. Καμία δικαιολογία. Καταφέραμε και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε όμως, παρά το γεγονός πως δεν ήταν εύκολο. Ποτέ δεν θα είναι εύκολο σε αυτό το σημείο της σεζόν. Είμαστε στα playoffs. Παίξαμε κόντρα σε μία μεγάλη και έμπειρη ομάδα όμως ο Παναθηναϊκός επομένως ξέραμε πως έπρεπε να δώσουμε το 100% μας για να φύγουμε με το αποτέλεσμα. Πήραμε πολλή ενέργεια από τους φιλάθλους μας που ήταν ο έκτος μας παίκτης. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος”.

Η Λάρισα βρέθηκε να χάνει το διψήφιο προβάδισμα που είχε χτίσει στο πρώτο μισό του αγώνα, είδε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει, να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση και να παίρνει μάλιστα εκείνος το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Η συγκέντρωση των παικτών ωστόσο δεν ξέφυγε και το focus παρέμεινε εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ.

"Είμαστε μία ομάδα που δεν τα βρήκε εύκολα από την αρχή της σεζόν. Είχαμε προβλήματα στο ξεκίνημα και βρεθήκαμε χαμηλά στο πρωτάθλημα. Σταδιακά αλλάξαμε κάποια πράγματα, ήρθε ο προπονητής μας και οι νέοι παίκτες και αλλάξαμε την νοοτροπία μας. Γνωρίζαμε πως ήμασταν χαμηλά επομένως ο μόνος δρόμος για εμάς ήταν προς τα πάνω. Το ότι βρεθήκαμε από τα χαμηλά στους οκτώ και τώρα στους τέσσερις δείχνει πολλά για την ομάδα και το πως είναι φτιαγμένη. Αυτό δείχνει χαρακτήρα. Από όλους μας. Δεν έχουμε φόβο, δουλεύουμε πολύ σκληρά και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Αυτή ήταν η ταυτότητά μας, αυτό δείξαμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν τα παρατήσαμε, βρήκαμε σκορ και δώσαμε ευκαιρίες στους εαυτούς μας να πάρουμε τη νίκη στον τέταρτο ημιτελικό.

Ο προπονητής μας παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό. Δεν είναι ποτέ εύκολο το να έρχεσαι σε μία ομάδα και να πρέπει να διαχειριστείς μία κατάσταση. Να πάρεις μία ομάδα παιδιών και να την οδηγήσεις στην επιτυχία. Λέει πολλά για τον προπονητή μας και το σταφ του. Κατάφεραν να κάνουν καλύτερη την ομάδα και να βγάλουν προς τα έξω το παιχνίδι που κάνουμε τη δεδομένη στιγμή".

Ο Ντένις Ρόντμαν της Λάρισας

Για την άνεση που νιώθει και ο ίδιος στην ομάδα της Λάρισας: "Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο γιατί βρίσκομαι στο άθλημα εδώ και αρκετό καιρό. Πλέον είμαι 34-35 ετών και είναι δύσκολη σεζόν για εμένα αλλά είναι μία εμπειρία. Έχω την οικογένειά μου εδώ, την γυναίκα μου τα δύο παιδιά μου και βλέπω πως είναι ευτυχισμένοι με την ζωή που έχουμε. Κάνουν δραστηριότητες, τα παιδιά μου πάνε σχολείο εδώ και βλέπω πως περνάνε καλά. Είμαι απλός άνθρωπος, δεν θέλω πολλά από τη ζωή μου.

Είμαι σε μία στιγμή της ζωής μου που δεν υπέρ αναλύω. Ζω το τώρα, έχω την εμπειρία και πορεύομαι με αυτή. Η οικογένειά μου είναι καλά, περνάει καλά και μου αρκεί για να είμαι και εγώ καλά. Αυτό μου επιτρέπει να μείνω συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στην δουλειά μου. Έχω βρει μία ωραία ισορροπία στη ζωή μου και στην καριέρα μου”.

Ο Ουσμάν Κρουμπάλι πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη της Λάρισας επί του Παναθηναϊκού
Ο Ουσμάν Κρουμπάλι πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη της Λάρισας επί του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS


Ο Κρουμπάλι χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο Ντένις Ρόντμαν της θεσσαλικής ομάδας ωστόσο ο ίδιος θέλησε να εστιάσει στον Ουσμάν, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως έχει κάποια κοινά στοιχεία με τον πρώην game changer των Μπουλς.

"Ίσως έχουμε κάποια κοινά στοιχεία, αλλά εγώ είμαι ο Ουσμάν Κρουμπάλι, είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος. Ο κόσμος θα κάνει τα δικά του σενάρια και θα βγάλει τα δικά του ψευδώνυμα. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως δουλεύω πολύ και σκληρά. Βρίσκομαι εδώ για να αλλάξω το παιχνίδι της ομάδας μου (να είμαι ένας game changer).

Θέλω να επηρεάσω το παιχνίδι της ομάδας μου προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς. Επιθετικά, αμυντικά, στο κομμάτι των ριμπάουντ. Στόχος μας στην ζωή και ο λόγος για τον οποίο κάνουμε ό,τι κάνουμε είναι για να φέρουμε κάτι διαφορετικό, να είμαστε ξεχωριστοί. Χαίρομαι που μπορώ να κάνω τη διαφορά στην ομάδα μου ειδικά στο κρίσιμο σημείο των playoffs.

Ακόμα και η απόδοσή μου στα ριμπάουντ στον 4ο ημιτελικό ήταν ομαδική προσπάθεια. Όλοι βγήκαν μπροστά. Όσοι μπήκαν στο ματς, όσοι βοήθησαν έστω και λίγο, όλοι έκαναν τη διαφορά. Εγώ από την άλλη χρησιμοποίησα την εμπειρία μου και επηρέασα το παιχνίδι με τον τρόπο που το έκανα. Πήρα φάουλ, παρά το γεγονός ότι δεν τα πήγα καλά από τη γραμμή των βολών, αλλά στο τέλος της ημέρας βρήκα τρόπο να βοηθήσω την ομάδα μου. Ακόμα και όταν δεν είναι η μέρα σου πρέπει να βρεις τρόπο να ‘φέρεις κάτι στο τραπέζι’, να δείξεις κάτι".

Θέλουμε να παίξουμε κι άλλο μπάσκετ

Αν έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος του αντιπάλου, πως βρίσκονται κοντά στο να αποκλείσουν μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός: “Καταλαβαίνουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Έχουμε οδηγήσει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Κανείς δεν περίμενε πως θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο μετά από τη δύσκολη χρονιά που είχαμε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Τι είδους ομάδα είμαστε. Θα πάμε στην Αθήνα, ξέρουμε πως θα είναι μία δύσκολη κατάσταση αλλά ειλικρινά πλέον αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον.

Έχουμε βάλει τον εαυτό μας σε μία θέση που διεκδικεί την πρόκριση στους τελικούς. Αυτό το ματς είναι τα πάντα, είναι ζωής και θανάτου και θα κάνουμε τα πάντα για να έρθει σε εμάς στο τέλος. Έχουμε μερικές ημέρες ακόμα να προετοιμαστούμε και θα πάμε δυνατά. Ξέρουμε τα δεδομένα, ξέρουμε τι είναι ο Παναθηναϊκός αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει και μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι.

Όλη τη χρονιά η νοοτροπία μας είναι να κοιτάμε ένα ματς τη φορά. Έτσι πρέπει αλλιώς χάνεις τη μπάλα. Ό,τι έγινε έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, θέλουμε να παίξουμε κι άλλο μπάσκετ”.

Τις μεγαλύτερές μας νίκες φέτος τις έχουμε κάνει εκτός έδρας

Για τις ήττες και την εικόνα της Λάρισας στο ΟΑΚΑ: “Κάθε ματς κρίνεται στις προσαρμογές που κάνεις. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στα δεδομένα κάθε φορά. Χάσαμε δύο φορές στο ΟΑΚΑ και πήραμε ισάριθμες νίκες στην έδρα μας. Πρέπει να πάρουμε κάτι και από τις δύο περιπτώσεις και από τις νίκες και τις ήττες. Υπάρχει ενθουσιασμός αλλά η πραγματικότητα είναι πλέον το πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.

Ο κόσμος μας στο γήπεδο μας έδωσε ώθηση και ασφάλεια πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό αλλά η αλήθεια είναι πως τις μεγαλύτερές μας νίκες φέτος τις έχουμε κάνει εκτός έδρας. Είναι οξύμωρο αλλά έτσι είναι. Αυτό έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Όπως είπα πρέπει να προσαρμοστούμε. Είτε θα κερδίσουμε είτε θα πάμε σπίτι. Πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε.

Αντίστοιχα θα κάνουν και εκείνοι αυτό που θέλουν και αυτό για το οποίο παλεύουν όλη τη σεζόν αλλά εμείς δεν εστιάζουμε στον Παναθηναϊκό, κοιτάμε τον εαυτό μας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να παίξουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το αποτέλεσμα θα τα κρίνει όλα”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ