NBA

Ο Κουφός για την αναζήτηση ομάδας: "Είμαι ακόμα νέος και υγιής, απλώς συνεχίζω να δουλεύω"

Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Κώστας Κουφός με την φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Κώστας Κουφός δήλωσε ότι συνεχίζει να δουλεύει στο παιχνίδι του περιμένοντας μία πρόταση από ομάδα, τόνισε ότι είναι ακόμα νέος και υγιής και πρόσθεσε πως απλώς περιμένει μία ευκαιρία, ενδεχομένως και στο ΝΒΑ.

Ο Κώστας Κουφός βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση ομάδας μετά το περσινό πέρασμά του από τον Ολυμπιακό στο κλείσιμο της σεζόν 2021/22 και τονίζει για ακόμα μία φορά ότι είναι νέος και υγιής.

Ο διεθνής σέντερ μίλησε στο "Inside Buzz" του Μάικ Ντομαγκάλα και με την συζήτηση να πηγαίνει στο τι κάνει όσο καιρό περιμένει πρόταση απάντησε πως "συνεχίζω να παλεύω και να δουλεύω το παιχνίδι μου. Είμαι ακόμα νέος και υγιής, αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν πάει πάντα όπως θέλεις. Πρέπει απλώς να εκμεταλλεύεσαι μία ευκαιρία όταν σου παρουσιάζεται. Μέχρι τότε θα συνεχίσω να δουλεύω".

Ο Κουφός αναφέρθηκε - για ακόμα μία φορά στην καριέρα του - και στο γεγονός ότι ενώ στα εφηβικά του χρόνια ήταν σκόρερ, στο ΝΒΑ έγινε ρολίστας, απαντώντας σχετικά: "Αν ο κόσμος έβλεπε το παιχνίδι μου ξέρει πως όταν ξεκίνησα την καριέρα μου ήμουν σουτέρ και σκόρερ. Αλλά στους Τζαζ άλλαξα το παιχνίδι μου και έγινα αμυντικός ψηλός και ριμπάουντερ. Ακόμα μπορώ να κάνω αυτά που έκανα κάποτε, να σουτάρω τρίποντα, να ντριμπλάρω.

Στο ΝΒΑ έχει σημασία να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Να πιάσεις την ευκαιρία σου. Εγώ δεν μπορώ να παραπονεθώ γιατί έπαιξα 11 χρόνια στο ΝΒΑ, έπαιξα στα playoffs, έκανα κάποια double-double. Θα μπορούσε να πάει καλύτερα, θα μπορούσε να πάει και χειρότερα η ζωή μου."

Σε ερώτηση για το στεναχωριέται όταν βλέπει κάποιον παίκτη να υπογράφει σε ομάδα του ΝΒΑ και σκέφτεται ότι ίσως ο ίδιος να είναι καλύτερος παίκτης, ο Κουφός απάντησε με ειλικρίνεια: "Σαφώς, αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Όσο περνούν τα χρόνια όμως - και είμαι τυχερός επειδή υπέγραψα κάποια καλά συμβόλαια και έπαιξα πολλά παιχνίδια - τότε καταλαβαίνεις ότι είναι καλό να σκέφτεσαι έτσι, επειδή δείχνει ότι είσαι ανταγωνιστικός και θες να είσαι ο καλύτερος που μπορείς.

Από ένα σημείο και μετά βέβαια όσο μεγαλώνεις και βλέπεις κάποιες υπογραφές καταλαβαίνεις ότι πρέπει να εστιάσεις στον εαυτό σου και την οικογένειά σου και να μην ασχολείσαι με ό,τι συμβαίνει".

Τέλος, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εξέλιξή του, ο Κουφός παραδέχθηκε ότι ενώ περίμενε πως ο "Greek Freak" θα γινόταν σπουδαίος παίκτης, εξεπλάγην από την αγωνιστική του έκρηξη:

"Ήξερα ότι θα γίνει σπουδαίος ο Γιάννης, αλλά η ταχύτητα που βελτιώθηκε και αυτά που πέτυχε με εξέπληξαν. Όταν τον είδα πρώτη φορά ήταν καλός σουτέρ. Από τότε μέχρι τώρα είναι απίστευτα αυτά που έχει καταφέρει".

Δεν βρίσκεται καν στο μέσο της καριέρας του στο ΝΒΑ και έχει πετύχει τόσα, κάτι που είναι τρελό και τρομακτικό. Το ότι έχει καταφέρει τόσα πολλά σε τόσο νεαρή ηλικία, έχοντας αναδειχθεί 2 φορές MVP και έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, είναι φανταστικό. Θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Έχει έρθει από την Ευρώπη, έχει την ελληνική κληρονομιά και την οικογένειά του. Είναι ευλογία αυτό που συνέβη. Έχει κάνει απίστευτα πράγματα για την κοινότητα και την οικογένειά του. Σϊγουρα αυτή είναι μία ιστορία που πρέπει να ακουστεί.

Είναι καλό παιδί. Έχουμε να μιλήσουμε καιρό, αλλά ξέρω ότι είναι καλό παιδί. Έρχεται από δύσκολο περιβάλλον και δούλεψε σκληρά για να πετύχει όσα πέτυχε. Είχε σπουδαία οικογένεια. Ο πατέρας του και η μητέρα του ήταν τρομεροί, τα αδέλφια του είναι εξαιρετικά. Είναι όλα τα αδέλφια μοναδικά και αυτό κάνει την οικογένεια μοναδική".

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Κώστα Κουφού:


TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ