ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Στο β' μέρος βγήκαμε μια γροθιά, παίξαμε με αυταπάρνηση"

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Στο β' μέρος βγήκαμε μια γροθιά, παίξαμε με αυταπάρνηση"
PRINTSCREEN

Η Εθνική Ελλάδας πραγματοποίησε μία σπουδαία ανατροπή κόντρα στη Νέα Ζηλανδία και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του MundoBasket 2023. Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο SPORT24 για τα δύο πρόσωπα που εμφάνισε η ομάδα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να γυρίσει τούμπα το ματς.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε μια σπουδαία ανατροπή, έριξε στο καναβάτσο τη Νέα Ζηλανδία και τσέκαρε το εισιτήριό της για τη δεύτερη φάση των ομίλων του MundoBasket 2023. Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στους Παντελή Βλαχόπουλο και Παντελή Διαμαντόπουλο για λογαριασμό του SPORT24, ξεκθαρίζοντας για ποιο λόγο δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας στο πρώτο εικοσάλεπτο και πώς αυτή άλλαξε μετά το ημίχρονο.

"Για να είμαστε ειλικρινείς, νομίζω ότι επηρεάστηκε το κεφάλι μας αρκετά. Επειδή ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα physical, πήγαμε να ματσάρουμε αυτό το στοιχείο και βγήκαμε έξω από τις αρχές μας και αυτά που θέλαμε να κάνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Επειδή αυτό άρχισε να δημιουργεί καταστάσεις στις οποίες δεν είμαστε συνηθισμένοι, άρχισαν να μας φταίνε όλα. Μας έφταιγαν οι διαιτητές. Μας έφταιγε ο συμπαίκτης μας που δεν έκανε μία έξτρα πάσα. Μας έφταιγε ο άλλος συμπαίκτης μας που έπαιρνε ένα σουτ που εμείς θεωρούσαμε με το μυαλό μας ότι δεν ήταν καλό. Και όλο αυτό αν θέλεις δημιούργησε έναν εκνευρισμό.

Αλλά μπήκαμε στα αποδυτήρια και καθαρίσαμε το μυαλό μας. Είπαμε ότι το εύκολο είναι αυτό, να δείχνεις τον άλλο με το δάχτυλο και να λες το λάθος του με άσχημο τρόπο ή να λες δεν φταίω εγώ. Το δύσκολο είναι να το αποδεχτείς, να το αγκαλιάσεις και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην επόμενη φάση.

Νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί του δεύτερου ημιχρόνου. Βγήκαμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά. Παίξαμε με αυταπάρνηση. Ματσάραμε το physicality τους με μπασκετικό τρόπο. Σταματήσαμε να ασχολούμαστε με ανοησίες και πράγματα που δεν ήταν στο δικό μας έλεγχο και δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε εξαρχής.

Έτσι καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Ιωάννη, εξαιρετική εμφάνιση από τον Γιαννούλη, εξαιρετική εμφάνιση και μαεστρία από τον Τόμας. Όλα τα παιδιά έδωσαν και την ψυχή τους.

Προσωπικά μιλώντας, σε κάθε παιχνίδι υπάρχει άγχος, όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου. Αυτό δεν είναι μικρό πράγμα. Αυτό που είπα στο τέλος, στο κέντρο, στα παιδιά, είναι ότι δημιουργήσαμε ένα ακόμα σκαλί για εμάς, και θα προσπαθήσουμε να το ανέβουμε όλοι μαζί για να δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Κι αν θες νιώθω λίγο υπερήφανος γιατί το δεύτερο ημίχρονο σήμερα έκανε και πολλούς -μπασκετικούς ή μη- περήφανους, πίσω στην πατρίδα

Τι θα γίνει με τη Λιθουανία; Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ακόμα σκαλοπατάκι για εμάς. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα για μία ακόμα μάχη. Ας τη δώσουμε στο 100% και θα δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε από αυτό το ματς".

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ