ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αυτή την μαγική ιδιότητα να σε ανυψώνει"

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αυτή την μαγική ιδιότητα να σε ανυψώνει"
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Ολυμπιακός πήρε μία νίκη σπουδαίας σημασίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο SPORT24 για τη σημασία του αποτελέσματος των ερυθρολεύκων, την ώθηση από τον κόσμο, αλλά και τους στόχους εν όψει της συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και τη διαφορά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, κατακτώντας ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα εν όψει playoffs.

Ο αρχηγός των ερυθρολεύων, Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στο SPORT24, όπου ξετύλιξε το κουβάρι των σκέψεών του για το παιχνίδι, αλλά και για την εξέλιξη της χρονιάς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ολοένα και ανεβαίνει με το πέρασμα του χρόνου.

Ο Παπανικολάου αποτέλεσε σημείο αναφοράς για να φτάσει τελικώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο θετικό αποτέλεσμα, σκοράροντας 16 πόντους με 2/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 3/6 βολές, φτάνοντας πολύ κοντά στο νταμπλ-νταμπλ με τα 8 ριμπάουντ που κατέβασε.

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

"Η μεγάλη ώθηση ήρθε από τον κόσμο"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όταν κλήθηκε να σχολιάσει το παιχνίδι, έβαλε στην εξίσωση τον κόσμο και την συμβολή του στη νίκη της ομάδας λέγοντας: "Η αλήθεια είναι ότι η ώθηση η μεγάλη ήρθε από τον κόσμο. Όταν καταφέραμε να βάλουμε τον κόσμο στην εξίσωση ανέβηκε ο παλμός. Έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα ο κόσμος του Ολυμπιακού να σε ανυψώνει και να σου δίνει αυτή την ένταση. Από εκεί και πέρα στο κομμάτι το ομαδικό η ομάδα έδειξε αυταπάρνηση.

Βγήκαμε πάρα πολύ αποφασισμένοι στο δεύτερο να ανεβάσουμε την πίεσή μας, να ανεβάσουμε την ενέργειά μας και ευδοκιμήσαμε να βρουμε φάσεις στην επίθεση, να επανέλθουμε γρήγορα στο σκορ, να πάρουμε το μομέντουμ του παιχνιδιού στην πλευρά μας και να το κρατήσουμε".

Ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει χρειαστεί, είτε λόγω ανάγκης, είτε λόγω επιλογής να χρησιμοποιήσει παίκτες σε διαφορετικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η δυναμική της ομάδας, μετατρέποντας σε μεγάλο "όπλο" την προσαρμοστικότητα.

"Σίγουρα είναι ευτύχημα για τον προπονητή κυρίως να το έχει αυτό αλλά η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλά σημεία του παιχνιδιού σήμερα που υπήρχε μία 'αναμπουμπούλα' να το πω έτσι γιατί δεν είχαμε τον Τόμας (σ.σ. Γουόκαπ) που προσφέρει μία ηρεμία στην ομάδα, ο Νάιτζελ (σ.σ. Γουίλιαμς-Γκος) ερχόταν από τραυματισμό, ο Μήτρου-Λονγκ το ίδιο.

Ο Μιχάλης (σ.σ. Λούντζης) δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής οπότε δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και όλο αυτό είναι φυσιολογικό να δημιουργούν σε κάποιες στιγμές μία αναταραχή, δεν υπήρχε ηρεμία, δεν υπήρχε ο ρυθμός ουσιαστικά για να τρέξει η επίθεση.

Παρόλα αυτά βρήκαμε τις φάσεις που θέλαμε κυρίως από την άμυνα και καταφέραμε να βρούμε σουτ στον αιφνιδιασμό, να βρούμε καλάθια και να βρούμε ανοργάνωτη την άμυνα έτσι ώστε να βάλουμε τα καλάθια που έπρεπε για τη νίκη στο τέλος" ήταν τα λόγια του Κώστα Παπανικολάου.

"Κάθε χρόνο ο στόχος της ομάδας είναι τα playoffs"

Ο Ολυμπιακός έπειτα από ένα ξεκίνημα με κάποια αρνητικά αποτελέσματα που τον κράτησαν πίσω βαθμολογικά, έχει κάνει μία αντεπίθεση τους τελευταίους μήνες και σταδιακά ανεβαίνει ολοένα και περισσόερο, βάζοντας ψηλότερα τον πήχη. Ο στόχος της απευθείας εισόδου στα playoffs μοιάζει πολύ κοντά και ο αρχηγός των Πειραιωτών ανέφερε: "Καταρχάς δε νομίζω ότι η χρονιά μας δεν ξεκίνησε καλά. Ήταν μία χρονιά, η οποία ξεκίνησε με κάποια αποτελέσματα, άλλα θετικά, άλλα αρνητικά. Πάντα υπήρχε ο στόχος που δεν ήταν άλλος από τα playoffs.

Όπως λέμε κάθε χρόνο στόχος της ομάδας είναι να μπαίνει στα playoffs. Από εκεί και πέρα όποια θέση κι αν κατακτήσουμε, νομίζω ότι έχουμε δείξει πως έχουμε τον τρόπο να καταφέρουμε να κάνουμε την υπέρβαση και να παίρνουμε αυτό που θέλουμε.

Οπότε σίγουρα αν μπορείς να πάρεις το πλεονέκτημα έδρας και να έχουμε την έδρα του ΣΕΦ είναι το ζητούμενο, αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε να μπούμε στα playoffs και αν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τα Play-In".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ