ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Δώσαμε στους εαυτούς μας άλλη μια ευκαιρία να προκριθούμε στο Final Four"

Ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Δώσαμε στους εαυτούς μας άλλη μια ευκαιρία να προκριθούμε στο Final Four"
PRINTSCREEN

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο SPORT24, αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα, εξήγησε ότι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προκριθούν στο Final Four και τόνισε ότι η αποψινή βραδιά αφορά στην ομαδική δουλειά και όχι στην μεμονομένη απόδοση οποιουδήποτε αθλητή.

Ο Ολυμπιακός συνέντριψε την Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των playoffs της EuroLeague και θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίνεται σε Game 5 στην έδρα του αντιπάλου της.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο μικρόφωνο του SPORT24 και στους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη μετά από τη λήξη της αναμέτρησης. Ο έμπειρος φόργουρντ των Πειραιωτών εξήγησε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν ότι μπορεί να προκριθεί στο Final Four και ανέφερε ότι το αποψινό Game 4 ήταν το λιγότερο αντιπροσωπευτικό της σειράς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24 και στους Σπύρο Καβαλιεράτο και Γιάννη Φιλέρη:

Για τη γρίπη που αντιμετώπισε και παρόλα αυτά αγωνίστηκε: "Όλα καλά, είμαι χαρούμενος. Δεν ήταν εύκολο αυτό που πέρασα, προφανώς είμαι καταβεβλημένος, αλλά η βραδιά δεν έχει να κάνει με τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά με τον Ολυμπιακό. Καταφέραμε ως ομάδα να δώσουμε στους εαυτούς μας άλλη μια ευκαιρία για την πρόκριση στο Final Four. Αυτό είναι το σημαντικό. Η ουσία είναι η ομάδα να κερδίζει και να προχωράει".

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να γράψει ιστορία στη Βαρκελώνη, ως η πρώτη φιλοξενούμενη ομάδα που προκρίνεται σε Game 5: "Έχουμε αποδείξει όλη τη χρονιά πως όταν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίζουμε σωστά το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε και έχουμε την ηρεμία και τη συγκέντρωση ούτως ώστε να είμαστε όσο μαχητικοί θέλουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε παίξει εξαιρετικό μπάσκετ σε πολλές έδρες ανεξαρτήτως με ποιον αντίπαλο παίζουμε. Ειδικά ο δεύτερος γύρος μας ήταν εξαιρετικός. Δεν βλέπω το λόγο να μην εμφανιστούμε το ίδιο πεινασμένοι όπως σήμερα και να μην παλέψουμε σκληρά ούτως ώστε να έχουμε την ευκαιρία και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες για να βρεθούμε σε ακόμα ένα Final Four".

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Game 4: "Αυτό το παιχνίδι ήταν το λιγότερο αντιπροσωπευτικό της σειράς. Έχουμε δει ότι έχουν γίνει τρία παιχνίδια πάρα πολύ κλειστά, με πάρα πολύ δύναμη και τακτική από τις δύο ομάδες. Δύο έμπειρες ομάδες με πολύ καλούς παίκτες. Φυσικά θα είναι μια μάχη που θα κριθεί στο τέλος".

Για τον λόγο που αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο τρίτο παιχνίδι: "Δεν θέλω να το κάνουμε προσωπικό, δεν έχει κανένα νόημα. Τα παιδιά χωρίς εμένα κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Δεν έχει να κάνει με τον Κώστα ή με τον Νάιτζελ ή με τον οποιονδήποτε. Πρέπει να κερδίζει η ομάδα. Πάρθηκε μία απόφαση ότι ήταν προτιμότερο να προφυλαχθώ. Αυτό έγινε, σήμερα ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε χαρούμενοι. Πλέον κοιτάμε μπροστά. Το να κοιτάμε πίσω και να ψάχνουμε το γιατί και το πώς δεν βοηθάει κανέναν μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ