ΟΠΑΠ FINAL 8

Ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night: "Ο Σπανούλης είναι αδερφός, αλλά εμείς θέλουμε να τον κερδίσουμε"

2022-2023 / FINAL-8 /  -  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2022-2023 / FINAL-8 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον Κώστα Παπανικολάου φιλοξένησε η Game Night μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ για το Final Eight.

Τόσο για τον τρόπο που ήρθε το 81-65 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ ΟΠΑΠ όσο και για το συμβάν με τον Δημήτρη Αγραβάνη αλλά και τη δική του έκρηξη στον ερυθρόλευκο πάγκο μίλησε ο Κώστας Παπανικολάου στην Game Night του Σαββάτου.

"Δεν έχει να λέει κάτι ότι ο τελικός είναι με τον Βασίλη. Είναι αδερφός, αλλά για 40 λεπτά θα είμαστε αντίπαλοι και θα θέλουμε να τον κερδίσουμε. Όπως κι αυτός αντίστοιχα. Αυτή είναι η φύση του αθλήματος.

Η δική μου απόδοση έρχεται μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, τη δουλειά που κάνουμε. Όλοι είμαστε καλοί όταν η ομάδα είναι καλή και είμαστε στην ίδια σελίδα. Μέσα από αυτή τη διάρκεια που βγάζουμε έχω βοηθηθεί κι εγώ να βρίσκω φάσεις και να βοηθάω την ομάδα μου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πάρα πολύ έξυπνα, μας έβαλε σε καταστάσεις να σκεφτούμε πάρα πολύ την επιλογή μας στην επίθεση και έτσι καταλήξαμε να γίνουμε στατιστικοί. Όταν όμως το συζητήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να να σφίξουμε πιο πολύ την άμυνά μας για να βρούμε τη δική τους ανισορροπία, το κάναμε σε πολύ καλό βαθμό και έτσι βρήκαμε καταστάσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ για να βρούμε τις φάσεις που θέλουμε.

Ήταν μια φάση που έγινε μέσα στους παλμούς. Εγώ ένιωσα ένα χτύπημα παραπάνω, ίσως κι αυτός ένιωσε ένα χτύπημα παραπάνω. Ξέρω ότι τον έχω σπρώξει στο τέλος, δεν αντιλέγω. Ήταν μια φάση μέσα στο παιχνίδι έγινε. Θέλω να τη σβήσω γιατί δεν θέλω ούτε να δημιουργήσω μια κατάσταση ούτε να βάλω τον Δημήτρη στον κέντρο λόγω της μετακίνησης. Ήταν μια καθαρά μπασκετική, λίγο πιο έντονη, φάση σ' έναν ημιτελικού απέναντι σε δύο αιώνιους αντιπάλους. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δημιουργήσει μια κατάσταση, ξεκινώντας από τον προπονητή, και όλα τα κομμάτια του παζλ, κάθε παίκτης ξεχωριστά που είναι έτοιμος να δεχθεί το τι είναι σωστό για την ομάδα και το τι θέλει η ομάδα. Δεν είναι εύκολο να βάλεις τον κάθε παίκτη να καταλάβει το τι πρέπει να κάνει μια έξτρα πάσα, να παίξει μια άμυνα. Έχουμε τα έχουμε φτάσει σ' ένα επίπεδο με παιδιά που έχουν δίψα να πετύχουν και έχουμε πετύχει ένα σύνολο συνεχίζοντας από αυτό που το αφήσαμε πέρυσι.

Είχαμε πάρει το μομέντουμ του παιχνιδιού εκείνη τη στιγμή και ήταν πολύ σημαντικό να το κρατήσουμε. Δεν είχε τελειώσει το ματς παρότι είχαμε προηγηθεί και αυτό ήθελα να περάσω στα παιδιά. Ήθελα να πω στα παιδιά να κρατήσουμε την ίδια ένταση για να συνεχίσουμε να κάνει ο ένας τον άλλον χαρούμενο στην επίθεση".

Η Game Night για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ