ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Κέντρικ Ναν στο SPORT24: "Δεν κοιτάω τα άλλα αποτελέσματα, με νοιάζει μόνο να παίρνει νίκες ο Παναθηναϊκός"

Ο Κέντρικ Ναν στο SPORT24: "Δεν κοιτάω τα άλλα αποτελέσματα, με νοιάζει μόνο να παίρνει νίκες ο Παναθηναϊκός"
EUROKINISSI

Ο Κέντρικ Ναν είναι 100% αφοσιωμένος στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού AKTOR και δεν θέλει να κοιτάζει τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών της τετράδας, όπως δήλωσε στο SPORT24 μετά την σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ο Αμερικανός γκαρντ αποκάλυψε ακόμα τι είπε στους συμπαίκτες του πριν από το ματς, αλλά και κατά την ανάπαυλα.

Ο Κέντρικ Ναν λέει λίγα, αλλά κάνει πολλά. Κάπως έτσι έπραξε και το βράδυ της Παρασκευής (22/3). Ο Αμερικανός γκαρντ βοήθησε τα μέγιστα τον Παναθηναϊκό AKTOR να ρίξει στο καναβάτσο την Μπαρτσελόνα (89-81), προσφέροντας 22 πόντους (7/11 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές) σε 29'24" που βρέθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και τονίζοντας -τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα- στους συμπαίκτες του ότι πρέπει να "κόψουν"¨από τους μπλαουγκράνα τα τρεξίματα στο ανοιχτό γήπεδο.

Και οι πράσινοι το κατάφεραν, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση, μίας και δέχθηκαν 15 πόντους στον αιφνιδιασμό από τους παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά μόλις 2 μετά την ανάπαυλα.

"Έπρεπε να τους σταματήσουμε. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Στο πρώτο μέρος μας κέρδιζαν με 16 πόντους (24-40, 16'), οπότε έπρεπε να τους περιορίσουμε στο σκοράρισμα, αλλά και να βρούμε τα δικά μας σημεία στην επίθεση.

Είχα πει στους συμπαίκτες μου πριν από το παιχνίδι, ότι πρέπει να έχουμε καλές επιστροφές στο transition, γιατί αυτό είναι ένα από τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Όμως στο πρώτο μέρος δεν το κάναμε. Όταν μπήκαμε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, έδωσα ξανά έμφαση σε αυτό. Κι αποδείχθηκε ότι ήταν κλειδί", ανέφερε σε πρώτη φάση στο SPORT24 ο Ναν, δείχνοντας πως ξέρει να διαβάζει τις αντίπαλες ομάδες και έχει επωμιστεί έναν vocal ρόλο στο εσωτερικό της ομάδας.

"Δεν κοιτάω τα άλλα αποτελέσματα"

Κι επειδή η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, όπως λέει ο σοφός λαός, το τριφύλλι ευτύχησε να πάρει όχι ένα, αλλά δύο δώρα από την Αρμάνι Μιλάνο στη διάρκεια της τελευταίας διαβολοβδομάδας της EuroLeague. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα -που κάνει μια τελευταία, αλλά άκρως φιλότιμη προσπάθεια για να μπει στη δεκάδα και το play-in- κέρδισε και τη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε, αφήνοντάς τες αμφότερες μία νίκη πίσω από τον Παναθηναϊκό AKTOR, που έκανε το 2/2 με Ερυθρό Αστέρα και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

"Ξέρω ότι αυτές οι δύο νίκες της Αρμάνι μας βοηθούν βαθμολογικά, αλλά δεν είμαι ο τύπος που τα κοιτάζει αυτά τα πράγματα. Δεν κοιτάω τα αποτελέσματα. Με απασχολεί το τι κάνουμε εμείς. Κοιτάζω μόνο την ομάδα μας. Με νοιάζει να πάρουμε εμείς τις νίκες που πρέπει και αφήνω τα υπόλοιπα να εξελιχθούν από μόνα τους", είπε ερωτηθείς για αυτή την εξέλιξη ο Ναν, που έκλεισε με ένα σχόλιο για την προσωπική του εμφάνιση σε αυτή τη νίκη επί των Καταλανώνων, τονίζοντας:

"Πάντα προσπαθώ να κάνω μια ομάδα καλύτερη. Έτσι είναι ο τύπος μου. Προσπαθώ να δίνω κίνητρο στους συμπαίκτες μου. Προπονούμαστε σκληρά, αγωνιζόμαστε σκληρά. Βοηθάμε πάντα ο ένας τον άλλον. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ