ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Ο κατακόκκινος Ομπράντοβιτς απέναντι στον Ολυμπιακό

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν ABA LIGA / DRAGANA STJEPANOVIC

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται απόψε (24/3) στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν (21:00, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24) και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τη σημαδιακή επετειακή κατοστάρα του Ζοτς!

Όταν θυμώνει, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, για οτιδήποτε και με τον οποιονδήποτε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παίρνει εκείνο το απαράμιλλο μελιτζανί χρώμα και στ’ αλήθεια, εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν θέλει να βρίσκεται στα πέριξ του!

Εκτάκτως όμως απόψε (24/3) κόντρα στον Ολυμπιακό (21:00, Novasports 4 και LIVE από το SPORT24), ο Ζοτς δεν θα πάρει αυτό το παραδοσιακό χρώμα της τσατίλας του, αλλά το κόκκινο!

Το κόκκινο, έγραψα;

Λάθος μου και το διορθώνω αυθωρεί και παραχρήμα...

Απόψε ο "Άρχοντας των δαχτυλιδιών" του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα πάρει ένα διαφορετικό χρώμα: το κόκκινο, το κατακόκκινο, το άλικο.

Πιο κόκκινο δεν γίνεται, λέμε!

Η καρμική κατοστάρα

Τούτο το άλλο χρώμα στη μούρη του δεν θα το πάρει από τσατίλα, αλλά λόγω μιας σημαδιακής επετείου καθόσον το καρμικό νταλαβέρι του με τον Ολυμπιακό φτάνει στο ορόσημο των 100 αγώνων!

Αυτή η κατοστάρα που καλύπτει ένα τέταρτο του αιώνα, προφανώς αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή στιγμή στην ιστορία τόσο του ιδίου, όσο και των Πειραιωτών, που όποτε τον συναντούν, γυρίζουν το remake μιας ταινίας "Νύχτες με τον εχθρό μου".

Ο Σάρας και η Βίσση

Πριν από 17 βράδια, μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό, ο Σαρούνας Γιασικέβιτσους δεν κώλωσε και εμφανίσθηκε πρώτο τραπέζι πίστα στο HotelErmou για να γιορτάσει με καθυστέρηση δυο ημερών τα 47α γενέθλια του.

Έγινε χαμός στο καταλανικό ίσωμα με αυτή την υπόθεση, αλλά ξα του, μάλιστα το τραγούδι της Αννας Βίσση, στο οποίο ξεσάλωσε αποτελούσε, τη δεδομένη στιγμή και μετά την ήττα, την επιτομή του (αυτό)τρολαρίσματος... "είμαι στα πάνω μου"!

Ο Ζοτς και ο Ρέμος

Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί απόψε στο Βελιγράδι, ο Ομπράντοβιτς που επίσης γιόρτασε τις προάλλες (9 Μαρτίου) τα 63α γενέθλια του, μπορεί να ναυλώσει ένα τσάρτερ και να τραβήξει κατά NOXAthens μεριά, ώστε να πάρει μια... τζούρα από το φιλαράκι του, τον Αντώνη Ρέμο!

Παρεμπιπτόντως αυτό δεν θα μπορούσε να το κάνει στις 10 του περασμένου Νοεμβρίου, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όχι λόγω της βαριάς ήττας (87-58) ή της οργής του για το μπάχαλο με τα παράθυρα των εθνικών ομάδων και τη EuroLeague, αλλά επειδή τρεις ημέρες νωρίτερα είχε φύγει από τη ζωή η μητέρα του...

"Εκατό φορές κομμάτια"

Σε ό,τι αφορά το τραγούδι που θα παράγγελνε από τον Ρέμο, εδώ η υπόθεση παραπέμπει στο τι κάνει νιάου στα (κόκκινα) κεραμίδια!

"Εκατό φορές κομμάτια"!

Ταιριάζουν κιόλας στην περίσταση κάποιοι στίχοι του σουξέ που βγήκε στην κυκλοφορία το 2008...

"Εκατό φορές κομμάτια έγινα για σένα μια βραδιά,
Εκατό φορές τα μάτια είπαν φεύγω μα δεν έφυγα ούτε μια,
Εκατό φορές τα χείλη φώναξαν μα ‘'μείναν σιωπηλά
Εκατό φορές συντρίμμι έγινα για σένα άλλη μια φορά
Έγινα για σένα άλλη μια φορά"

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι σε αυτό το χρονικό των 99 (που απόψε θα γίνουν 100) αγώνων του κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Ζοτς δεν έγινε κομμάτια!

Το 62-37 και τα 6/9 τρόπαια

Για του λόγου το αληθές σε σύνολο 99 αγώνων κόντρα στον Ολυμπιακό, με πέντε από τις έξι ομάδες τις οποίες έχει κοουτσάρει (με εξαίρεση την Μπενετόν Τρεβίζο) πλειοδοτεί καταφανώς στις νίκες με 62-37 σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: 41-26 στο Πρωτάθλημα της Α1, σε 8-3 στο Κύπελλο Ελλάδος και σε 13-8 στη EuroLeague.

Αυτό το 13-8 με τη σειρά του επιμερίζεται σε 7-5 με τη Φενέρμπαχτσε, 3-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 2-1 με τον Παναθηναϊκό, 1-0 με την Τζουβεντούτ Μπανταλόνα και 0-1 με την Παρτίζαν Βελιγραδίου.

Αμ' το άλλο;

Απέναντι στους Πειραιώτες ο Ομπράντοβιτς κατέκτησε άμεσα ή έμμεσα τα έξι από τα εννέα Κύπελλα Πρωταθλητριών της ανεκτίμητης συλλογής του: τρία στους τελικούς του 1994 (Μπανταλόνα-Ολυμπιακός), του 1995 (Ρεάλ-Ολυμπιακός) και του 2017 (Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός), ένα μετά τον ημιτελικό του 2009 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός), ένα μετά τη σειρά των playoffs του 1996 (Ρεάλ-Ολυμπιακός) και ένα μετά το TOP 16 του 2002 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός)!

Το δράμα του 1997 και η λύτρωση του Τσίλντρες

Μιας και το 'φερε η κουβέντα στο παρελθόν, οι δυο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για 16η φορά με τον (αδελφοποιημένο με τον αιώνιο εχθρό της Παρτίζαν, Ερυθρό Αστέρα) Ολυμπιακό να πλειοδοτεί οριακά στις νίκες με 8-7, που αναλύεται σε 4-3 στον Πειραιά και σε 4-4 στο Βελιγράδι.

Τη σεζόν 1996-97, καθ' οδόν προς τον χρυσοποίκιλτο ρωμαϊκό θρόνο, οι Ερυθρόλευκοι απέκλεισαν την Παρτίζαν στη δραματική και ανατρεπτική, ελέω των τριών breaks, σειρά του Α’ γύρου των playoffs με 2-1, ενώ την επόμενη χρονιά οι Σέρβοι πήραν το αίμα τους πίσω με 2-0.

Μετά από δυο χρόνια (7 Μαΐου 2010) αναμετρήθηκαν στον δραματικό ημιτελικό του Final Four στο Παρίσι, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-80 στην παράταση χάρη στις 4/4 βολές του Μίλος Τεόντοσιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Στην κανονική διάρκεια του θρίλερ, η Παρτίζαν προηγήθηκε με 67-65, δια χειρός Μπο ΜακΚάλεμπ και ο Ολυμπιακός λυτρώθηκε με το φόλοου-κάρφωμα του Τζος Τσίλντρες στην εκπνοή.

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ