ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET

Ο Καρινιάουσκας πάτησε τον κάλο των Αμερικανών και στέρησε ένα τεράστιο ντέρμπι των ΗΠΑ με τη Σερβία

Ο Καρινιάουσκας βγάζει την γλώσσα στον Ριβς
Ο Καρινιάουσκας βγάζει την γλώσσα στον Ριβς FIBA.BASKETBALL

Η Team USA που επέστρεψε με το μαχαίρι στα δόντια, οι δύο προημιτελικοί-σούπες και οι επόμενοι δύο που αναμένονται την Τετάρτη (6/9) περισσότερο ανταγωνιστικοί. Γράφει ο Χάρης Σταύρου από τη Μανίλα.

Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 δεν εξελίχθηκαν όπως τους περιμέναμε. Η Σερβία διέλυσε τη Λιθουανία, η Team USA σκόρπισε στους πέντε ανέμους την Ιταλία και οι φίλοι του μπάσκετ ελπίζουν ότι η Τετάρτη (6/9) θα έχει δύο πολύ πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια.

Γερμανία - Λετονία το πρώτο, Σλοβενία - Καναδάς το δεύτερο. Σρούντερ και Βάγκνερ, Ντόντσιτς και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, σταρ που θα γεμίσουν τη Mall of Asia Arena η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τον κόσμο που ήλπιζε η FIBA ότι θα μαζέψει στη Μανίλα.

Στο φινάλε της Τρίτης (5/9), έμειναν αρκετές εικόνες. Το τραγούδι των Σέρβων για τον Μπόρισα Σίμανιτς, η απίθανη συνέντευξη Τύπου του Σβέτισλαβ Πέσιτς που νόμιζε ότι βρίσκεται σε coaching clinic, η αγκαλιά του Τζανμάρκο Ποτσέκο με τον Πάολο Μπανκέφο και το show του προπονητή της Ιταλίας στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ποτσέκο δεν άφησε την host να εξηγήσει τους κανόνες και αφού φίλησε τον δακρυσμένο Νικολό Μέλι στο κεφάλι, άρχισε να αποθεώνει τους αθλητές του λέγοντας ότι με την πορεία που έκαναν (4-1), δεν άξιζαν να πέσουν στις ΗΠΑ. Σηκώθηκε να φύγει, του εξήγησαν ότι πρέπει να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, προηγουμένως είχε χαιρετήσει τους Έλληνες με την πιο διάσημη ελληνική λέξη, ήταν συναισθηματικά φορτισμένος (και πότε δεν είναι;) και πλέον θα παίξει για τις θέσεις 5-8.

Η Λιθουανία, από την πλευρά της, άδειασε στον αγώνα που δεν έπρεπε να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Η νίκη επί των ΗΠΑ πανηγυρίστηκε έξαλλα στη χώρα, όπως όμως εξήγησε ο Τάντας Σεντεκέρσκις, ουδείς θα την θυμάται απο τη στιγμή που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος. Ανοιχτά το είπε ο Λιθουανός ότι η ομάδα του ήθελε μετάλλιο, από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας της κι ας της έλειψε μία κανονική πεντάδα με τους Λεκαβίτσιους, Γκριγκόνις, Ουλάνοβας, Γκιεντράιτις, Σαμπόνις.

Η μεγάλη εμφάνιση του Καρινιάουσκας απέναντι στους Αμερικανούς μας στέρησε έναν τεράστιο ημιτελικό ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Σερβία. Αυτό θα ήταν το καλύτερο ζευγάρι πριν από το πιθανό συναπάντημα ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Καναδούς. Δεν θα το δούμε, αλλά αν η Γερμανία λυγίσει τη Λετονία, τότε κι αυτό το ματς θα έχει πολλά να προσφέρει. Άλλωστε στο Άμπου Ντάμπι η παρέα του Ντένις Σρούντερ προηγήθηκε με 15 και λίγο έλειψε να ρίξει τους 12 NBAers στο καναβάτσο.

Οι Λιθουανοί, πάντως, φαίνεται πως πάτησαν τον κάλο των Αμερικανών που απέναντι στην Ιταλία έμοιαζαν με αγρίμια. Και την μπάλα κυκλοφόρησαν καλά και τα σουτ έβαλαν και στα ριμπάουντ κυριάρχησαν. Η εικόνα τους ήταν σημαντικά βελτιωμένη, όμως και πάλι, δεν είναι ανίκητοι, έχουν αδυναμίες και ο στόχος του τροπαίου βρίσκεται ακόμη μακριά. Η Γερμανία με Σρούντερ, Βάγκνερ, Βάγκνερ, Τάις, Μπόνγκα, Όμπστ έχει το ταλέντο, τη χημεία, τη συνοχή για να κάνει τη ζημιά, το ίδιο και ο Καναδάς που πιθανότατα θα καθαρίσει τη Σλοβενία, εκτός αν ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει τους γύρω του... NBAers απέναντι στους NBAers.

Ελπίζουμε πως στα ματς που έμειναν μέχρι το φινάλε, ακόμη και σε αυτά για τις θέσεις 5-8, θα δούμε πιο ανταγωνιστικό μπάσκετ. Ελπίζουμε ότι οι ομάδες που έχουν μείνει στη Μανίλα θα μας φτιάξουν λίγο τη διάθεση, μετά από την αποχώρηση της Εθνικής από το τουρνουά. Οι σούπερσταρς είναι εδώ, ο κόσμος είναι εδώ, η πόλη ζει γι' αυτό το MundoBasket και όλοι μιλούν για το τουρνουά, απλώς το γήπεδο δεν γεμίζει. Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 10 ευρώ, όμως 10 ευρώ είναι το μέσο μεροκάματο ενός κατοίκου της Μανίλα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ξεκίνησε και το SPORT24 με την υποστήριξη της Stoiximan, ακολουθεί την Εθνική μας στην πορεία της στη διοργάνωση.

Tο SPORT24 στις Φιλιππίνες

Το SPORT24 βρίσκεται στις Φιλιππίνες για το Mundobasket 2023. Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ MUNDOBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ