ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Ο Ισούφ Σάνον στο SPORT24 για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν σκέφτομαι πώς τον λένε ή πόσα βγάζει, έχει δύο πόδια και δύο χέρια, σαν εμένα"

Ο Ισούφ Σάνον στο SPORT24 για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν σκέφτομαι πώς τον λένε ή πόσα βγάζει, έχει δύο πόδια και δύο χέρια, σαν εμένα"
FIBA

Ο Ισούφ Σάνον πρώτα έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ιταλίας, οδηγώντας την Ουκρανία σε μεγάλη νίκη, κι εν συνεχεία μίλησε στο SPORT24 για το συναπάντημα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ του Mediolanum Forum.

Η Ουκρανία έκανε τη μεγάλη έκπληξη το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου, κερδίζοντας την Ιταλία για τον Γ' Όμιλο του EuroBasket 2022. Ένα αποτέλεσμα που της δίνει τη δυνατότητα να παίξει με την Ελλάδα για την πρωτιά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί, έχοντας πάντα στο μυαλό πως έτσι μπορεί να έχει πιο βατό αντίπαλο στους "16" της διοργάνωσης.

Ο Ισούφ Σάνον ήταν εκ των πρωταγωνιστών για την ομάδα του Άιναρς Μπαγκάτσκις αφού -ειδικά στην τρίτη περίοδο- έκανε σμπαράλια την ιταλική άμυνα, ολοκληρώνοντας εν τέλει την αναμέτρηση με 17 πόντους (με 6/11 σουτ και 4/5 βολές) και 2 ασίστ. Λίγα λεπτά μετά από το φινάλε του αγώνα στο Mediolanum Forum, ο 23χρονος γκαρντ μίλησε στο SPORT24 και τόνισε πως δεν... φοβάται τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

"Δεν θέλω να φανώ αγενής απέναντί του, αλλά δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντί μου όταν παίζω. Κάθε φορά που βγαίνω στο παρκέ, δεν με απασχολεί ποιος είναι απέναντι. Δεν το λέω με ασέβεια, αλλά όταν βγαίνουμε στο παρκέ δεν έχει τίποτα σημασία. Ποιος είναι μεγάλο όνομα ή κάτι. Καμία! Όταν μπαίνω στο γήπεδο, κλειδώνει το μυαλό μου στη δουλειά που πρέπει να κάνω. Δεν με σκέφτομαι πώς τον λένε, από πού είναι ή κάτι, πόσα χρήματα έχει. Είναι σαν εμένα, έχει δύο χέρια και δύο πόδια. Οπότε πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας" ήταν οι πρώτες ατάκες που είπε αναφορικά με αυτό που έρχεται για την ομάδα του, πριν προσθέσει πως "θα κάνουμε τη δουλειά μας, όπως απέναντι στην Ιταλία. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν περίμενε πως θα κερδίσουμε απόψε (σ.σ.: χθες). Θα κάνουμε τα ίδια με την Ελλάδα και θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Eurobasket. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

Όσο για το πώς υποδέχθηκε ο ίδιος τη νίκη επί της Ιταλίας; "Δεν θέλω να πω κάτι! Είμαστε εδώ και κάνουμε τη δουλειά μας. Ο προπονητής μάς δίνει τους κανόνες κι εμείς δίνουμε ό,τι έχουμε για να τους ακολουθήσουμε πιστά και να κερδίσουμε. Θα κάνουμε τα ίδια απέναντι στην Ελλάδα και θα παίξουμε με καρδιά" ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για την "έκρηξή" του στην τρίτη περίοδο, που επί της ουσίας έκανε τη διαφορά στον δρόμο για τη νίκη, είπε:

"Όλα έχουν να κάνουν με τους συμπαίκτες μου. Με πίστεψαν, με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν θάρρος. Όλο αυτό έχει να κάνει με την ομάδα, όχι με ένα άτομο. Με την ομάδα και τον προπονητή. Όλοι τους με βοήθησαν πάρα πολύ και με έκαναν καλύτερο. Αυτό ήθελα και γι αυτό έγιναν όλα"!

Για το φινάλε, μίλησε για την κατάσταση που βιώνουν οι συμπατριώτες του πίσω στην Ουκρανία: "Δεν μπορώ να εξηγήσω τι γίνεται στην πατρίδα μας. Είναι δύσκολα. Ο κόσμος αντιστέκεται σθεναρά, μας δίνει δύναμη κάθε μέρα. Βλέπουμε τι κάνει για μας και θέλουμε να το ανταποδώσουμε, όπως μπορούμε. Δεν γίνεται να βγούμε λοιπόν στο γήπεδο και να μην δώσουμε την καρδιά και την ψυχή μας. Το κάνουμε για την πατρίδα μας! Ουκρανία, σ αγαπώ κι αυτό το κάνουμε για σένα".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ