ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος στο SPORT24: "Αυτή η διετία με τον Ολυμπιακό Β' ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί"

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος στο ματς απέναντι στον Άρη
Ο Ιωσήφ Κολοβέρος στο ματς απέναντι στον Άρη INTIME

Ήταν το κύριο επιθετικό όπλο στη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη στην παράταση. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος μίλησε στο SPORT24 για τον κύριο στόχο του που είναι η καθημερινή βελτίωση, τις συμβουλές από τον Αθηναίου αλλά και τον ρόλο του Ολυμπιακού Β' στην εξέλιξή του.

Γεννημένος το 2002 και σε ηλικία μόλις 19 ετών, ο Ιωσήφ Κολοβέρος είναι από τα ονόματα που γνωρίζουμε στο μπάσκετ για τους σωστούς λόγους. Μας συστήθηκε στην Α2 με τον Ολυμπιακό Β' ωστόσο το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου έγραψε την καλύτερή του εμφάνιση στην Α1 με 23 πόντους (5/8 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 1/2 βολές, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 35 λεπτά συμμετοχής), στη νίκη του Ιωνικού επί του Άρη στην παράταση με 93-83.

Ένα ματς το οποίο ο μικρός του Ιωνικού θα θυμάται για καιρό καθώς με αυτόν ηγέτη στην επίθεση, η ομάδα της Νίκαιας πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League.

Με τα πόδια στο έδαφος και τη μπάλα χαμηλά, ο Κολοβέρος ξέρει ότι ο μοναδικός τρόπος για κάτι καλό είναι η συνεχής δουλειά και η προπόνηση. "Ψήθηκε" στον Ολυμπιακό Β' εκεί όπου πήρε χρόνο συμμετοχής και προετοιμάστηκε για την μετάβαση στην Α1 για να δοθεί δανεικός στον Ιωνικό από τον Ολυμπιακό στον οποίο και ανήκει.

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Όπως παραδέχεται ο ίδιος, το να βρει ομάδα ένα παιδί 17-18 ετών μετά τη θητεία του στα εφηβικά δεν είναι εύκολο, ωστόσο ο Ολυμπιακός Β' τον βοήθησε πολύ σε αυτό το κομμάτι και τον ωρίμασε σαν παίκτη.

"Αυτή η διετία με τον Ολυμπιακό Β' που ήμουν 17-18 χρονών πιστεύω ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί, γιατί σε αυτή η ηλικία είναι δύσκολο για τα νέα παιδιά να βρουν χρόνο συμμετοχής. Πήρα παιχνίδια, με εμπιστεύτηκαν στον Ολυμπιακό και τώρα στο υψηλότερο επίπεδο συνεχίζω να δουλεύω και σκοπός είναι σε κάθε ματς να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Σίγουρα το πρωτάθλημα της Α2 με βοήθησε πολύ. Το επίπεδο ήταν εξαιρετικό και οι παίκτες πολύ καλοί και έμπειροι. Όταν κάποιο παιδί τελειώνει το εφηβικό είναι δύσκολο σε αυτή την ηλικία να βρει ομάδα και χρόνο συμμετοχής αλλά σε εμάς έκατσε καλά. Είχαμε την ομάδα, παίζαμε κάθε εβδομάδα τα παιχνίδια και θεωρώ ότι βοήθησε πολύ και εμένα και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που ήταν στην ίδια ηλικία να βελτιωθούμε και να αναδειχθούμε σαν παίκτες. Πήραμε παιχνίδια που πιθανό σε άλλες ομάδες να μην παίρναμε".

Ο Σεγκούρα δεν κοιτάει ηλικίες και εμπειρία

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του προπονητή του στον Ιωνικό, Κούρο Σεγκούρα που δεν κοιτάει ηλικίες και εμπειρία αλλά εστιάζει στο πόσο δουλεύει ο κάθε παίκτης.

"Θεωρώ ότι ο κόουτς δεν κοιτάει τόσο την ηλικία μας όσο το τι μπορούμε να κάνουμε μες στο γήπεδο και πόσο δουλεύουμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Το γεγονός ότι μας εμπιστεύεται είναι πολύ θετικό για εμάς και πρέπει σε κάθε παιχνίδι και με κάθε εμφάνιση να τον βγάζουμε αυτοπρόσωπο. Κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι ο κόουτς δεν κοιτάει ηλικία και εμπειρία είναι και το σωστό. Το σημαντικό είναι το πώς παίζεις μες στο γήπεδο και το πόσο δουλεύει στην προπόνηση, πως καταφέρνει και το εφαρμόζει αυτό στο παιχνίδι".

Όσο για το τρίποντο; Δεν είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, ωστόσο το 4/5 εύστοχα απέναντι στον Άρη ήταν η αρχή για καλύτερα ποσοστά από την περιφέρεια. Όταν όμως καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην δημιουργία και την εκτέλεση, εκεί υπάρχει δίλημμα.

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν ένα δείγμα της δουλειάς και της προσπάθειας που κάνω

"Σίγουρα θέλω να βελτιώσω και να εξελίξω το τρίποντο. Έχω ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσω αλλά κάθε μέρα στην προπόνηση προσπαθώ μέσα από τη δουλειά να γίνομαι καλύτερος. Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν ένα δείγμα της δουλειάς και της προσπάθειας που κάνω κάθε μέρα.

Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Μπορεί σε κάποιο ματς να μην είμαι τόσο εύστοχος όσο ήμουν για παράδειγμα με τον Άρη που είχα 4/5. Εκεί θα χρειαστεί να βοηθήσω την ομάδα με άλλους τρόπους, είτε με δημιουργία, είτε με κάποια κλεψίματα. Σίγουρα προσπαθώ σε κάθε ματς να τα κάνω όλα, ωστόσο είναι ανθρώπινο σε κάποιο ματς να μην γίνουν όλα. Αν για παράδειγμα δεν είσαι καλός στην άμυνα προσπαθείς κάπως να το καλύψεις. Σκοπός της ομάδας είναι να δουλεύει έτσι ώστε να καλύπτει τα κενά και να κερδίζει".

Βέβαια με Αθηναίου και Χουγκάζ συμπαίκτες που είναι γνωστοί για το καλό περιφερειακό τους σουτ, τα πράγματα για τον Κολοβέρο γίνονται λίγο πιο εύκολα, ειδικά όταν ο Αθηναίου δίνει συμβουλές.

"Και οι δύο εξαιρετικοί σουτέρ, προσπαθώ από τον καθένα, κυρίως από τον Αθηναίου που παίζουμε και στην ίδια θέση και έχει τεράστια εμπειρία, να παίρνω μαθήματα καθημερινά. Σίγουρα σε κάθε προπόνηση μιλάω με τον Αθηναίου, υπάρχει επικοινωνία, προσπαθεί να με βοηθήσει ή αν μπορώ και εγώ κάπως να τον βοηθήσω. Μου δίνει συμβουλές και προσπαθώ μέσα από αυτό να γίνω καλύτερος. Ό,τι κάνει το παρατηρώ για να γίνω εγώ καλύτερος".

Ο νεαρός γκαρντ του Ιωνικού ξεκαθάρισε πως η ομάδα θα παλεύει για κάθε νίκη ενώ ίσως ο Άρης να μην ήταν απόλυτα έτοιμος και προετοιμασμένος για το δικό του step-up.

Ο Άρτις μού άνοιξε το δρόμο να σκοράρω

"Αν ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή που είναι να πιέζουμε στην άμυνα, να παίζουμε γρήγορο μπάσκετ, να γυρνάει καλά η μπάλα θεωρώ ότι μπορούμε να παλέψουμε για το κάθε παιχνίδι και να κυνηγάμε το κάθε ματς με στόχο να το κερδίσουμε.

Μπορεί ο Άρης να μην ήταν προετοιμασμένος, δεν ξέρω ποιο μπορεί να ήταν το πλάνο τους. Ο Άρτις είναι πολύ καλός παίκτης και μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους, είτε με τρίποντο είτε με ποστ-απ. Μας βοήθησε στην άμυνα και στα ριμπάουντ παρά το γεγονός ότι δεν ήταν τόσο καλός σήμερα επιθετικά. Στο επόμενο ματς μπορεί να σκοράρει περισσότερους. Μου άνοιξε το δρόμο για να σκοράρω, έκανε τα πράγματα που έπρεπε σωστά".

Τέλος στάθηκε και στα λόγια του Σεγκούρα πριν το πεντάλεπτο της παράτασης, όταν η ομάδα του ισοφαρίστηκε από τον Άρη.

"Ο κόουτς μας είπε να μην το παρατήσουμε και να μην σκύψουμε το κεφάλι. Ήθελε να μπούμε να παίξουμε και να κερδίσουμε σε αυτά τα πέντε λεπτά που απομένανε στο ματς με το σκορ σα να ήταν 0-0. Ήταν μία νίκη που σίγουρα με κάνει να νιώθω καλά, ανεξάρτητα με το πως έχω παίξει. Θέλουμε όλοι να κερδίζει η ομάδα. Οι νίκες φέρνουν καλό κλίμα κάθε φορά".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΙΩΝΙΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ