ΙΩΝΙΚΟΣ

Ιωνικός BC: Από την Β' Εθνική το 2017, στο FIBA Europe Cup την σεζόν 2021/22

Οι παίκτες του Ιωνικού BC
Οι παίκτες του Ιωνικού BC EUROKINISSI

Ο Ιωνικός BC θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο FIBA Europe Cup την σεζόν 2021/22, δίνοντας συνέχεια σε μία ονειρεμένη πορεία που είχε ξεκινήσει το 2017 από την Β' Εθνική, επιστρέφοντας στην Ευρώπη έπειτα από 37 χρόνια. Κατευθείαν στους Ομίλους η ομάδα της Νίκαιας.

Ο Ιωνικός BC θα βρίσκεται στα ευρωπαϊκά σαλόνια την σεζόν 2021/22. Δίνοντας συνέχεια στα άλματα προόδου που έχει κάνει από τότε που "κατάπιε" τις κατηγορίες για να βρεθεί στην Stoiximan Basket League, η ομάδα της Νίκαιας θα αγωνιστεί στο FIBA Europe Cup την νέα σεζόν. Και μάλιστα θα βρεθεί κατευθείαν στους Ομίλους.

Κάπως έτσι, το ταξίδι της ομάδας της Νίκαιας συνεχίζεται. Μία ομάδα που το 2017 βολόδερνε στην Β' Εθνική έχει έκτοτε μία σταθερά ανοδική πορεία, φτάνοντας τέσσερα χρόνια αργότερα να αγωνίζεται στην Ευρώπη, υπό την διοικητική καθοδήγηση του Βαγγέλη Τσάπα. Συνάμα το γήπεδο είναι πλέον ευρωπαϊκών προδιαγραφών, μετά την περυσινή ανακαίνιση.

Για την ιστορία, η τελευταία φορά που η ομάδα της Νίκαιας αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν την σεζόν 1984/85, συμμετέχοντας τότε στο Κύπελλο Κόρατς, όπου είχε αποκλειστεί από την Χάποελ Χάιφα με δύο ήττες (74-77 στην Νίκαια και 112-74 στο Ισραήλ).

Υπενθυμίζεται ότι την σεζόν 2020/21 ο Ιωνικός κατέκτησε την 8η θέση στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί στα playoffs, όπου και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ