NBA

Ο Γουέστμπρουκ έσπασε το ρεκόρ του Ρόμπερτσον σε συνολικά triple-double σε κανονική περίοδο και playoffs

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ των Γουίζαρντς
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ των Γουίζαρντς Ⓒ 2021 ALEX BRANDON/ASSOCIATED PRESS

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ κατέχει πλέον το ρεκόρ στον απόλυτο αριθμό triple-double (κανονική περίοδος και playoffs) στην ιστορία του ΝΒΑ με 190, σπάζοντας το ρεκόρ του Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Ο αγώνας των Γουίζαρντς με τους Ράπτορς (νίκη με 131-129 για την Γουάσινγκτον) είχε ιστορική σημασία για τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος έγραψε για ακόμα μία φορά ιστορία.

Μία ημέρα αφότου ισοφάρισε τον Όσκαρ Ρόμπερτσον στον απόλυτο αριθμό των triple-double (κανονική περίοδος και playoffs) στην ιστορία του ΝΒΑ, ο σταρ των Γουίζαρντς σημείωσε ακόμα ένα triple-double με 13 πόντος, 17 ριμπάουντ και 17 ασίστ κόντρα στο Τορόντο. Κάπως έτσι, έφτασε τα 190 triple-double στην καριέρα του (180 στην κανονική περίοδο και 10 στα playoffs), όντας πλέον κάτοχος του σχετικού ρεκόρ.

Ο Γουέστμπρουκ πάντως παραμένει προς το παρόν δεύτερος σε σύνολο triple-double στην κανονική περίοδο, αφού ο Ρόμπερτον έκλεισε την καριέρα του με 181 triple-double σε αγώνες κανονικής περιόδου (συν 8 στα playoffs), ωστόσο αν συνεχίσει έτσι τότε σύντομα θα σπάσει και αυτό το ρεκόρ.

Για την ιστορία, ο Γουέστμπρουκ είναι (προς το παρόν) δεύτερος σε triple-double στην κανονική περίοδο με τα 180 που έχει και 4ος στα playoffs με τα 10 που έχει σημειώσει στην postseason (ισόβαθμος με τους Ντρέιμοντ Γκριν, Ραζόν Ροντο και Λάρι Μπερντ). Ο Μάτζικ Τζόνσον (30), ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (28) και ο Τζέισον Κιντ (11) είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν σημειώσει περισσότερα triple-double από τον Γουέστμπρουκ στα playoffs.

Photo Credits: ⓒ 2021 Alex Brandon/Associated Press

TAGS NBA ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ