EUROLEAGUE

Ο Γκρέιντζερ... κοιτά τον εαυτό του

Το όνομα του Τζέισον Γκρέιντζερ έχει εμπλακεί ως προς τους παίκτες που πιθανότατα το καλοκαίρι θα καταλήξουν στην Μπαρτσελόνα. Διαβάστε τι είχε να πει ο ίδιος επ' αυτού, του ΝΒΑ και φυσικά της Μάλαγα.

Η πορεία που διαγράφει η Μάλαγα στη Euroleague είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη που κάνει στην ισπανική λίγκα, όπου μπορείτε να βρείτε τους Ανδαλουσιάνους στο Νο1 της βαθμολογίας, παρέα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την 23η αγωνιστική.

Ο Τζέισον Γκρέιντζερ προσπάθησε να εξηγήσει στο solobasket.com αυτό το φαινόμενο, όπως και να λύσει μερικές άλλες απορίες. Για παράδειγμα, έχει ανανεώσει με την Ουνικάχα ή θα πάει στην Μπαρτσελόνα, βάσει της φήμης που έχει κυκλοφορήσει; Και αν δεν πάει στην Μπαρτσελόνα, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει NBAer; Γιατί και το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε στο Summer League του Las Vegas, διεκδικώντας τις πιθανότητες του.

"Η αλήθεια είναι πως αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος στη Μάλαγα και ως προς αυτό βοηθά και η επιτυχία της ομάδας. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση μου, είμαι πια στο 100%, μετά τους τραυματισμούς που είχα στην εκκίνηση. Αυτοί με εμπόδισαν να παίξω όπως μπορούσα. Τώρα όμως, είμαι καλά".

Φέτος έχει ξεκάθαρα το ρόλο του ηγέτη, για πρώτη φορά από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην πόλη (2013). Πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του Ζοάν Πλάθα ως προς αυτό;

" Οι κόουτς έχουν μεγάλο μερίδιο, ως προς αυτό. Όταν έφυγα από την Εστουντιάντες, ήθελα να αλλάξω αέρα και η Μάλαγα μου έδωσε την ευκαιρία. Ήλθα, έχοντας έναν άλλον ρόλο, αλλά κυρίως ήθελα να βελτιωθώ σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού μου. Μου έδωσαν την ελευθερία να κάνω ένα βήμα προς τα εμπρός, κάθε χρόνο, κάθε σεζόν. Ο Πλάθα με βοήθησε πολύ, όπως και οι συμπαίκτες μου, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν. Είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι παίκτης του Ζοάν, γιατί είναι ένας προπονητής που κάνει καλύτερους τους παίκτες".

Στη Liga Endesa η πορεία είναι... κάπως διαφορετική με αυτήν της Euroleague ή του Copa del Rey. " Στην Ισπανία απολαμβάνουμε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς που κάνουμε εδώ και χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, που κάνουν καλή δουλειά κάθε αγωνιστική περίοδο. Αλλά αντιλαμβανόμαστε πως ακόμα έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό. Τώρα, στην Euroleague δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήμασταν σε θέση να προηγηθούμε 20 πόντους της ΤΣΣΚΑ, να ανταγωνιστούμε τον Ολυμπιακό, την Εφές... Το ρεκόρ μας δεν είναι καλό, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε".

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε το δικό του μέλλον και τις φήμες περί... διαγεγραμμένης πορείας προς τη Βαρκελώνη. " Κυκλοφορούν πολλά για εμένα, αλλά δεν με αποσυντονίζουν. Προσπαθώ να μένω μακριά. Έχω τους ίδιους μάνατζερ απ' όταν ήλθα στην Ισπανία και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά τους. Οπότε εγώ επικεντρώνομαι σε όσα γίνονται στο παρκέ, προσπαθώ να γίνω όσο καλύτερος μπορώ και να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ".

Βλέπει το μέλλον του στο ΝΒΑ; " Ειλικρινά, αυτό είναι κάτι που δεν σκέφτομαι στην παρούσα φάση. Μου αρέσει να ζω στη Μάλαγα, να παίζω εδώ και να δουλεύω για να γίνω καλύτερος. Δεν με απασχολεί τι θα κάνω του χρόνου".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ