ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Γιώργος Παπαγιάννης στο SPORT24: "Αντιπροσωπεύουμε μια μεγάλη χώρα που θέλει πάντα να είναι η σημαία της ψηλά"

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας επί της Τσεχίας στο κατάμεστο ΣΕΦ, τοποθετήθηκε για το ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη στο γαλανόλευκο πάγκο και μίλησε για το "The Final Countdown" στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο SPORT24.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο SPORT24 μετά τη λήξη της νικηφόρας αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Τσεχία στο κατάμεστο ΣΕΦ και αναφέρθηκε στο ντεμπούτο του Βασίλη Σπανούλη και στην παρουσία της γαλανόλευκης στο φαληρικό στάδιο. Δεν παρέλειψε να επισημάνει την αξία του να αντιπροσωπεύει την ομάδα με το Εθνόσημο και αποκάλυψε τα "μαθήματα ιστορίας" του Κώστα Παπανικολάου πριν το ζέσταμα του παιχνιδιού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπαγιάννης στον Σπύρο Καβαλιεράτο και στο SPORT24:

Για την πρώτη παρουσία της Εθνικής στο ΣΕΦ μετά από πολλά χρόνια: “Νομίζω δεν υπάρχει κάποιος από αυτή τη γενιά που να πρόλαβε την Εθνική εδώ. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που πήραμε την πρώτη νική αυτή τη χρονιά εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας. Στην αρχή είχαμε λίγο πιεση, κάτι που δεν πρέπει να υπάρχει από τον επόμενο αγώνα. Θα πάμε βήμα - βήμα".

Για το πώς βίωσε το πρώτο ματς υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη με δεδομένη την κοινή παρουσία τους στα παρκέ παλιότερα: “Είναι περίεργο συναίσθημα, είμαστε χαρούμενοι που του δώσαμε την πρώτη νίκη. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, μας βοήθησε πάρα πολύ από την αρχή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος και τους ευχαριστούμε που γέμισαν το γήπεδο. Θέλουμε και στα επόμενα ματς να είναι μαζί μας".

Για το “The Final Countdown” στην αρχή του αγώνα και το γεγονός ότι στο ΣΕΦ άρχισε η προσπάθεια της Εθνικής το 1987: “Ο κόουτς μας είπε για αυτό και ο Παπανικολάου το ανέφερε πριν το ζέσταμα. Όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύουμε. Αντιπροσωπεύουμε μια μεγάλη χώρα που θέλει πάντα να είναι η σημαία της ψηλά. Ο καθένας ατομικά κάνει το καλύτερο που μπορεί για να φτάσει την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται.”

Για το μεγάλο ραντεβού στο προολυμπιακό τουρνούα στο κατάμεστο φαληρικό στάδιο:”Όσο είμαστε υγιείς, να μας έχει ο Θεός καλά και να είμαστε εκεί. Το έχω συζητήσει και με τον Νικ (σ.σ. Καλάθης) που δεν είναι εδώ μαζί μας, αλλά ανυπομονεί και είναι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκεται στο γήπεδο στο προολυμπιακό τουρνουά. Πραγματικά θέλουμε να τα καταφέρουμε όχι μόνο για εμάς που είμαστε πιο νέοι, αλλά και για τους πιο μεγάλους”.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ