ΑΕΚ

Ο Γιόνας Ματσιούλις ανακοίνωσε το φινάλε της καριέρας του

Ο Γιόνας Ματσιούλις με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Γιόνας Ματσιούλις με τη φανέλα της ΑΕΚ PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Σε ηλικία 36 ετών, ο Γιόνας Ματσιούλις ανακοίνωσε μέσω των social media πως αποσύρεται από την δράση. Την τελευταία τριετία φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ.

Φινάλε στην αθλητική του καριέρα, μετά από δύο δεκαετίες στα παρκέ, έβαλε ο Γιόνας Ματσιούλις. Σε ηλικία 36 ετών, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου μέσω του Instagram πως αποχωρεί από την δράση, χορτασμένος και περήφανος για όσα έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια.

"Θυμάμαι πώς χθες ξεκίνησαν όλα. Το παιδί που πήγε στη μητέρα και τη θεία του με την ιδέα να καταναλώνει την ενέργειά του κάπως, παίζοντας και κάνοντας γυμναστική με τα άλλα παιδιά. Κανείς δεν περίμενε πως τα χρόνια που θα ακολουθούσαν, οι απλές επιθυμίες θα μετατρέπονταν σε μια σπουδαία καριέρα, η οποία ήρθε η ώρα να τελειώσει" αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα που δημοσίευσε στα social media.

Ο Γιόνας Ματσιούλις αγωνίστηκε την τελευταία τριετία στην Ελλάδα με τα χρώματα της ΑΕΚ (2018-'21), ενώ στο παρελθόν φόρεσε έπαιξε για δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό (2012-'14).

Ενδιάμεσα φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία πανηγύρισε την κατάκτηση της EuroLeague στο Final Four του 2015. Με το εθνόσημο στο στήθος πέτυχε τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, μεταξύ των οποίων το χάλκινο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010. Συνολικά κατέκτησε δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια ως παίδας, έφηβος, νέος άνδρας και άνδρας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ