ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ

Ο γιατρός της Σερβίας για τον Σίμανιτς: "Έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα, τηλεφώνησα στον Ερυθρό Σταυρό"

Ο γιατρός της Σερβίας για τον Σίμανιτς: "Έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα, τηλεφώνησα στον Ερυθρό Σταυρό"
FIBA.BASKETBALL

Για τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς μίλησε ο γιατρός της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας, Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν μετά την άτυχη στιγμή του παίκτη, τονίζοντας πως χρειάστηκε παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού για να βρεθεί η απαραίτητη ποσότητα αίματος, προκειμένου να γίνει η χειρουργική επέμβαση.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας, Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς, μίλησε στο TV K1, εξηγώντας τα όσα συνέβησαν με τον σοβαρό τραυματισμό του Μπόρισα Σίμανιτς, όπου ο παίκτης έχασε το ένα νεφρό του.

Όπως ανέφερε στην συνέντευξή του ο γιατρός της ομάδας, χρειάστηκε παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να βρεθεί η απαραίτητη ποσότητα αίματος για να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είχε αναφερθεί σε εκέινες τις δύσκολες στιγμές, όντας σοκαρισμένος για τα όσα συνέβησαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντράγκαν Ραντοβάνοβιτς:

"Πέντε λεπτά μετά τον τραυματισμό, είδα από κάποια σημάδια ότι επρόκειτο για σοβαρό τραυματισμό. Τον μεταφέραμε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου λόγω οργάνωσης της εργασίας δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε γρήγορα αυτές τις διαδικασίες. Στο νοσοκομείο δεν βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή ειδικοί, αλλά νεότεροι γιατροί που ήταν στο τηλέφωνο με μεγαλύτερους συναδέλφους. Έχασε πάνω από δύο λίτρα αίμα όταν έγινε η επέμβαση.

Στη συνέχεια, στις πέντε το πρωί μας κάλεσαν ότι δεν είχαν αίμα, επειδή ο Μπορίσα έχει μια σπάνια ομάδα αίματος και ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να πάρει αίμα. Είναι αρνητικός τύπος αίματος. Μετά ψάχναμε αίμα όλο το πρωί και το βράδυ. Κανείς μας δεν είχε αυτή την ομάδα, μόνο η μαμά του Μπογκντάν Μπογκντάνοβιτς.

Εκείνη η γυναίκα πήγε αμέσως μαζί μας για να δώσει αίμα, αλλά για κάποιους διαδικαστικούς λόγους δεν μπόρεσε. Κάποια στιγμή ανέφεραν ότι κάλεσαν τον Ερυθρό Σταυρό. Επειδή είμαι πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού της Σερβίας και τηλεφώνησα αμέσως στον Γενικό Γραμματέα τους και μέσα σε δύο ώρες λάβαμε επαρκείς ποσότητες αίματος για να γίνει το χειρουργείο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΣΕΡΒΙΑΣ MUNDOBASKET 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ