ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Είχα στεναχωρηθεί πολύ το καλοκαίρι, οι παίκτες έχουν γίνει λάστιχα"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Είχα στεναχωρηθεί πολύ το καλοκαίρι, οι παίκτες έχουν γίνει λάστιχα"
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Από τα κλάματα στο EuroBasket 2022 μέχρι τη μεγαλειώδη εμφάνιση κόντρα στο Βέλγιο για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βγάζει πάντα πάθος για την επίσημη αγαπημένη και μιλάει στο SPORT24 για το χρέος προς τις επόμενες γενιές.

Το άστρο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη έλαμψε στη Μονς, εκεί όπου η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 72-70 του Βελγίου και εξασφάλισε την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού έμεινε στο παρκέ για 33'14", μετρώντας 20 πόντους (2/4 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 4/5 βολές) και παίζοντας σκυλίσια άμυνα, για να δείξει για μία ακόμα φορά το πάθος που τον κυριεύει όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος στο SPORT24 μετά από το σπουδαίο αυτό παιχνίδι, είναι χρέος όσων αντιπροσωπεύουν την επίσημη αγαπημένη να δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να εμπνεύσουν τις επόμενες γενιές να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με το μπάσκετ.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Φαντάζομαι πως η ένταση αλλά και η χαρά ήταν μεγάλη μετά το χθεσινό ματς. Σήμερα πώς ξύπνησες; Τι αισθάνεσαι;

"Σίγουρα όπως και χθες έτσι και σήμερα υπάρχει πολύ μεγάλη χαρά και πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί καταφέραμε μέσα από πολύ δύσκολες καταστάσεις έτσι όπως είναι τα παράθυρα, να πάρουμε πάση θυσία την νίκη και να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Αυτή τη φορά όλα κύλησαν ευνοϊκά για την Ελλάδα όπως είπες, όμως κάθε φορά που έρχονται τα «παράθυρα» ξεκινάει πάλι η συζήτηση για την κατάσταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την «κόντρα» ανάμεσα στη FIBA και την EuroLeague. Εσύ που το ζεις εκ των έσω τι άποψη έχεις;

"Δεν είναι καθόλου ωραίο όλο αυτό που γίνεται, δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση το μπάσκετ. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για το καλό του αθλήματος, γιατί αυτή τη στιγμή οι παίκτες έχουν γίνει λάστιχα, όπως είπε και ο Κώστας (Παπανικολάου, στις δηλώσεις του μετά το ματς), κι αυτό κάνει μόνο κακό σε όλους. Πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ποιο ήταν το παρασκήνιο μετά το παιχνίδι; Πώς το γιορτάσατε; Φάγατε τα σουβλάκια που σας έταξε ο κόουτς Ιτούδης;

"Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, φάγαμε, κάτσαμε όλοι μαζί στο μπαρ. Υπήρχε γενικά ένα πολύ όμορφο κλίμα. Τώρα ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα καταφέρουμε να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί για να φάμε τα σουβλάκια (γέλια)".

Μετά τον αποκλεισμό μας από τη Γερμανία είχες ξεσπάσει σε κλάματα. Τώρα, δύο μήνες μετά, υπέγραψες την νίκη που σφράγισε την πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο του 2023. Βγήκες πιο δυνατός μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες;

"Όπως έχω ξαναπεί εγώ την Εθνική την αγαπάω. Είναι ίσως ό,τι πιο σημαντικό να παίζεις για τη χώρα σου και να εκπροσωπείς την Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν καταφέρνεις να φτάσεις και σε κάποιες επιτυχίες. Είχα στεναχωρηθεί πολύ το καλοκαίρι, αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Πρέπει η Εθνική να δίνει ραντεβού σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, τόσο οι παίκτες, όσο και οι προπονητές και οι παράγοντες και όλοι οι Έλληνες. Πρέπει να φέρνουμε επιτυχίες για να δίνουμε χαρά στον κόσμο και να ωθούμε τα παιδιά να ασχολούνται περισσότερο με τον αθλητισμό γενικά και με το μπάσκετ. Δεν παίζουμε μόνο για εμάς εκείνη τη στιγμή, αλλά για πολλές γενιές.

Όπως εγώ μεγάλωσα με τον Ζήση, τον Σπανούλη και οι προηγούμενοι με τον Γιαννάκη και τον Γκάλη, πρέπει κι εμείς να παίζουμε για την Εθνική, να φέρνουμε επιτυχίες και να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Από το EuroBasket και μετά δείχνεις να παίζεις με πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και έχεις κάνει μια σειρά καλών εμφανίσεων. Έχει αλλάξει κάτι; Που οφείλεται αυτή η αλλαγή νοοτροπίας;

"Έχει αλλάξει σίγουρα η ψυχολογία μου γιατί έχω δουλέψει πολύ, έχω βελτιωθεί, έχω ωριμάσει. Πώς να το πω; Πλέον νιώθω καλά μέσα στο παρκέ, λόγω της δουλειάς που έχω ρίξει. Σίγουρα υπάρχει εμπιστοσύνη και από τους προπονητές, είτε από τον κόουτς Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό, είτε από τον κόουτς Ιτούδη στην Εθνική, οπότε αυτό βγαίνει και στο γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και μακάρι να συνεχίσω έτσι".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ