NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε στο νούμερο 1 ακόμα μίας λίστας στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε στο νούμερο 1 ακόμα μίας λίστας στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς
2022 AP PHOTO/MORRY GASH

Το ένα milestone πίσω από το άλλο καταπίνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που από τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/12) είναι ο παίκτης με τα περισσότερα λεπτά στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς.

Στη 10η σεζόν του στο NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κατακτήσει τα πάντα, εκτός από το βραβείο του rookie της χρονιάς και του κορυφαίου έκτου παίκτη. Το πρώτο είναι ένα πλοίο που σάλπαρε, το δεύτερο ίσως συμβεί προς το φινάλε της πορείας του στη Λίγκα, προς το παρόν όμως ο Greek Freak συνεχίσει με άλλα milestones όπως αυτό που πέτυχε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/12) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ο σούπερσταρ της ομάδας του Μιλγουόκι χρειαζόταν 10 λεπτά για να πιάσει τον Μπομπ Ντάντριτζ και 11 για να τον ξεπεράσει, πήρε 16 στο πρώτο μέρος και έφτασε έτσι τα 22100 στη θητεία του στα Ελάφια και έγινε αυτός με τα περισσότερα στην ιστορία του οργανισμού. Ο Σίντνι Μονκρίφ είναι τρίτος με 22054, ο Γκλεν Ρόμπινσον τέταρτος με 21262 κι ο Κρις Μίντλετον πέμπτος με 20336. Ο Γιάννης χρειάζεται 33 ακόμα παιχνίδια για να πατήσει στο νούμερο ακόμα μίας λίστας, αυτής με τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ πλησιάζει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ σε εκείνη με τα περισσότερα καλάθια (5902 - 5440).

Κατά τα άλλα, ο Αντετοκούνμπο είναι πρώτος στους πόντους, πρώτος στις εύστοχες βολές, πρώτος στις εκτελεσμένες, πρώτος στα αμυντικά ριμπάουντ και δεύτερος στα συνολικά, δεύτερος στις ασίστ, τέταρτος στα κλεψίματα, πρώτος στα μπλοκ, πρώτος στα λάθη, δεύτερος στα φάουλ, πρώτος στα triple-doubles, τρίτος σε ποσοστό ευστοχίας στο δίποντο και τέταρτος σε ποσοστό ευστοχίας στα συνολικά σουτ. Γενικώς, σε λίγο καιρό θα τους βλέπει όλους από το νούμερο 1 κάθε σημαντικής στατιστικής λίστας.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ