NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει παρανοϊκά νούμερα στη 10η σεζόν του στο NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει παρανοϊκά νούμερα στη 10η σεζόν του στο NBA
2022 AP PHOTO/HAKIM WRIGHT SR.

Έτοιμος να διαλύσει το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζεύει τις τελευταίες ημέρες ριμπάουντ σε ρυθμό που δεν είχε ποτέ στις εννέα πρώτες σεζόν του στο NBA.

Στη δέκατη σεζόν του στο NBA, τα έχει κάνει όλα. Κυριολεκτικά όλα. Και κάθε βράδυ που λες "δεν γίνεται να συμβαίνει και αυτό", έρχεται το επόμενο ματς για να σου αποδείξει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα βρίσκει πάντα τρόπους για να αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Αυτό έκανε και τα ξημερώματα της Πέμπτης (5/1) στην εκτός έδρας νίκη των Μπακς επί των Τορόντο Ράπτορς, με το πρώτο 30/20/10 της καριέρας του, με την απίθανη ασίστ που οδήγησε στο τρίποντο της απόδρασης στην παράταση και με τη συνολική του παρουσία την ώρα που ο Τζρου Χόλιντεϊ κι ο Κρις Μίντλετον έμεναν και πάλι εκτός δράσης.

Ο Αντετοκούνμπο διανύει το πιο φαντασμαγορικό διάστημα της καριέρας του, καθώς σε οκτώ αγώνες από τις 19/12 έως τις 5/1 μετράει 39.1 πόντους (55% στα σουτ, 73% στις βολές), 14.9 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα μπλοκ ανά 37.6 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα έβαλε τέσσερις φορές περισσότερους από 40 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας με τους 55 απέναντι στους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς, αθροιστικά γράφει ιστορικά νούμερα που συγκρίνονται με επιδόσεις του Γουίλτ Τσέιμπερλεϊν και του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, δεν δείχνει διάθεση να πατήσει το φρένο κι ας διανύει τον έκτο μήνα με μπάσκετ στη σεζόν 2022/23.

Ο Greek Freak έχει τρία ματς με +20 ριμπάουντ στις τελευταίες τέσσερις εμφανίσεις του, καθώς πήρε 22 (ρεκόρ καριέρας) απέναντι στους Σικάγο Μπουλς, 20 απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και 21 απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς. Δεν είχε ποτέ περισσότερα από δύο ματς με +20 ριμπάουντ σε μία σεζόν και έγραψε τρία τέτοια σε διάστημα οκτώ ημερών.

Το πρώτο του ματς με +20 ριμπάουντ έγινε στις 15 Ιανουαρίου του 2018, όταν μάζεψε ακριβώς 20 σε εκτός έδρας νίκη επί των Γουίζαρντς. Είχε άλλο ένα +20 στη σεζόν 2018/19, με 21 σε εκτός έδρας νίκη επί των Χιούστον Ρόκετς. Είχε δύο με ακριβώς 20 τη σεζόν 2019/20 απέναντι σε Χόρνετς και Σίξερς. Δεν πήρε ποτέ 20 ριμπάουντ στη σεζόν του πρωταθλήματος (2020/21), ενώ πέρυσι μάζεψε ακριβώς 20 σε εντός έδρας νίκη επί των Ορλάντο Μάτζικ. Συνολικά, στις εννέα πρώτες χρονιές του στη Λίγκα είχε πέντε φορές 20 ή περισσότερα "σκουπίδια" και φέτος μετράει τρία τέτοια σε τέσσερις αγώνες.

Οι αριθμοί του Γιάννη στη 10η σεζόν του στο NBA:

32.7 πόντοι (ρεκόρ καριέρας)
57.8% στο δίποντο
24.7% στο τρίποντο
66% στις βολές
12.1 ριμπάουντ
5.4 ασίστ
0.9 κλέψιμο
0.9 μπλοκ
4.1 λάθη (ρεκόρ καριέρας)
3.6 φάουλ (ρεκόρ καριέρας)
34 λεπτά
σε 32 αγώνες

Αυτή τη στιγμή, λίγο πριν από το μέσο της κανονικής περιόδου, ο Αντετοκούνμπο είναι:

3ος σε πόντους ανά αγώνα
2ος σε ριμπάουντ ανά αγώνα
1ος σε εύστοχα δίποντα
1ος σε εκτελεσμένες βολές
3ος σε εύστοχες βολές
3ος στην αξιολόγηση

Στους επόμενους 11 αγώνες, οι Μπακς θα δώσουν τους επτά μακριά από το Μιλγουόκι. Κατά σειρά θα αντιμετωπίσουν Χόρνετς εντός, Νικς εκτός, Χοκς εκτός, Χιτ x2 εκτός, Πέισερς εντός, Ράπτορς εντός, Καβαλίερς εκτός, Πίστονς εκτός, Νάγγετς εντός και Πέισερς εκτός, πριν κλείσουν τον Ιανουάριο στο γήπεδό τους απέναντι στους Πέλικανς και τους Χόρνετς.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ