ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Φάνης Χριστοδούλου στο SPORT24: "Γυρίζω στον Πανιώνιο για να τον ξανακάνουμε μεγάλο"

Ο Φάνης Χριστοδούλου ενώ βραβεύεται σε διάρκεια εκδήλωσης
Ο Φάνης Χριστοδούλου στη διάρκεια εκδήλωσης EUROKINISSI

Ο Φάνης Χριστοδούλου επιβεβαιώνει στο SPORT24 την επιστροφή του στον Πανιώνιο μετά από ένα τέταρτο του αιώνα και δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης του Ιστορικού.

Σαν σήμερα το 1987 ο Φάνης Χριστοδούλου όρθωνε το ανάστημα του απέναντι στους... «Πουρκουάδες», ένιωθε την ανακούφιση της νίκης της Εθνικής επί της Γαλλίας και ονειρευόταν αυτό που ενώ φαινόταν αδιανόητο, εντέλει πήρε σάρκα και οστά.

Και έτυχε την ίδια μέρα, μετά από 35 χρόνια να ξαναβρίσκεται στο προσκήνιο και να νιώθει πως η μοίρα τον τάζει να κάνει κάτι που επίσης φαινόταν αδύνατο και πάντως το είχε ξεγράψει από την ατζέντα και τα κατάστιχα της ζωής του.

Να επιστρέψει στην πλατεία!

Μία είναι η πλατεία (της Νέας Σμύρνης) , ένας είναι και ο Φάνης, να λοιπόν που έμελλε να ξανασυναντηθούν μετά από ένα τέταρτο του αιώνα.

Τα σενάρια εν αγνοία του

Από τις 29 Μαΐου του 1997, όταν ο «Μπέμπης» άφησε τον Πανιώνιο (στον οποίο είχε ενταχθεί προερχόμενος από τη Δάφνη, στις 10 Αυγούστου του 1983), ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Στα 24 χρόνια που πέρασαν από τη... συνταξιοδότηση του (Ιούλιος 1998), εξυφάνθηκαν διάφορα σενάρια επιστροφής του στον Πανιώνιο, με διάφορες ιδιότητες και σε διαφορετικά πόστα: από έφορος μέχρι μάνατζερ και από γενικός αρχηγός μέχρι πρόεδρος, αλλά κανένα από δαύτα δεν ευοδώθηκε, χώρια που σχεδόν όλα κυκλοφορούσαν εν αγνοία του!

Τώρα όμως;

«Τώρα ναι, επιστρέφω»

«Τώρα ναι, είναι αλήθεια, επιστρέφω» μου είπε πριν από λίγη ώρα από το καταφύγιό του στη Νάουσα της Πάρου, όπου κατοικοεδρεύει εδώ και δώδεκα χρόνια και δεν πρόκειται κιόλας να το εγκαταλείψει.

«Δεν θα γυρίσω στην Αθήνα, εδώ είναι το σπίτι μου, αλλά θα πηγαινοέρχομαι κάθε εβδομάδα για να είμαι παρών στα ματς της ομάδας, να κάθομαι στον πάγκο και να κάνω ό,τι μπορώ κι εγώ από το πόστο μου, ώστε να ξαναβρεθεί η ομάδα εκεί όπου ανήκει».

Τι έπεισε τον Φάνη να υποκύψει στον πειρασμό, να άρει τις επιφυλάξεις του και να ξεχάσει κάποια περιστατικά που συνέβησαν και τον πίκραναν;

Η απάντηση έχει... ονοματεπώνυμα.

«Από τις κουβέντες που έκανα με τον Θόδωρο Μικρόπουλο και τον Παναγιώτη Ηλιάδη, κατάλαβα ότι έχουν όραμα και σχέδιο για να επαναφέρουν στο προσκήνιο τον Πανιώνιο και να τον ξανακάνουν μεγάλο, όπως του αξίζει. Ολοι στενοχωριόμαστε που η ομάδα βρίσκεται στη Β’ Εθνική και από τη στιγμή που συνειδητοποίησα ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν όρεξη, διάθεση και στόχους, αποφάσισα να συμπράξω. Κάτι καλό θα γίνει, είμαι σίγουρος» κατέληξε.

«Ακόμα Πανιώνιος είμαι»!

Να λοιπόν που ο Φάνης είπε το δικό του «I am back», άλλωστε όπως μου είχε εκμυστηρευθεί στη συνέντευξη τον Νοέμβριο του 2020, «ακόμα Πανιώνιος είμαι»!

Τότε τον είχα τσιτώσει λέγοντας του ότι «εάν ήμουν στη θέση σου θα εκνευριζόμουν και θα τσατιζόμουν με όλα αυτά που συμβαίνουν στον Πανιώνιο και τον έχουν ρίξει χαμηλά και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο».

Ιδού τι είχε απαντήσει: «Στο ποδόσφαιρο μπορεί να βρει τον δρόμο του, στο μπάσκετ είναι λίγο δύσκολο να ανακάμψει».

«Φοβούνται άραγε; Με θεωρούν επικίνδυνο;»

Επέμεινα και τον ρώτησα εάν είχε δεχθεί ποτέ πρόταση να εμπλακεί στα κοινά της ομάδας και να τι αποκρίθηκε μεταξύ άλλων:

«Όχι, δεν ξέρω γιατί δεν έγινε ποτέ αυτό; Φοβούνται άραγε; Με θεωρούν επικίνδυνο μπας και χάσουν τη δουλειά τους; Εάν ασχολιόμουν θα ήταν... άγρια τα πράγματα και δεν θα άφηνα να συμβούν πολλά απ’ όσα έγιναν».

Από εκείνη τη συνέντευξη που έμοιαζε με εξομολόγηση και κατάθεση ψυχής πέρασαν κιόλας 19 μήνες στους οποίους τού έτυχαν πολλά και διάφορα, κάποια από αυτά δυσάρεστα.

Τώρα του τυχαίνει κάτι ξαφνικό, απροσδόκητο και ευχάριστο...

Τώρα, λοιπόν, ξαναγίνεται ο «Μπέμπης του μικρού γαλατικού χωριού»!

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ