ΕΣΑΚΕ

Ο ΕΣΑΚΕ θέλει το Σαββατοκύριακο την 3η αγωνιστική της Basket League

Ο Κιθ Λάνγκφορντ απέναντι στην άμυνα της Λάρισας στο ΟΑΚΑ για τη Basket League
Ο Κιθ Λάνγκφορντ επιτίθεται απέναντι στη Λάρισα σε αγώνα της Basket League EUROKINISSI

Με την ΕΟΚ να βάζει λουκέτο στις διοργανώσεις της, μαζί και στο Κύπελλο Ελλάδας, ο ΕΣΑΚΕ ελπίζει πως θα καλύψει το κενό του ερχόμενου Σαββατοκύριακου με την 3η αγωνιστική της Basket League.

Η αναστολή των διοργανώσεων της ΕΟΚ επισημοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (2/11), με αποτέλεσμα πρωταθλήματα όπως η Α2, η Β και η Γ' Εθνική Ανδρών αλλά και η Α1 με την Α2 Γυναικών να μπουν στον πάγο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έβαλε λουκέτο και στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, ως εκ τούτου οι προημιτελικοί του Σαββατοκύριακου (Κολοσσός - Προμηθέας, Λαύριο - ΑΕΚ, Ηρακλής - ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός - Περιστέρι) είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθούν και με ποιο φορμάτ.

Με αυτό το δεδομένο, ότι δηλαδή δεν θα δούμε αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο ΕΣΑΚΕ κάνει προσπάθειες για να διαπιστώσει αν είναι δυνατή η διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 14-15 Νοεμβρίου.

Οι παράγοντες του ΕΣΑΚΕ αναζητούν λύσεις για να ταξιδέψουν ο ΠΑΟΚ και ο Άρης στην Αθήνα, αλλά και ο Κολοσσός στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο Προμηθέας έχει τέσσερα ενεργά θετικά κρούσματα κορονοϊού και το Λαύριο βρίσκεται επίσης σε ανάλογη κατάσταση. Θυμίζουμε πως τα τρία κρούσματα ανά ομάδα είναι το όριο για αναβολή αναμέτρησης.

Η Basket League εξαιρέθηκε από τα μέτρα της κυβέρνησης μιας και οι ομάδες κάνουν σε εβδομαδιαία βάση τεστ στους αθλητές τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν προκύπτουν προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Προς το παρόν άπαντες περιμένουν το συμβούλιο της Τρίτης (3/11) και τον αγώνα Άρης - Ηρακλής που έχει μετατεθεί για το απόγευμα της Τετάρτης (4/11 στις 17:00), γνωρίζοντας πως όλα βρίσκονται στον αέρα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να διεξαχθούν οι τέσσερις από τους έξι αγώνες, καθώς το Λαύριο - Άρης δεν μπορεί να γίνει, ενώ ο Κολοσσός ζήτησε να μην μπει ξανά σε ταλαιπωρία και ο Ηρακλής συμφώνησε μαζί του για αναβολή της μεταξύ τους αναμέτρησης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

Μεσολόγγι - Ιωνικός

Ηρακλής - Κολοσσός

Λαύριο - Άρης

Περιστέρι - ΑΕΚ

Λάρισα - Προμηθέας

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ