ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Συνεχίζουν όσα πρωταθλήματα εγγυώνται το εβδομαδιαίο τεστ

Ο Αντρές Σιμόες σε τεστ κορονοϊού πριν από προπόνηση της ΑΕΚ
Ο Αντρές Σιμόες σε τεστ κορονοϊού πριν από προπόνηση της ΑΕΚ EUROKINISSI

Τα πρωταθλήματα που εγγυώνται το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την δραστηριότητά τους. Αυτό είναι το σχέδιο για τον αθλητισμό.

Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα ισχύουν από τα ξημερώματα της Τρίτης (3/11) για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Κάποια από αυτά τα μέτρα θα αφορούν και τον αθλητισμό, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σκοπός είναι να υπάρξει "φρένο" στην εξάπλωση του ιού, χωρίς όμως να μπει παντού "λουκέτο", Τουλάχιστον όπου είναι εφικτό, να συνεχιστεί η δραστηριότητα, πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις.

TO EΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΤΕΣΤ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ


Σύμφωνα με πληροφορίες, όσα πρωταθλήματα μπορούν να εγγυηθούν το εβδομαδιαίο τεστ για τον κορωνοϊό και την τήρηση πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων, θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά. Πέρα από τη Super League 1, τη Basket League και τη Volley League (έχει εγγυηθεί ότι θα κάνει εβδομαδιαία τεστ), εφόσον υπάρξουν και άλλα πρωταθλήματα που μπορούν να κάνουν τεστ στους αθλητές σε εβδομαδιαία βάση, τότε δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν.

Ο σκοπός είναι να μην διαταραχθούν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, διότι δεν είναι μονάχα το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που έχουμε ελληνικές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ


Επίσης, οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους θα επιτρέπονται σε ορισμένες κατηγορίες αθλημάτων όπως είναι η σκοποβολή, η τοξοβολία, αλλά και στην κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα μέχρι δύο άτομα. Παράλληλα, θα υπάρξει εξαίρεση για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Η ΓΓΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Αυτό που έχει ζητήσει η ΓΓΑ, είναι να επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις στους αθλητές των αθλημάτων που θα σταματήσουν την δραστηριότητά τους, διότι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα όταν θα τους ζητηθεί να επιστρέψουν στη δράση έπειτα από ένα μήνα και θα είναι ουσιαστικά απροπόνητοι. Όσο για τα αθλήματα τα οποία θα επηρεαστούν από τις εξαγγελίες που θα γίνουν, θα πρέπει να τονιστεί πως είναι αποφάσεις των υγειονομικών αρχών και όχι της ΓΓΑ.

Αυτό είναι το σχέδιο που καταλήγει η κυβέρνηση για τον αθλητισμό, πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, που έχουν άλλωστε και το γενικό πρόσταγμα και δίνουν την κατευθυντήρια γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

TAGS ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ