ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Αταμάν για τα παράθυρα: "Αυτό το σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί"

Ο Εργκίν Αταμάν
Ο Εργκίν Αταμάν FIBA

Η Εθνική Τουρκίας θα ξεκινήσει την προσπάθεια πρόκρισής της στο EuroBasket 2025 χωρίς να μπορεί να υπολογίζει στους πέντε διεθνείς της που αγωνίζονται στο NBA, μιας και τα πρώτα παράθυρα γίνονται μεσούσης της σεζόν και ο Εργκίν Αταμάν δεν χαίρεται καθόλου για αυτό.

Ο Εργκίν Αταμάν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα (19/2) και ξεκίνησε προετοιμασία με την Εθνική Τουρκίας ενόψει των πρώτων προκριματικών παραθύρων για το EuroBasket 2025. Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR δεν μπορεί να υπολογίζει στις πολύτιμες υπηρεσίες των Αλπερέν Σενγκούν, Τσεντί Οσμάν, Φουρκάν Κορκμάζ, Ομέρ Γιουρτσεβέν και Ονουρλάπ Μπιτίμ, καθώς όλοι αυτοί αγωνίζονται στο NBA, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να βοηθήσουν το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα μεσούσης της σεζόν.

"Είναι συναρπαστικό. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι ξανά με την Εθνική Ομάσα, εδώ στο 'δικό' μου γυμναστήριο, το Σινάν Ερντέμ.

Δυστυχώς οι παίκτες μας που βρίσκονται στο NBA δεν μπορούν να παίξουν σε αυτούς τους αγώνες. Αυτό το σύστημα πρέπει να αναθεωρηθεί. Εξαιτίας αυτού εμείς δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πέντε πολύ καλούς παίκτες μας, επειδή αγωνίζονται στο NBA.

Ενώ η εθνική ποδοσφαίρου ανδρών και η εθνική βόλεϊ γυναικών είναι τόσο επιτυχημένες, όλοι ρωτούν γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και με την εθνική μπάσκετ ανδρών.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες σε αυτές τις επιτυχημένες ομάδες που αναφέραμε αγωνίζονται στην Ευρώπη και μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες των παραθύρων με την Τουρκία.

Είναι διαφορετικά στο μπάσκετ, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους παίκτες σου στο NBA. Αυτό προκαλεί πρόβλημα σταθερότητας και δημιουργεί ζητήματα.

Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έδειξε σοβαρή βελτίωση αυτή τη σεζόν. Παίρνει αρκετά λεπτά και στην EuroLeague. Πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη συμβολή στην ομάδα. Ο Ταρίκ είναι στην Τουρκία από μικρό παιδί και εύχεται να μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε ως Τούρκος παίκτη και όχι ως νατουραλιζέ", ανέφερε ενδεικτικά ο Εργκίν Αταμάν.

Για το εν λόγω ζήτημα της διεξαγωγής των παραθύρων αυτή την περίοδο είχε μιλήσει εκτενώς και πριν από τον αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε, μιας και ήταν ο τελευταίος πριν τη διακοπή της δράσης στην EuroLeague. Τότε ο κόουτς Αταμάν είχε πει αναλυτικά: "Νομίζω ότι η FIBA και η EuroLeague πρέπει να βρουν μία πραγματική λύση. Αυτή η λύση δεν είναι καλή. Φυσικά οι παίκτες της EuroLeague πρέπει να παίζουν στις εθνικές ομάδες, αλλά και οι παίκτες από το NBA.

Η FIBA πρέπει να προγραμματίζει τους αγώνες όταν όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι. Παραδείγματος χάρη εγώ έχω πέντε διεθνείς Τούρκους παίκτες στο NBA αυτή τη στιγμή και δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Αυτό ίσως μας δυσκολέψει να προκριθούμε στο Παγκόσμιο ή στο EuroBasket. Αν τους έχω όλους αυτούς τους παίκτες, η Τουρκία θα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες. Αυτό κάνει ζημιά στο μπάσκετ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ