ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εθνική Τουρκίας: Μπιμπέροβιτς αντί Λάρκιν, Γουίλμπεκιν στην θέση του νατουραλιζέ, ο αδελφός του όμως θεωρείται γηγενής

Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς
Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς EUROKINISSI - ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (23 χρονών, 2.01 μέτρα) είναι πλέον ο νατουραλιζέ της Τουρκίας μετά την τιμωρία των Λάρκιν και Γουίλμπεκιν, ενώ - σε ένα απίθανο σκηνικό - ο μικρότερος αδελφός του, Φαρούκ, αγωνίζεται στις μικρές εθνικές ως γηγενής Τούρκος.

Ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (23 χρονών, 2.01 μέτρα) διανύει μία καλή σεζόν στην Φενέρμπαχτσε. Και, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον, θα είναι ο νατουραλιζέ της εθνικής Τουρκίας αντί των Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, των οποίων η τουρκική υπηκοότητα έχει... παγώσει από την ομοσπονδία της χώρας επειδή δεν είχαν ενισχύσει την ομάδα στο προ-προολυμπιακό τουρνουά.

Ο Μπιμπέροβιτς έχει διπλή υπηκοότητα, αφού γεννήθηκε στην Βοσνία (έχει αγωνιστεί και στην ομάδα παίδων της χώρας στο EuroBasket U16 του 2016), αλλά μετακόμισε στην Τουρκία για χάρη της Φενέρ πριν ενηλικιωθεί. Παρόλα αυτά, θεωρείται ότι διάλεξε μπασκετική υπηκοότητα μετά τα 18 του χρόνια, με αποτέλεσμα το αίτημά του να λογίζεται ως γηγενής να απορριφθεί από την FIBA. Κάπως έτσι, στους προσεχείς αγώνες της Τουρκίας για τα προκριματικά του EuroBasket 2025 θα αγωνιστεί ως νατουραλιζέ.

Αυτό βέβαια που κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα είναι ότι ο μικρότερος αδελφός του φόργουορντ της Φενέρ, Φαρούκ Μπιμπέροβιτς (19 χρονών, 2.04 μέτρα), λογίζεται ως γηγενής! Ο Φαρούκ είναι μέλος της 2ης ομάδας της Φενέρ, καθώς και της U19 του συλλόγου και έχει εκπροσωπήσει μόνο την εθνική Τουρκίας (στο EuroBasket U18 που έγινε το περασμένο καλοκαίρι), με αποτέλεσμα να μην πιάνει θέση νατουραλιζέ.

Για την ιστορία, την φετινή σεζόν ο Μπιμπέροβιτς - που επιλέχθηκε στο Νο56 του NBA Draft 2023 από τους Γκρίζλις - έχει 9.3 πόντους, 2.9 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ μέσο όρο με 36.5% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στο τουρκικό πρωτάθλημα και 5.8 πόντους και 1.5 ριμπάουντ μέσο όρο με 56.4% στα τρίποντα σε 14 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ EUROBASKET FIBA ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ