ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Δούκας νίκησε τους "μεγάλους"

Ο Δούκας νίκησε τους "μεγάλους"

Ο Δούκας ήταν η ομάδα με τους περισσότερους παίκτες στις μικρές εθνικές αυτό το καλοκαίρι, μία κατάσταση που πάντως θα αλλάξει. Δεύτερος ο Άρης στη σχετική λίστα. Το Sport24.gr καταγράφει πως έχει η κατάσταση στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Η αρχή και το φινάλε του καλοκαιριού για τις μικρές εθνικές ομάδων των ανδρών ήταν ιδανική, αφού οι Νέοι Άνδρες και οι Παίδες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις διοργανώσεις που συμμετείχαν, με τους Εφήβους να φτάνουν -ενδιάμεσα- μέχρι την έβδομη θέση. Το πρόσημο είναι κάτι παραπάνω από θετικό για ανδρικά αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα, πολλοί παίκτες των οποίων "έλαμψαν", δείχνοντας πως υπάρχει μέλλον στη χώρα και δυνατότητα να διατηρηθεί υψηλά το επίπεδο ποιότητας στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τα μετάλλια δεν αποτελούν αυτοσκοπό βέβαια, παρά κάτι που προκύπτει στην πορεία για κάθε ομάδα. Το μείζον είναι τα παιδιά να εξελίσσονται και να δείχνουν απέναντι στους... αυριανούς αντιπάλους τους σε επαγγελματικό επίπεδο πως είναι σε θέση να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά και να κερδίσουν θέση σε μία μεγάλη ομάδα. Είναι σαφές βέβαια πως δεν είναι (στατιστικά) εφικτό όλοι οι παίκτες που επανδρώνουν τις μικρές εθνικές ομάδες να κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

Με την Εθνική Παίδων να γράφει λοιπόν τον φετινό επίλογο στη Σόφια με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μπορεί να γίνει καταγραφή όσων είδαμε αυτό το καλοκαίρι, όπως επίσης των ομάδων που αποτέλεσαν τους "αιμοδότες" των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων. Με την καταγραφή του αριθμού των παικτών που έδωσαν οι σύλλογοι, το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει είναι πως ουδείς εκ των "μεγάλων" του ελληνικού αθλητισμού κατέχει τα σχετικά πρωτεία. Το κάθε άλλο, υπάρχει μία ομάδα που έδωσε διψήφιο (!) αριθμό παικτών σε Παίδες, Εφήβους και Νέους Άνδρες: ο Δούκας!

Ο αθηναϊκός σύλλογος έδωσε 4 παίκτες στην Εθνική Παίδων, 3 στην Εθνική Εφήβων και 3 στην Εθνική Νέων Ανδρών, με τους περισσότερους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκάστοτε διοργανώσεις. Ένας εξ αυτών άλλωστε (Νίκος Ρογκαβόπουλος) αναδείχθηκε MVP του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας της Βουλγαρίας. Δεύτερος στη λίστα των "αιμοδοτών" βρίσκεται ο Άρης (με 6), ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ (με 5). Ο Ολυμπιακός έδωσε 3 παίκτες, η ΑΕΚ είχε 2 εκπροσώπους της στις μικρές εθνικές, όπως και ο Προμηθέας Πατρών. Από εκεί και πέρα, το Περιστέρι, ο Ίκαρος Καλλιθέας και ο Πρωτέας Βούλας είχαν από έναν παίκτη στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Ο Δούκας νίκησε τους "μεγάλους"

Σύμφωνα με τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται βέβαια στον Δούκα, πολλά από αυτά τα παιδιά αποχώρησαν -ή θα αποχωρήσουν στο άμεσο μέλλον. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Γιάννης Αγραβάνης πήγαν στην ΑΕΚ, ο Θοδωρής Καρράς οδεύει προς τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Γιώργος Καμπερίδης επέστρεψε στον Μανδραΐκο (σ.σ.: είχε αποκτηθεί με υποσχετική). Κάτι που σημαίνει πως οι συσχετισμοί και οι αριθμοί θα αλλάξουν άρδην το επόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι παίκτες των μικρών εθνικών ομάδων, ανά σύλλογο:

Ο Δούκας νίκησε τους "μεγάλους"
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ