ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Πρίφτης από παιχνίδι του Άρη για τη Basket League
Ο Δημήτρης Πρίφτης από παιχνίδι του Άρη για τη Basket League EUROKINISSI

Θέμα ωρών είναι να αναλάβει ο Δημήτρης Πρίφτης τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας προπονητής αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ούνικς Καζάν μετά από μία γεμάτη τετραετία, για να γυρίσει στους πράσινους μετά από επτά χρόνια.

Το φλερτ των τελευταίων μηνών, καταλήγει σε "γάμο" στα τέλη Ιουνίου. Λίγες ώρες μετά από την αποπομπή του Όντεντ Κάτας, ο οποίος οδεύει προς τη Χάποελ Χολόν από την οποία αποχώρησε ο Στέφανος Δέδας για λογαριασμό της ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος να κλείσει το θέμα του νέου προπονητή, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε την απόφαση να αποχαιρετήσει μετά από τέσσερα χρόνια το Καζάν για να αναλάβει τους πράσινους.

Ο 52χρονος προπονητής, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία λύσης της συνεργασίας του με την Ούνικς, θα επιστρέψει στους νταμπλούχους Ελλάδας μετά από επτά χρόνια, καθώς θήτευσε το 2014 στο πλευρό του υπηρεσιακού τότε προπονητή Φραγκίσκου Αλβέρτη, τον οποίο θα συναντήσει ξανά, αυτή τη φορά σε μια συνεργασία που θα ξεκινήσει κάτω από νέα δεδομένα.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ο έβδομος σταθμός της καριέρας του ως πρώτος προπονητής μετά από τις Εσπερίδες, την Καβάλα, τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Κολοσσό Ρόδου, τον Άρη και την Ούνικς Καζάν, ενώ ως assistant εργάστηκε κατά σειρά στη Δάφνη, στον Ιωνικό Νικαίας, στην ΑΕΚ, στην εθνική ομάδα και στους πράσινους, όπως ήδη αναφέραμε.

Ο Πρίφτης βρέθηκε στο στόχαστρο των πράσινων και τον περασμένο χειμώνα, όταν απολύθηκε ο Γιώργος Βόβορας, ωστόσο έμεινε στο Καζάν και τον ρόλο του head coach ανέλαβε ο Όντεντ Κάτας που έμεινε στην Αθήνα για πέντε μήνες. Τελικά, όπως είχε δηλώσει στο SPORT24, πρώτα μίλησε με την ομάδα στην οποία έζησε την τελευταία τετραετία και στη συνέχεια αποφάσισε για την επόμενη σελίδα στην πορεία του στο άθλημα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ