ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Δημήτρης Μωραΐτης στο SPORT24: "Καταφέραμε να βγάλουμε τη φιλοσοφία του κόουτς στο γήπεδο, έχουμε τρομερή χημεία με τα παιδιά"

Ο Δημήτρης Μωραΐτης στο SPORT24: "Καταφέραμε να βγάλουμε τη φιλοσοφία του κόουτς στο γήπεδο, έχουμε τρομερή χημεία με τα παιδιά"
SPORT24 / ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο Δημήτρης Μωραΐτης εξήγησε στο SPORT24 πώς ήρθε η νίκη της Εθνικής ομάδας απέναντι στην Ολλανδία, τόνισε πόσο τον βοήθησε η συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι και μοιράστηκε τα συναισθήματά του μετά το μεγάλο καλάθι στο οποίο ευστόχησε.

Η Εθνική Ελλάδος έφτασε στη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Ολλανδίας στο πλαίσιο των προκριματικών του EuroBasket 2025, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο για το προβάδισμα της "γαλανόλευκης" για το 68-69 στα 2'57" πριν το τέλος.

Ο 25χρονος διεθνής γκαρντ μίλησε στο SPORT24 και στον Χάρη Σταύρου και εξήγησε τη δυσκολία του να χρίζεται καθοριστικός με μόλις 2-3 προπονήσεις πριν από το ματς, επισήμανε πόσο τον βοήθησε η συνύπαρξή του με τον Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι και αποκάλυψε τα συναισθήματά του μετά την σπουδαία αναμέτρηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μωραΐτης στο SPORT24:

Για το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία του να αγωνιστεί και να κερδίσει τόσο σημαντικά ματς με 3-4 προπονήσεις: "Είναι πολύ δύσκολο αλλά όπως έχω ξαναπεί με τα παιδιά γνωριζόμαστε και έχουμε τρομερή χημεία. Καταφέραμε να βγάλουμε τη φιλοσοφία του κόουτς στο γήπεδο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε σκληρή άμυνα, μας βγήκαν κάποια plays. Τα δώσαμε όλα. Αξίζαμε πολύ αυτή τη νίκη και είμαι χαρούμενος για την ομάδα μου".

Για το κατά πόσο τον βοήθησε το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με τον προπονητή για να μπει στο παιχνίδι και σκοράρει πολλούς πόντους: "Με τον κόουτς είχαμε συνεργαστεί πέρυσι, τον γνωρίζω πολύ καλά και με γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρω τι θέλει, ξέρει και αυτός τι να ζητήσει από εμένα. Νιώθουμε πολύ καλά. Παρόλο που δεν παίζω πολύ στην ομάδα μου, δουλεύω πολύ, δουλεύω κάθε μέρα και είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλλον το είδε αυτό ο κόουτς Σπανούλης στις προπονήσεις και με πίστεψε πολύ".

Για το ποιο ήταν το συναίσθημα που ένιωσε μετά το μεγάλο σουτ στο οποίο ευστόχησε: "Αυτά τα συναισθήματα δεν υπάρχουν πραγματικά... Δεν υπάρχουν λόγια. Είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα παιδιά. Τη θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη, το λέγαμε και από τα αποδυτήρια. Θέλαμε να κάνουμε τον προπονητή μας χαρούμενο, θέλαμε να κάνουμε την Εθνική μας χαρούμενη, θέλαμε να κάνουμε χαρούμενο και τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει και τον ευχαριστούμε. Να πω συγχαρητήρια και στον Βαγγέλη Ζούγρη που έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική ομάδα, εύχομαι να εκατοστήσει τους αγώνες. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ