ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Δημήτρης Ιτούδης είναι οριστικά ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας

Ο Δημήτρης Ιτούδης Photo by: Andreas Papakonstantinou
Ο Δημήτρης Ιτούδης Photo by: Andreas Papakonstantinou TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η πολυπόθητη συμφωνία ανάμεσα σε ΕΟΚ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας επετεύχθη, με τον Δημήτρη Ιτούδη να γίνεται πλέον ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, αυτός που θα την καθοδηγήσει στο EuroBasket 2022.

Ο μεγάλος στόχος της ΕΟΚ σε ό,τι αφορά στην Εθνική Ανδρών επετεύχθη! Η Ομοσπονδία ήρθε σε συμφωνία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας προκειμένου ο Δημήτρης Ιτούδης να είναι αυτός που θα καθοδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο EuroBasket 2022, σε Μιλάνο και Βερολίνο.

Ο πολύπειρος τεχνικός αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή τον ευσεβή πόθο του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε στο πρόσφατο παρελθόν στη Ρωσία προκειμένου να συζητήσει δια ζώσης με τον Αντρέι Βατούτιν για το θέμα. Από τότε, αρκετό νερό κύλησε στο αυλάκι, με τις εξελίξεις να δικαιώνουν τον "ισχυρό άνδρα" της Ομοσπονδίας, ο οποίος επέμεινε αρκετά, έτσι ώστε να βρεθεί λύση κι ο τεχνικός ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πάρει τα "κλειδιά" του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Θυμίζουμε πως το όνομα του Δημήτρη Ιτούδη είχε προκύψει από τον Σεπτέμβριο, όταν το SPORT24 είχε επισημάνει από νωρίς πως ο 51χρονος τεχνικός είναι η πρώτη (και μοναδική) επιλογή του Βαγγέλη Λιόλιου για τη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πριν από μερικές ημέρες άλλωστε, οι Bald Brothers είχαν επισημάνει πως μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να λήξει οριστικά το θέμα (είτε θετικά είτε αρνητικά). Ευτυχώς, η έκβαση ήταν η ιδανική, με τον Δημήτρη Ιτούδη να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας, με στόχο την επιστροφή στα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι νέος Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει την ΤΣΣΚΑ και τον πρόεδρο κ. Βατούτιν προσωπικά για τη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στην θετική ανταπόκριση του αιτήματος της Ομοσπονδίας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ