ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Ο coach της Ζάλγκιρις διέλυσε τις φήμες αποχώρησης του Κίναν Έβανς: "Δεν έχει opt-out, θα ήμασταν τρελοί αν τον αφήναμε"

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -   (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Καμία διάθεση για παραχώρηση/πώληση του Κίναν Έβανς από τη Ζάλγκιρις Κάουνας, με τον Κάζις Μακσβίτις να εξηγεί ότι ο Αμερικανός δεν έχει opt-out στο συμβόλαιό του.

Η σεζόν που κάνει ο Κίναν Έβανς είναι μαγική. 15.7 πόντοι, 44% στο τρίποντο, 2.8 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ, 16.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 27:06 σε 14 αγώνες της EuroLeague και όλα αυτά μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον φρέναρε πέρυσι απότομα.

Με τη Ζάλγκιρις να μην παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου (16η σε σύνολο 18 ομάδων με ρεκόρ 5-9), οι φήμες περί αποχώρησης του Αμερικανού γκαρντ είναι πολλές τις τελευταίες ημέρες. Ο Έβανς έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες της EuroLeague, δημοσιογράφοι και insiders (αλλά και "insiders") έγραψαν ότι έχει χαμηλό buyout, ωστόσο την Κυριακή ο Κάζις Μακσβίτις διέλυσε τον καπνό και πλέον φαίνεται πως, πιθανότατα, δεν υπάρχει φωτιά.

"Διάβασα τις φήμες και χρειάστηκε να μιλήσω κι εγώ με τον Παούλιους Γιανκούνας για να δω τι συμβαίνει. Απ' όσο γνωρίζω, λοιπόν, δεν έχει opt-out και εκτός αυτού, θα ήμασταν κι εμείς τρελοί αν τον αφήναμε να αποχωρήσει" είπε ο προπονητής της Ζάλγκιρις, μετά από το 79-55 επί της Γουλβς για το λιθουανικό πρωτάθλημα.

Εκτός από τον Έβανς, ο Μακσβίτις αναφέρθηκε και στην παραλίγο απόλυσή του, λέγοντας πως αν αυτό είχε συμβεί, δεν θα συνιστούσε και τόσο μεγάλη έκπληξη. Ο Λιθουανός προπονητής ευχαρίστησε κόσμο, αθλητές και παράγοντες για την υποστήριξή τους.

TAGS ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ