ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο SPORT24: "Ελπίζω να συναντηθώ με τον αδερφό μου στο Final Four"

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο SPORT24: "Ελπίζω να συναντηθώ με τον αδερφό μου στο Final Four"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στη θέληση κρίθηκε το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό, όπως είπε στο SPORT24 ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ισπανός φόργουορντ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ενόψει των playoffs της EuroLeague, ενώ τόνισε ότι θα παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και τη σειρά Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, υποστηρίζοντας φυσικά τον αδερφό του.

Στα χέρια του Παναθηναϊκού AKTOR κατέληξε και το τρίτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (77-71) για τη Stoiximan Basket League. Ένα ματς το οποίο κρίθηκε από το μεγάλο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στα 37" πριν το τέλος, είχε όμως για MVP -βάσει της αξιολόγησης- τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και έκανε σπουδαία δουλειά, μετρώντας 11 πόντους (4/6 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 μπλοκ σε 33'59" που έμεινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Μιλώντας στο SPORT24 μετά τη νίκη των πρασίνων, η οποία κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs του πρωταθλήματος, ο Ερνανγκόμεθ παραδέχθηκε πως πλέον αισθάνεται καλά μέσα στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν -κάτι που αποτυπώνεται στις τελευταίες εμφανίσεις του-, ξεκαθάρισε πως στο τριφύλλι δεν έχουν καμία προτίμηση ανάμεσα στην Μακάμπι και την Μπασκόνια ενόψει των playoffs της EuroLeague, ενώ ευχήθηκε να ανταμώσει με τον αδερφό του, Μπίλι, στο Final Four του Βερολίνου τον προσεχή Μάιο.

Παρά την περιρρέουσα το ματς αποδείχθηκε πολύ ανταγωνιστικό. Πώς το προσεγγίσατε;

"Τα ντέρμπι πάντα μετράνε, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Ξέραμε ότι όλοι έπρεπε να παίξουμε πολύ πολύ σκληρά, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική ομάδα. Όμως εμείς το θέλαμε περισσότερο και αυτό φάνηκε. Πάντα δίνουμε σπουδαίες μάχες όταν παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε έναν λόγο παραπάνω να παλεύουμε για τη νίκη".

Βρίσκεσαι σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα. Νιώθεις πλέον πιο άνετα μέσα στην ομάδα;

"Ναι, όντως αισθάνομαι καλά. Έχω προσαρμοστεί στο στυλ μπάσκετ που παίζει η ομάδα. Παρόλα αυτά συνεχίζω να μαθαίνω κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για την ώρα δεν γνωρίζετε τον αντίπαλό σας για τα playoffs της EuroLeague. Σας αγχώνει καθόλου αυτό;

"Όχι δεν υπάρχει άγχος για τον αντίπαλο. Το βασικό είναι να εστιάσουμε σε εμάς. Έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε. Πήραμε το πλεονέκτημα και έχουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα μας. Πρέπει να τα κερδίσουμε.

Μετά θα πάμε κάπου, είτε στη Σερβία (σσ. αν παίξουμε με τη Μακάμπι), είτε στην Ισπανία (σσ. αν παίξουμε με την Μπασκόνια) για να κερδίσουμε ακόμα ένα.

Όποιος κι είναι ο αντίπαλός μας, τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα. Έτσι είναι τα playoffs και όποιος παίξει καλύτερα θα πάει στο Final Four γιατί το αξίζει. Εμείς σίγουρα θέλουμε να είμαστε εκεί, για αυτό θα παλέψουμε".

Να φανταστώ ότι θα παρακολουθήσεις στενά και τη σειρά ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, λόγω του Μπίλι;

"Φυσικά, φυσικά. Θα είναι σπουδαία σειρά. Εγώ θα υποστηρίζω τον αδερφό μου εννοείται. Ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, που έχει συνέπεια και βρίσκεται πάντα εκεί τα τελευταία χρόνια. Παίζουν ομαδικά, πασάρουν καλά, ξέρουν να κερδίζουν. Θα είναι πολύ ανταγωνιστική σειρά. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει επίσης εξαιρετικούς παίκτες και ελπίζω να συναντηθώ με τον αδερφό μου στο Final Four".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ