NBA

Ο αριθμός στο Μάβερικς - Γουόριορς που προκάλεσε δυσφορία στους fans του NBA: Νέα λογική ή τυχαίο γεγονός;

Ο αριθμός στο Μάβερικς - Γουόριορς που προκάλεσε δυσφορία στους fans του NBA: Νέα λογική ή τυχαίο γεγονός;
2022 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Η συμπεριφορά των διαιτητών στο Μάβερικς - Γουόριορς δεν είχε καμία σχέση με όσα γνωρίζαμε για τη διαιτησία στο NBA. Ο αριθμός, η απόφαση στα 10.1" πριν από το φινάλε και το μεγάλο ερώτημα.

Μάβερικς και Γουόριορς έδωσαν τα ξημερώματα μεγάλη μάχη στο Ντάλας, με τον Λούκα Ντόντσιτς (41 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα σε 39:17) να παίρνει τη μάχη με τον Στεφ Κάρι (32 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 37:48), αλλά τους διαιτητές να γίνονται οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Τόσο αρνητικοί, που εξόργισαν τους fans του NBA που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Οι Σον Κόρμπιν, Ματ Μπόλαντ, Τζον Γκομπλ ήταν οι τρεις που διαχειρίστηκαν το ματς, μπροστά σε 20:277 θεατές στο American Airlines Center, αλλά και μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους που συντονίστηκαν στις οθόνες τους σε κάθε γωνιά της Γης. Μόνο που τα έκαναν μαντάρα, καθώς σταμάτησαν 10 φορές τη ροή της αναμέτρησης για να χρεώσουν με βήματα τους αθλητές των δύο ομάδων, με αποκορύφωμα την παράβαση που έδωσαν στον Στεφ Κάρι 10.1" πριν από το φινάλε με το σκορ στο 115-113.

Για την ιστορία, στη διάρκεια της σεζόν 2021/22 υπήρχαν 1.3 παραβάσεις ανά αγώνα, τον φετινό Οκτώβριο 1.7 παραβάσεις ανά αγώνα και τον Νοέμβριο 3.5, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. 10 βήματα είδαμε στο Μάβερικς - Γουόριορς, έξι στο Πίστονς - Νικς και τρία στο Μπλέιζερς - Κλίπερς. Μένει να δούμε αν πρόκειται για κεντρική απόφαση της Λίγκας και του Συνδέσμου των Διαιτητών που θα αλλάξει το άθλημα ή απλώς τυχαία γεγονότα.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ