ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Άρης Λυκογιάννης στο SPORT24: "Το μεγαλύτερο λάθος είναι να σκεφτόμαστε το μέλλον, πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον σεβασμό"

Ο Άρης Λυκογιάννης στο SPORT24: "Το μεγαλύτερο λάθος είναι να σκεφτόμαστε το μέλλον, πρώτα πρέπει να κερδίσουμε τον σεβασμό"
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME

Ο Πανιώνιος κάνει μία νέα αρχή με το βλέμμα να παραμένει ψηλά. Σε αυτό το ξεκίνημα, έχει στο "τιμόνι" του έναν προπονητή με μεγάλες παραστάσεις από την κορυφαία κατηγορία που καλείται να φέρει εις πέρας την αποστολή της επιστροφής των κυανέρυθρων στην Stoiximan Basket Legaue. Ο Άρης Λυκογιάννης μίλησε στο SPORT24 λίγα λεπτά μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του και εξέφρασε τα συναισθήματά του για τη νέα πρόκληση της μπασκετικής του σταδιοδρομίας.

Ο Πανιώνιος στοχεύει ψηλά και αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια, μέσω των κινήσεων του τους τελευταίους μήνες που φανερώνουν τις φιλοδοξίες που υπάρχουν στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης. Οι κυανέρυθροι έδωσαν τα προπονητικά "κλειδιά" στον Άρη Λυκογιάννη, έναν άνθρωπο έμπειρο και μπαρουτοκαπνισμένο από την μεγάλη κατηγορία, για να οδηγήσει τον Πανιώνιο στην επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Άρης Λυκογιάννης έκανε νικηφόρο ντεμπούτο στον πάγκο των Νεοσμυρνιωτών, στην εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στην Μεγαρίδα για την Elite League και λίγα λεπτά μετά το άκουσμα της κόρνας μίλησε στο SPORT24, εκφράζοντας τις πρώτες του σκέψεις για το παιχνίδι της ομάδας, αλλά και για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που τον βρίσκει στην άκρη του πάγκου του "Ιστορικού".

Ερωτηθείς για τις πρώτες του σκέψεις και τα πρώτα του συναισθήματα μετά τη λήξη του αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε: "Νομίζω κάναμε μία εμφάνιση στο πίσω μέρος του γηπέδου, μετά το πρώτο δεκάλεπτο αρκετά ικανοποιητική, και για μένα αυτό είναι το ζητούμενο να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι. Αν μπορέσουμε να παίξουμε με τον ίδιο ρυθμό στο πίσω κομμάτι του παιχνιδιού τόσο δυναμικά όσο κάναμε σήμερα, μπροστά έχουμε και την ποιότητα και το ταλέντο να βελτιωθούμε και να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί".

- Προφανώς και είναι νωρίς για να δείτε αυτά που έχετε στο μυαλό σας στο παρκέ από τους παίκτες σας. Παρόλα αυτά είδατε κάποια στοιχεία μέσα στο παιχνίδι;

"Νομίζω στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε τα χέρια μας στην μπάλα, ήμασταν πιο επιθετικοί, διορθώσαμε το αμυντικό ριμπάουντ που είχαμε τεράστιο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε κάποια πράγματα στην άμυνα τα οποία τα θέλουμε να τα δουλέψουμε. Εντάξει τα παιδιά είναι αρκετά έμπειρα, πολλοί από αυτούς έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, οπότε οι πολλές πληροφορίες που τους δώσαμε αυτή την εβδομάδα με τέσσερα VIDEO μπόρεσαν και την κράτησαν και το εφαρμόσαμε μέσα στο γήπεδο".

- Ήταν εύκολη απόφαση να πείτε το "ναι" στον Πανιώνιο, με δεδομένο ότι είναι μεν χαμηλότερη κατηγορία, αλλά είναι μία ομάδα που παραδοσιακά ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ;

"Σίγουρα για μένα ήταν μία απόφαση για την οποία αμφιταλαντεύτηκα πολύ. Υπήρχαν αρκετοί, οι οποίοι ήταν υπέρ της άποψης να πάρω αυτή τη δουλειά, υπήρχαν κάποιοι που ήταν εναντίον, από το κοντινό μου περιβάλλον, ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους θα συζητήσω για να πάρω μία απόφαση. Παρόλα αυτά, επειδή η μοναδική ομάδα από αυτή την κατηγορία που θα το έκανα και θα έπαιρνα μία απόφαση, θα ήταν μία ομάδα η οποία έχει κόσμο, φανέλα, ιστορία και δυναμική, όπως έχει και ο Πανιώνιος, πήρα αυτή την απόφαση και στο τέλος ελπίζω να δικαιωθούμε όλοι".

- Ο Πανιώνιος έχει παίκτες με εμπειρία από την μεγάλη κατηγορία, όπως ο Βουγιούκας, ο Γκίκας και ο Κακλαμανάκης. Αυτό δείχνει κάτι για το πλάνο και το όραμα που υπάρχει στην ομάδα;

"Σίγουρα υπάρχει πλάνο, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι, πρώτα από όλα ατομικά και στη συνέχεια ομαδικά, είναι να σκεφτόμαστε το μέλλον. Εμείς πριν κάνουμε κάτι πρέπει να κερδίσουμε σεβασμό σε αυτή την κατηγορία, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σεβασμό στην κατηγορία γιατί δεν παίζουμε έτσι όπως πρέπει να παίξει η ποιότητα των παικτών, τα ονόματα όπως είπες και όλα αυτά. Οπότε πρέπει να κερδίσουμε τον σεβασμό, πρώτα από όλα τον αυτοσεβασμό μας, στην συνέχεια τον σεβασμό των αντιπάλων και από εκεί και πέρα μελλοντικά θα δούμε τι θα γίνει".

- Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι να έρχεστε στα μέσα της σεζόν σε μία ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος και να καλείστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή, η οποία δεν είναι άλλη, από την επιστροφή της ομάδας στην Stoiximan Basket League;

"Είναι ένα καινούριο κίνητρο, κάθε φορά πρέπει να προσπαθείς να βρίσκεις κίνητρα στην δουλειά σου, να παίρνεις δύναμη, να πετυχαίνεις πράγματα. Ελπίζω να πάνε όλα καλά".

Τέλος, ο κόουτς Λυκογιάννης έκλεισε με ένα σχόλιο σχετικά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην Elite League: "Νομίζω ότι ήταν πολύ σοφή η απόφαση της Ομοσπονδίας να βάλει τους δύο ξένους, κυρίως γιατί ανεβάζει τον ανταγωνισμό. Η άποψή μου είναι ότι η παρουσία των ξένων προκαλεί και τους Έλληνες παίκτες να παίξουν πιο σκληρά και να βελτιωθούν. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι οι πολλοί ξένοι κάνουν κακό, οπότε η παρουσία δύο ξένων στην Α2 έχει ανεβάσει το επίπεδο σίγουρα και για αυτό βλέπουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ