ΑΡΗΣ

Ο Άρης κοιτάζει στο μέλλον: Η θυγατρική ομάδα και η επένδυση στην παραγωγική διαδικασία

Ο Άρης κοιτάζει στο μέλλον: Η θυγατρική ομάδα και η επένδυση στην παραγωγική διαδικασία
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Άρης εκμεταλλεύεται το δικαίωμα που δίνει η ΕΟΚ στις ομάδες να διατηρούν μία θυγατρική και επενδύει σε μία συνεργασία με το βλέμμα στο μέλλον και στους παίκτες που θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα των επόμενων ετών.

Ο Άρης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Ναύαρχο Βότση και πλέον οι κίτρινοι θα έχουν μία θυγατρική ομάδα που θα αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, στην National League 2, όπως μετονομάστηκε από την Γ' Εθνική.

Η κίνηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης μόνο αμελητέα δεν είναι και δείχνει τον δρόμο για ένα νέο πρότζεκτ με το βλέμμα στο μέλλον και στις επόμενες γενιές παικτών που θα στελεχώσουν την αντρική ομάδα του "αυτοκράτορα".

Τι σημαίνει με τον Ναύαρχο Βότση

Άρης και Ναύαρχος Βότσης έδωσαν τα χέρια για μία συνεργασία με σκοπό το αμφίδρομο αγωνιστικό κέρδος. Τι σημαίνει όμως πρακτικά η συμφωνία των δύο πλευρών. Με την ομάδα που αγωνίζεται στην National League 2 δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι αθλητές του Άρη ηλικιών 16-21 ετών. Μάλιστα οι παίκτες ετών από 16 έως 18 θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και σε εθνικό πρωτάθλημα, πέραν των παιδικών και εφηβικών.

Η στόχευση του Άρη

Η στόχευση της ομάδας της Θεσσαλονίκης που προχώρησε σε αυτή την κίνηση δεν είναι άλλη από την ανάδειξη και την εξέλιξη των νέων παικτών του Άρη, οι οποίοι πιθανόν να μην έχουν την ευκαιρία να "ψηθούν" με τη φανέλα της ομάδας στην Basket League και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι νεαροί αθλητές θα μπορούν να δοκιμαστούν σε επίπεδο ανδρών και μάλιστα σε εθνικό πρωτάθλημα, στοχεύοντας στην αγωνιστική ετοιμότητα όταν κριθούν ικανοί να εκπροσωπήσουν τη φανέλα του Άρη σε ανδρικό επίπεδο.

Παίκτες που πιθανόν να μην έπαιρναν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ανδρικό επίπεδο, θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν από νωρίς και να μην χάσουν πολύτιμα χρόνια μέχρι την εξέλιξή τους σε έτοιμους μπασκετμπολίστες.

Τα παραδείγματα του παρελθόντος

Ο Άρης αποτελεί μία ομάδα που κατά το παρελθόν έχει αποδείξει έμπρακτα πως έχει την ικανότητα και την τεχνογνωσία να παράγει ταλέντα και αθλητές που αργότερα στην καριέρα τους πρωταγωνιστούν στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και όχι μόνο μπάσκετ.

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Σάσα Βεζένκοβ αποτελούν λαμπρά παραδείγματα της παραγωγικής διαδικασίας των κίτρινων, καθώς πρόκειται για αθλητές που μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο νυν αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό μπάσκετ με τη φανέλα των κίτρινων σε ηλικία 18 ετών, λαμβάνοντας και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη κάτω των 22 για την σεζόν 2008-09. Η πορεία του είναι γνωστή με τον Παπανικολάου στη συνέχεια να φορά τα ερυθρόλευκα, τα μπλαουγκράνα της Μπαρτσελόνα, αλλά και τις φανέλες των Ρόκετς και των Νάγκετς πριν την επιστροφή του στο λιμάνι.

Ο νυν παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς έκανε την εμφάνισή του με τη φανέλα του Άρη στην Basket League σε ηλικία 16 ετών. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και εμφανής, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η τριετία στην Μπαρτσελόνα, η εκτόξευσή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και πλέον το NBA.

Δεν είναι λίγοι και οι αθλητές που αναδείχθηκαν στον Άρη και σήμερα πρωταγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Δημήτρης Φλιώνης, ο Λίνος Χρυσικόπουλος, αλλά και ο Λευτέρης Μποχωρίδης που επέστρεψε το καλοκαίρι στην ομάδα που τον ανέδειξε, αποτελούν τέτοια παραδείγματα.

Ο Άρης δίνει βάση στην παραγωγική διαδικασία, γνωρίζοντας πως η επένδυση στην εξέλιξη των νεαρών αθλητών αποτελεί μονόδρομο για την αγωνιστική σταθερότητα της ομάδας και την αυτοσυντήρησή της στα επόμενα χρόνια.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ