ΑΡΗΣ

Ο Άρης κατέθεσε πρόταση στον ΕΣΑΚΕ για να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής των playoffs της Basket League

Οπαδοί του Άρη στο γήπεδό του
Οπαδοί του Άρη στο γήπεδό του EUROKINISSI SPORTS - ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Με τον ΕΣΑΚΕ να έχει δείξει την διάθεση να αλλάξει το φορμάτ των playoffs της Basket League, ο Άρης κατέθεσε μία συγκεκριμένη πρόταση με αρκετές αλλαγές με στόχο την αύξηση των αγώνων.

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της Basket League και αυτή ήταν η καλύτερη αφορμή που έψαχνε ο Άρης για να καταθέσει την δική του πρόταση.

Οι "κίτρινοι" έστειλαν επιστολή στον ΕΣΑΚΕ και παρέθεσαν μία σειρά από προτάσεις για αλλαγή του φορμάτ των playoffs, σε μία προσπάθεια να τονωθεί το ενδιαφέρον του κόσμου.

Η αρχική πρόταση του Άρη είναι τα playoffs να ξεκινούν για τις θέσεις 3 έως 10 (δηλαδή οι δύο πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου) να μην συμμετέχουν), είτε στην λογική του Best of 3, είτε στην λογική του best of 5 (με μεταφορά των αποτελεσμάτων στην δεύτερη περίπτωση. Οι νικητές των σειρών θα παίξουν μεταξύ τους για δύο επόμενους γύρους, πριν φτάσουν στα ημιτελικά.

Στο θέμα της παραμονής στην κατηγορία, οι "κίτρινοι" προτείνουν η 13η ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας και στην συνέχεια η 11η και η 12η ομάδα να παίξουν για την παραμονή τους στην κατηγορία σε σειρά αγώνων.

Ο Άρης εξήγησε ότι με την δική του πρόταση θα αυξηθούν οι αγώνες και θα αποκτήσουν κίνητρο ακόμα και οι ομάδες που βρίσκονται στην 9η και την 10η θέση, κάτι που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, ενώ θα αποφευχθούν και τα ζευγάρια 1-8 και 2-7 που τις περισσότερες φορές έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

TAGS ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ