STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο επόμενο πρωτάθλημα

BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF /  /   (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2022-2023 / PLAY OFF / / ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Στο περιθώριο της press conference για τα ημιτελικά και τα τελικά της Basket League, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος προανήγγειλε αλλαγές στο format του πρωταθλήματος της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την αλλαγή στο format της Basket League από το 2023/24 προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, κ. Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στη διάρκεια της press conference για τα ημιτελικά και τα τελικά της Basket League. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι του τηλεοπτικού συμβολαίου του ΕΣΑΚΕ, αλλά και στην επιτροπή αδειοδότησης, η οποία θα αποτελείται πλέον από ανεξάρτητα μέλη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

"Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς. Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνου".

Μετά από σχετική ερώτηση που έγινε για το περιεχόμενο των αλλαγών του format και την άγνοια που δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος έγινε πιο συγκεκριμένος: "Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει ένας τρίτος γύρος, άρα στην ουσία δεν θα υπάρχει το 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στα playoffs. Εκεί, θα παίζουν αγώνες από το "1" έως το "6" σε διπλά παιχνίδια κι από το "7" έως το "12" πάλι σε διπλά παιχνίδια. Ακολούθως θα πάμε στον τελικό. Είναι κάτι που συζητάμε από πέρσι. Θα έρθει η τελική πρόταση τώρα. Κατ' αρχήν όλες οι ομάδες ήταν θετικές. Αυτό θα φέρει περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τόσο για την τηλεόραση όσο και για τους χορηγούς. Δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά παιχνιδιών, οπότε νομίζω ότι είναι καλό για το πρωτάθλημα".

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ