EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 16ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 16ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" κάνει τον απολογισμό της αγωνιστικής που πέρασε και σας προετοιμάζει για την "δύσκολη" εβδομάδα στο Euroleague Fantasy Challenge.

Του Νότη Φιλιππίδη

Επιστροφή στα μεγάλα σκορ, όπως και στα χαμόγελα των παικτών του Fantasy Challenge, αφού είδαν τις ομάδες τους να πλησιάζουν ή και να ξεπερνούν το... ψυχολογικό φράγμα των 200 πόντων, επίδοσεις που είχαν να σημειωθούν από την 13η αγωνιστική του παιχνιδιού. Αυτό το χρονικό διάστημα είναι παραδοσιακά από τα καλά του Fantasy Challenge και ανάλογα σκορ αναμένονται και την επόμενη αγωνιστική.

Το αξιοπερίεργο της αγωνιστικής ήταν ότι οι περιφερειακοί παίκτες (2-3) σημείωσαν τα χαμηλότερα σκορ, τη στιγμή που ξεχωρίζουν οι ψηλοί και κυρίως οι point guards, όπου με τα σκορ των Ντέντμον και Ροντρίγκεζ, δεν μπαίνουν στην καλύτερη δεκάδα πολλά άλλα, αξιόλογα σκορ, πάνω από 20.

Οι φόβοι περί Λάνγκφορντ και Ντιλέινι πάντως, λόγω δύσκολων εκτός έδρας ματς, δεν επιβεβαιώθηκαν και έκαναν και οι δύο από τα μεγαλύτερα σκορ της θέσης τους, με τον δεύτερο να βρίσκεται μάλιστα στην καλύτερη δεκάδα της αγωνιστικής, και τον Λάνγκφορντ να μένει ....πρώτος επιλαχών.

Αυτό που έχει σημασία πάντως, ίσως περισσότερο κι από τα μεγάλα σκορ, είναι η αφύπνιση κάποιων ψηλών όπως ο Μπράιαντ Ντάνστον και ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ (ενδεχομένως και ο Ποπς Μένσα-Μπόνσου), προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές σε μια θέση που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο TOP 16 και συνεπώς, σε ολόκληρο το παιχνίδι, το οποίο μπορεί να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό, αφού πλέον δεν υπάρχουν ξεκάθαρες επιλογές (όπως ο Λάσμε, ή ο Έρτσεγκ), πλην του Νέναντ Κρστιτς βεβαίως.

MVP

Ο απολογισμός της 16ης αγωνιστικής

Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 36,3

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και μάλιστα με τον πλέον εμφατικό τρόπο για τον Αμερικανό point guard, αφού ανακηρύχθηκε MVP της 16ης αγωνιστικής της Euroleague, οδηγώντας την Ζαλγκίρις στην πρώτη της φετινή νίκη στο TOP 16. O Ντέντμον τελείωσε τον αγώνα με 23 πόντους, έχοντας 2/2 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 4/4 βολές, ενώ παράλληλα πήρε 5 ρημπάουντ, μοίρασε 6 ασσίστ, υπέπεσε σε 5 λάθη και κέρδισε 8 φάουλ από τους αντιπάλους του, για να επιβεβαιώσει ότι ανήκει στο TOP 2 της θέσης του, στο παιχνίδι.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Τζάστιν Ντέντμον (Ζαλγκίρις) - 36,3

2. Μαρτίνας Πότσιους (Ζαλγκίρις) - 23,1

Δεύτερη συνεχόμενη πολύ καλή εμφάνιση για τον Λιθουανό, που όταν βρίσκεται σε τέτοιες βραδιές η Ζαλγκίρις μπορεί να είναι πραγματικά ανταγωνιστική. Τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, έχοντας 4/6 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 1/2 βολές, μάζεψε 4 ρημπάουντ και μοίρασε 7 ασσίστ σε 25 λεπτά συμμετοχής. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, έχει άθροισμα Index Rating 48.

3. Νεμάνια Μπιέλιτσα (Φενερμπαχτσέ) - 20,9

Άλλη μια οικονομική εμφάνιση για τον Σέρβο, που δεν χρειάστηκε πάντως να βρεθεί για μεγάλο διάστημα στο παρκέ (λιγότερο από 23 λεπτά), καθώς ο αγώνας με την Λαμποράλ είχε κριθεί ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Ο πληθωρικός φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, έχοντας 4/6 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ μάζεψε και 9 ρημπάουντ για να παραμείνει έτσι στους πιο "hot" παίκτες του Fantasy.

4. Νέναντ Κρστιτς (ΤΣΣΚΑ) - 28,6

Related content

Μετά την ανάδειξή του σε MVP του μήνα Ιανουαρίου στην Euroleague, φαίνεται πως έχει βάλει πλώρη και για τον Φεβρουάριο, αφού ήταν ασταμάτητος και μέσα στην Γαλατασαράι, έχοντας 11/14 δίποντα και 2/3 βολές, για να σταματήσει στους 24 πόντους. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε 29 λεπτά συμμετοχής μάζεψε μόλις 1 ρημπάουντ, είχε όμως παράλληλα και 7 κερδισμένα φάουλ, αποτελώντας τη Νο. 1 επιθετική απειλή της ομάδας του. Είναι μακράν ...του τρίτου ο καλύτερος παίκτης του TOP 16, έχοντας μέσο όρο Index Rating 22,3 (δεύτερος παραμένει ο Κίνσεϊ με ένα ματς λιγότερο).

5. Μπράιαντ Ντάνστον (Ολυμπιακός) - 25,3

Συνεχίζει σε ανοδική πορεία ο σέντερ του Ολυμπιακού και μετά τα 15 και 19 απέναντι σε Λαμποράλ και Μάλαγα, σειρά είχε το 23 με έναν ακόμα εύκολο σχετικά αντίπαλο πάντως, την Εφές Πίλσεν. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Αμερικανός αγωνίστηκε μόλις για 17 λεπτά, ωστόσο πρόλαβε στο διάστημα αυτό να σκοράρει 13 πόντους με απόλυτη ευστοχία (5/5 δίποντα, 3/3 βολές), να μαζέψει 3 ρημπάουντ, να κλέψει την μπάλα 2 φορές, να κόψει τρις τους αντιπάλους του και να κερδίσει 4 φάουλ. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ του Ντάνστον φέτος!

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 28,6

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Ισπανό point guard, που βοήθησε τη Ρεάλ να ανατρέψει την εις βάρος της αρχική κατάσταση και να πάρει τη νίκη μέσα στην Λοκομοτίβ. Ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά, σημειώνοντας 16 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές, πήρε 6 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσσίστ, έκανε 3 λάθη και κέρδισε 5 φάουλ για να δώσει το 2ο μεγαλύτερο σκορ της αγωνιστικής (μαζί με τον Κρστιτς).

2. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 20

Σε ακόμα ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς τα πήγε περίφημα, μπαίνοντας μάλιστα στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής. Μέσα στην Μακάμπι σκόραρε μόνο 13 πόντους, με 1/3 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 2/2 βολές, αλλά είχε πληθωρική παρουσία, αφού μάζεψε παράλληλα 5 ρημπάουντ, μοίρασε 5 ασσίστ, έκλεψε 4 φορές την μπάλα, ενώ ισοφάρισε, αναμενόμενα ίσως, το αρνητικό του ρεκόρ στα κερδισμένα φάουλ, με μόλις 3.

3. Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν) - 20

Με την απουσία του Κίνσεϊ, πήρε ακόμη περισσότερες προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να βρεθεί και στην καλύτερή του μέρα. Μέσα στην Ζαλγκίρις σημείωσε 24 πόντους, έχοντας επιχειρήσει 21 σουτ (7/11 δίποντα, 2/10 τρίποντα, 4/5 βολές), τα τρία από τα οποία κόπηκαν από τους αντιπάλους του, ενώ είχε και 5 ασσίστ, 4 κλεψίματα, 3 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ, συνεχίζοντας πάντως ζεστός στο TOP 16.

4. Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ (Μάλαγα) - 25,3

Related content

Σε μεγάλο βράδυ βρέθηκε ο Αμερικανός της Μάλαγα ενάντια στον Παναθηναϊκό, αφού ήταν καυτός από τη γραμμή των 6,75μ, ευστοχώντας σε 5 από τα 6 τρίποντα που επιχείρησε. Ταυτόχρονα, είχε και 3/5 δίποντα, για να σκοράρει συνολικά 21 πόντους και να οδηγήσει έτσι την ομάδα του σε μια υπερπολύτιμη νίκη, που τη διατηρεί για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μετά το κακό ξεκίνημα πάντως, ο Κάνερ-Μέντλεϊ δείχνει να έχει επιστρέψει στα γνωστά του επίπεδα και να είναι έτοιμος να αγοραστεί εκ νέου από τους παίκτες του Fantasy.

5. Ποπς Μένσα-Μπόνσου (Γαλατασαράι) - 25

Εντυπωσιακή επιστροφή στα μεγάλα σκορ για τον Άγγλο, που μαζί με τον Κάρλος Αρόγιο έβαλαν δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ, χωρίς ωστόσο τελικά να τα καταφέρουν. Πέτυχε 12 πόντους, έχοντας απόλυτη ευστοχία στα δίποντα (6/6), αστοχώντας σε 2 τρίποντα και 1 βολή που επιχείρησε, ενώ είχε και 12 ρημπάουντ, 3 κλεψίματα και 5 κερδισμένα φάουλ, απέναντι στην πρώην του ομάδα.

Απογοήτευσαν

* Τρίτο συνεχόμενο αρνητικό σκορ για τον Μάρκους Ουίλλιαμς, που πλέον βρίσκεται εκτός rotation της Κουμπάν. Στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ έμεινε άποντος, έχοντας 0/4 σουτ, ενώ μοίρασε 2 ασσίστ για να δώσει -5! Ακόμα χειρότερα τα πήγε ο συμπαίκτης του, Βαλερί Λικχοντέι, που έκανε ένα από τα μικρότερα φετινά σκορ, -8, μένοντας επίσης άποντος με 0/4 σουτ, ενώ αποβλήθηκε με 5 φάουλ, χωρίς να κερδίσει κανένα. Οι απογοητεύσεις δεν έλλειψαν ούτε από τη Ρεάλ, με τον Ντόνταε Ντρέιπερ να δίνει -5, έχοντας 0/2 σουτ και 2 φάουλ σε κάτι περισσότερο από 8 λεπτά και τον Τρεμέλ Ντάρντεν να πετυχαίνει 2 πόντους, με 1/6 σουτ και 3 φάουλ για το τελικό -2. Όσο για τον Φελίπε Ρέγιες, πραγματοποίησε άλλο ένα κακό ματς επί ρωσικού εδάφους, αφού έμεινε στα ρηχά με 4 πόντους (2/7 δίποντα) και -3 Index Rating.

* Παρότι αγωνίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μιλένκο Τέπιτς ήταν αρνητικός για την ομάδα του, αφού σημείωσε μόλις 2 πόντους, με 1/6 σουτ κι έτσι έκανε ράνκινγκ -4. Στον ίδιο αγώνα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε την επανεμφάνισή του μετά από μερικές εβδομάδες και ήταν εκτός κλίματος, μένοντας άποντος με 0/2 σουτ και υποπέπτοντας σε 3 λάθη για το τελικό -5 στο Index Rating.

* Στη σκια των Χίκμαν και Ντιλέινι βρέθηκε ο Ταϊρίς Ράις και έτσι κατέληξε με ένα πολύ κακό σκορ, -5, που οφείλεται στους μόνο 4 πόντους που πέτυχε, έχοντας 2/7 σουτ, αλλά και στα 3 λάθη που υπέπεσε. Ο συμπαίκτης του, Άλεξ Τάιους πήρε απρόσμενα μικρό χρόνο συμμετοχής, αφού ο Μπλατ έπαιξε για μεγάλο διάστημα χωρίς σέντερ. Σε 9 λεπτά, ο Αμερικανός είχε μόνο 1 ρημπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος για να δώσει σκορ 1,1. Δεν είχε καλύτερη παρουσία ούτε ο άλλος ετοιμοπόλεμος σέντερ της ομάδας, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους με 2/5 σουτ, 3 λάθη, 4 φάουλ και -3 Index Rating.

Ο απολογισμός της 16ης αγωνιστικής

* Το χειρότερό του φετινό ματς πραγματοποίησε ο Ζόραν Έρτσεγκ, "καίγοντας" έτσι ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών του Fantasy. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ τα βρήκε σκούρα και ήταν άστοχος, σημειώνοντας μόλις 4 πόντους, έχοντας 2/9 σουτ, μάζεψε μόνο 2 ρημπάουντ και έκανε 2 φάουλ χωρίς να κερδίσει κανένα για να δώσει σκορ -3. Στην αντίπερα όχθη, μετά τον Ντέντμον ήρθε η σειρά και του point guard της ΤΣΣΚΑ, Μίλος Τεόντοσιτς, να κάνει μικρό σκορ στην έδρα της Γαλατασαράι, παρότι προερχόταν από εντυπωσιακή εμφάνιση μέσα στην Μπάγερν. Ο Σέρβος τελείωσε τον αγώνα με 3 πόντους (1/3 σουτ), 1 ασσίστ, 1-1 φάουλ και 2 Index Rating σε 11 μόλις λεπτά συμμετοχής, με τις φήμες να λένε ότι είχε "ζεστό" διάλογο με τον προπονητή του. Μικρό σκορ έκανε και ο συμπαίκτης του, Σόνι Γουίμς, 3, αλλά ο Αμερικανός έχει τη "δικαιολογία" ότι προέρχεται από τραυματισμό. Σκόραρε πάντως 5 πόντους με 2/9 σουτ και μοίρασε 5 ασσίστ.

* Είχε σερί 5 διψήφιων σκορ στο TOP 16, αλλά η έδρα του Ολυμπιακού φάνηκε πιο δύσκολη στον Ντούσκο Σαβάνοβιτς, που τελείωσε την αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα με Index Rating 0, έχοντας 5 πόντους, με 1/8 σουτ, 3/4 βολές, 3 ρημπάουντ, 2 ασσίστ και 5-4 φάουλ.

* Τρίτη συνεχόμενη κακή εμφάνιση από τον Ζόραν Ντράγκιτς, που πλέον έχει χάσει για τα καλά το ...τρένο του Fantasy. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ήταν ιδιαίτερα άστοχος, αφού σημείωσε μόνο 4 πόντους με 1/7 σουτ (τα 2 κοψίματα αντιπάλων) και 1/4 βολές, ενώ τα 3 ρημπάουντ, οι 3 ασσίστ και τα 3 κερδισμένα φάουλ τον ...ανέβασαν στο 1,1.

* Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αφού στον αγώνα με την Μιλάνο σκόραρε 6 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ έκανε και 2 λάθη για να δώσει 3,3, μένοντας εκτός παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, όπου ο Μπραντ Όλεσον "καθάριζε" το ματς. Στον ίδιο αγώνα αχρηστεύτηκαν και κάποια ατού της Μιλάνο, όπως ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που αγωνίστηκε μόνο 6 λεπτά ( -2 ράνκινγκ) και ο Νίκολο Μέλι, ο οποίος ούτε αυτός έκανε εμφανή την παρουσία του στα 13:50 που αγωνίστηκε (σκορ -1). Δεν βοήθησε ούτε ο Ντέιβιντ Μος, ο οποίος σημείωσε 5 πόντους με 2/9 σουτ, μάζεψε 4 ρημπάουντ, αλλά έκανε και 4 φάουλ, χωρίς να κερδίσει κανένα για να κάνει κι αυτός αρνητικό ράνγκινγκ ( -2).

Ελάτε στην παρέα μας στο Facebook ή ακολουθήστε μας στο Twitter για σχόλια και ανταλλαγή απόψεων.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ