ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Άντριου Γκάουντλοκ για τον Κόμπι Μπράιαντ στο SPORT24: "Ο κόσμος έχασε τον ήρωά του"

Ο Άντριου Γκάουντλοκ για τον Κόμπι Μπράιαντ στο SPORT24: "Ο κόσμος έχασε τον ήρωά του"
AP PHOTO / MARK J. TERRILL

Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη τον μπασκετικό κόσμο που έμαθε την είδηση στις 26 Ιανουαρίου του 2020. Ο άλλοτε συμπαίκτης του στους Λος Άντζελες Λέικερς και νυν αθλητής του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, μίλησε στο SPORT24 εκφράζοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του από εκείνη τη μέρα.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή μία μέρα σαν σήμερα το 2020. Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις 26 Ιανουαρίου εκείνου του έτους και ακόμα είναι πολύ δύσκολο για τους απανταχού μπασκετόφιλους να συνειδητοποιήσουν ότι ο θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς και του NBA βρισκόταν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια, μαζί με την κόρη του, Τζιάνα και επτά ακόμα άτομα.

Ο Άντριου Γκάουντλοκ, που υπήρξε συμπαίκτης του Κόμπι Μπράιαντ στους Λος Άντζελες Λέικερς τη σεζόν 2011-12, αλλά και για ένα παιχνίδι την αγωνιστική περίοδο 2012-13, μίλησε στο SPORT24, ξετυλίγοντας τα συναισθήματα και στις σκέψεις του από εκείνη τη μέρα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας η θλιβερή είδηση.

Ο νυν αθλητής του Κολοσσού Ρόδου, εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν στην Ιταλία για λογαριασμό της Βενέτσια και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι τα νέα ήταν αληθινά...

"Όταν ο Κόμπι Μπράιαντ πέθανε, έπαιζα στη Βενέτσια. Πραγματικά δεν πίστεψα τα νέα όταν τα άκουσα πρώτη φορά. Νόμιζα ότι ήταν αστείο. Ένας από τους συμπαίκτες μου μού τηλεφώνησε. Αμέσως στενοχωρήθηκα πολύ, άρχισα να το βλέπω στα social media. Πραγματικά έκλαψα. Τηλεφώνησα σε κάποιους φίλους μου και κάποιους ανθρώπους που ήξερα και όλοι είχαν την ίδια αντίδραση. Ήταν μία πραγματικά δύσκολη μέρα και είχαμε παιχνίδι την επόμενη μέρα. Απέτισαν φόρο τιμής πριν το παιχνίδι. Ήταν πολύ συναισθηματικό. Ήταν σαν όλος ο κόσμος να έχασε τον ήρωά του" ήταν τα λόγια του Άντριου Γκάουντλοκ όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πού βρισκόταν και πώς αντέδρασε όταν έμαθε το δυσάρεστο γεγονός.

"Ήταν σαν όλος ο κόσμος να έχασε τον ήρωά του". Με αυτή την ατάκα ο Αμερικανός γκαρντ έκλεισε το σχόλιό του. Δεν είχε άδικο. Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτέλεσε είδωλο για εκατομμύρια φίλους του μπάσκετ ανά τον κόσμο. Λατρεύτηκε από μικρά παιδιά που ονειρεύτηκαν να του μοιάσουν. Αγαπήθηκε από συμπαίκτες και αντιπάλους κατά τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας του στα παρκέ. Μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας των Λος Άντελες Λέικερς και του NBA για τα κατορθώματά του και ήταν πηγή έμπνευσης για τη νοοτροπία του γύρω από το άθλημα.

Τα 5 πρωταθλήματα NBA, τα δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και οι αμέτρητες ατομικές διακρίσεις τον καθιστούν μεταξύ των μεγαλύτερων που έπιασαν στα χέρια τους την πορτοκαλί μπάλα. Παρέμεινε πιστός στην ομάδα που τον επέλεξε στην 13η θέση του Draft του 1996, καθώς φόρεσε τη φανέλα της για 20 συναπτά έτη. Από την rookie σεζόν του, μέχρι τη μέρα που είπε "αντίο" στην ενεργό δράση με μία 60άρα απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, τον Απρίλιο του 2016.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έχει φύγει από τη ζωή, ωστόσο δεν θα πάψει να μνημονεύεται από όσους είχαν την ευκαιρία να τον δουν να μεγαλουργεί στα παρκέ, αλλά και από τους μεταγενέστερους που θα μεγαλώσουν με τις ιστορίες του, διότι είναι δεδομένο πως η κληρονομιά του θα περάσει στην αιωνιότητα...

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ ΚΟΛΟΣΣΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ