NBA

Ο Αντρέ Ντράμοντ έπαιξε από σπόντα και έγραψε ρεκόρ 34ετίας στη Φιλαντέλφια

Ο Αντρέ Ντράμοντ έπαιξε από σπόντα και έγραψε ρεκόρ 34ετίας στη Φιλαντέλφια
2021 AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Από τα χρόνια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχαν να δουν οι Σίξερς παίκτη τους να μαζεύει 25 ριμπάουντ. Το έκανε ο Αντρέ Ντράμοντ, ο οποίος αντικατέστησε τον ασθενή Τζοέλ Εμπίντ στον αγώνα με τους Νικς.

Μία ημέρα πριν από το συναπάντημα με τους πρωταθλητές Μπακς, οι Σίξερς υποδέχθηκαν τους Νικς, ηττήθηκαν με 96-103, είχαν όμως πολλές δικαιολογίες. Ο Μπεν Σίμονς παραμένει εκτός ομάδας, οι Ματίς Τάιμπουλ, Τομπάιας Χάρις, Τζοέλ Εμπίντ βρίσκονται στο πρωτόκολλο για τον Covid-19 και κάπως έτσι ο Αντρέ Ντράμοντ βρήκε για δεύτερο φορά φέτος την ευκαιρία να πάρει ρόλο βασικού και πολλά λεπτά συμμετοχής με αποτέλεσμα να γράψει μια επίδοση που δεν είχαν δει στη Φιλαντέλφια από το 1987.

Ο έμπειρος σέντερ έμεινε για 38:24 στο παρκέ, σκόραρε 14 πόντους από 5/9 δίποντα και 4/6 βολές, μάζεψε 25 ριμπάουντ που δεν είχε πάρει κανείς από την εποχή του Τσαρλς Μπάρκλεϊ και γέμισε τη στατιστική του με μία ασίστ και δύο μπλοκ. Στα 28 του ο Ντράμοντ πήρε το περασμένο καλοκαίρι minimum μονοετές συμβόλαιο (!) από τους Σίξερς για να διεκδικήσει μια καλύτερη συμφωνία το 2022, παραμένει ένας σπουδαίος ριμπάουντερ, αλλά και ένας παίκτης που δεν πλησίασε ποτέ το ταβάνι των δυνατοτήτων του.

Per 36 minutes ο Ντράμοντ έχει φέτος ρεκόρ καριέρας με 18.6 ριμπάουντ. Σε 10 αγώνες μετράει 6.7 πόντους, 10.2 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά 19.7 λεπτά συμμετοχής. Οι Σίξερς θα αντιμετωπίσουν απόψε (02:30, LIVE από το SPORT24) τους Μιλγουόκι Μπακς που έπαιξαν πριν από δύο βράδια στην Ουάσινγκτον και επισκέφθηκαν χθες τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

TAGS NBA ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ