NBA

Αντετοκούνμπο: "Ο πρώτος αγώνας ΝΒΑ που είδα ήταν του Κόμπι σε ένα υπόγειο, δεν ήξερα ποιος είναι"

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει την φανέλα που αντιπροσωπεύει τον Κόμπι και την Τζιάνα
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δείχνει την φανέλα που αντιπροσωπεύει τον Κόμπι και την Τζιάνα PRINTSCREEN

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι ο πρώτος αγώνας ΝΒΑ που είδε ήταν ένα παιχνίδι των Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ, χωρίς να ξέρει ποιος ήταν ο Κόμπι, ενώ στο τέλος των δηλώσεών του έδειξε ότι φορούσε μία μπλούζα για να τιμήσει την μνήμη του "Black Mamba" και της Τζιάνα

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ο Κόμπι Μπράιαντ σήμαινε πολλά για αυτόν. Και το έδειξε αυτό για ακόμα μία φορά με πράξεις.

Μετά τον αγώνα με τους Ρόκετς (νίκη με 141-133) ο σταρ των Μπακς μίλησε στα ΜΜΕ και αναφέρθηκε αρχικά με χιούμορ στην μέρα της μητέρας. Με έναν δημοσιογράφο να τον ρωτάει κάποια στιγμή όμως αν ισχύει ότι ο πρώτος αγώνας ΝΒΑ που παρακολούθησε ποτέ ο Γιάννης ήταν ένας των Λέικερς του Κόμπι και τι θυμάται από αυτό, ο Γιάννης σοβάρεψε και μοιράστηκε μία ωραία ιστορία.

Ο "Greek Freak" αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις αναμνήσεις που είχε από αυτό τον αγώνα. Θυμήθηκε ότι είδε τον αγώνα σε ένα υπόγειο και δεν ήξερε ποιος είναι ο Κόμπι, ενώ, κλείνοντας, σήκωσε το φούτερ του αποκαλύπτοντας την φανέλα που φορούσε: Μία φανέλα που έδειχνε μία μοβ καρδιά που είχε μέσα τους αριθμούς 8 και 24 (που φόρεσε ο Κόμπι στους Λέικερς) και δίπλα μία καρδιά με τον αριθμό 2 (το νούμερο της κόρης του Κόμπι, Τζιάνα, που πέθανε μαζί του πριν 1.5 χρόνο σε δυστύχημα με ελικόπτερο).

"Τους αντιπροσωπεύω" δήλωσε φωναχτά ο Γιάννης πριν αποχωρήσει από τον χώρο που έδινε συνέντευξη, δείχνοντας ότι δεν ξεχνάει τον Κόμπι και την Τζιάνα.

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο στο 10:20 του VIDEO:


Αναλυτικά ο Γιάννης δήλωσε:

Για το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι ΝΒΑ που είχε δει ως παιδί ήταν ένας αγώνας των Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ και τι θυμάται από αυτό: "Ήμουν 13 ετών και ήμουν στο υπόγειο που μέναμε. Νομίζω ότι μόλις είχαμε τελειώσει το σχολείο. Παίζαμε videogame και πάνω που κάναμε ζάπινγκ πέσαμε πάνω σε έναν αγώνα Λέικερς - Σέλτικς. Τότε λατρεύαμε το ποδόσφαιρο, γιατί αυτό έβλεπε ο πατέρας μας και είπαμε "ας δούμε το παιχνίδι".

Θυμάμαι ότι ήταν Κόμπι εναντίον Σέλτικς. Δεν ήξερα ποιος ήταν, αλλά θυμάμαι ότι ήταν ο καλύτερος παίκτης των Λέικερς. Και για κάποιο λόγο, στην μνήμη μου, ο καλύτερος παίκτης της άλλης ομάδας ήταν ο Ρέι Άλεν. Κοιτώντας τώρα, ξέρω ότι οι Σέλτικς είχαν και τον Πολ Πιρς και τον Κέβιν Γκαρνέτ. Αυτή ήταν η πρώτη μου ανάμνηση του Κόμπι, των Λέικερς, των Σέλτικς και του ΝΒΑ και ήταν η αγαπημένη μου στιγμή".

Για το αν ήταν δύσκολο να παρακολουθεί αγώνες του Κόμπι λόγω της διαφοράς ώρας με την Ελλάδα και αν απλώς έβλεπε τα highlights του: "Ήμουν περισσότερο ένα παιδί που έβλεπε highlights. Είναι δύσκολο να μένεις ξύπνιος μέχρι τις 4, 5 το πρωί για να δεις έναν αγώνα ΝΒΑ. Κάποιες φορές την επόμενη μέρα έπρεπε να πάω για δουλειά. Συνήθιζα να βλέπω πολλά highlights του Κόμπι όσο μεγάλωνα, όπως και του ΛεΜπρόν και άλλων σταρ. Όταν είσαι νέος και βλέπεις τέτοια πράγματα, είναι μεγαλύτερα από την ζωή. Και επίσης, έχω αυτό. Το βλέπετε αυτό; Τους εκπροσωπώ".

Για το γεγονός ότι την Κυριακή (9/5) είναι η μέρα της μητέρας: "Είναι η μέρα της μητέρας; Αληθεια; Όχι, πλάκα κάνω. Είναι μέρα που ταξιδεύουμε για το Σαν Αντόνιο, οπότε θα γιορτάσουμε την ημέρα με τον σωστό τρόπο (γέλια).

Η μητέρα μου είναι στην Ισπανία, αλλά θα προσπαθήσουμε να της κάνουμε την ημέρα ξεχωριστή. Θα της πάρουμε λουλούδια, ο μικρός αδελφός μου θα την βγάλει για φαγητό και θα πρέπει να δει τι θα κάνει για να κάνει ξεχωριστή την ημέρα".

Για το αν θα κάνει κάτι για την σύντροφό του, Μαράια: "Είναι σημαντική ημέρα και για το άλλο μου μισό. Θα προσπαθήσουμε να χαρούμε το ρεπό που έχω αύριο. Ίσως της κάνω μασάζ ή κάτι. Να την βγάλω σε ρομαντικό δείπνο. Δεν τα κάνω αυτά, δεν είμαι ρομαντικός, αλλά θα το κάνω για αυτήν.

Ο Άλεξ έχει πίεση αλλά θα τα καταφέρει, είναι σπουδαίος γιος. Είναι μεγάλη πίεση για εμένα επειδή πρέπει να βγάλω σε ραντεβού το άλλο μου μισό. Αυτή είναι πίεση. Όχι, πλάκα κάνω. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ημέρα της μητέρας μας και του άλλου μου μισού ξεχωριστή. Η μητέρα μου σημαίνει πολλά για εμένα, ενώ η Μαράια είναι σπουδαία μαμά στον Λίαμ, είναι απίστευτο και το αξίζει".

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε με στομαχικές διαταραχές: "Ποιος το είπε αυτό; Είναι ψέμα, ένιωθα μία χαρά".

Για το αν κάποιες φορές οι Μπακς δεν παίζουν με βάση το επίπεδό τους κόντρα σε ομάδες με κακό ρεκόρ: "Δεν θα το έλεγα. Μάλλον αυτό ίσχυε τα περισσότερα χρόνια. Φέτος πιστεύω ότι κάνουμε καλύτερη δουλειά. Οι Ρόκετς σκόραραν πολύ κόντρα σε εμάς στους δύο αγώνες που παίξαμε. Δεν είναι ότι δεν κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, αλλά απλώς έβαζαν τρίποντα οι Ρόκετς. Έπαιζαν με ρυθμό και έβαζαν σουτ, αλλά πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά. Σκοράραμε 141 πόντους στην επίθεση, αλλά στην άμυνα πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά".

Για το γεγονός ότι οι Μπακς είναι πλέον 2οι στην Ανατολή και αν το σκέφτονται: "Όχι δεν το σκέφτομαι καθόλου. Δεν με ενδιαφέρει η 2η θέση. Δεν έχει σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι να χτίσουμε καλές συνήθειες και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Και αυτό κάναμε και τώρα, βάζοντας τρίποντα και πηγαίνοντας προς το καλάθι.

Ο Χόλιντεϊ, ο ΝτιΒιντέντζο, ο Λόπεζ, όλοι έπαιξαν καλά. Αν παίζουμε καλά και παίξουμε σωστά το παιχνίδι είμαστε χαρούμενοι. Αν στο τέλος της κανονικής περιόδου είμαστε πρώτοι, ήταν γραφτό να γίνει, αν δεν είμαστε, απλώς δεν ήταν. Το βασικό είναι να χτίσουμε καλές συνήθειες".

Για τον λόγο που πιστεύει ότι ήταν παραγωγική εβδομάδα για τους Μπακς, αφού νίκησαν δύο φορές τους Νετς και μία τους Γουίζαρντς: "Επειδή παίξαμε εξαιρετικά. Έχουμε ρεκόρ 4-0 αυτή τη βδομάδα έχοντας δύσκολο πρόγραμμα. Το παιχνίδι με τους Γουίζαρντς, το να παίζεις back to back κόντρα σε Γουέστμπρουκ και Μπιλ ήταν δύσκολο. Παίξαμε καλά όμως και στις δύο πλευρές του παρκέ και χτίσαμε καλές συνήθειες".

Για το πόσο βοηθάει να ξέρει ότι οι Μπακς έδειξαν καλό πρόσωπο κόντρα σε Νετς και Σίξερς: "Δεν το έχω σκεφτεί, δεν θα πω ψέματα. Χαίρομαι που κάναμε την δουλειά. Χαίρομαι που πήραμε αυτά τα παιχνίδια, είμαστε σε καλό σημείο και είμαι χαρούμενος που νικήσαμε γιατί τονώθηκε η αυτοπεποίθησή μας, αλλά για εμένα δεν έχει σημασία αν θα είμαστε 1οι ή 2οι στην κανονική περίοδο".

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ