ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ στο SPORT24 για το ίνδαλμά του και για τα δύο στοιχεία που δουλεύει στο παιχνίδι του

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ στο SPORT24 για το ίνδαλμά του και για τα δύο στοιχεία που δουλεύει στο παιχνίδι του

Ο λαβωμένος Αλέξανδρος Σαμοντούροβ έκανε την προσπάθειά του στο Basketball Without Borders, ως ένα από τα 40 κορυφαία ταλέντα του κόσμου και στο φινάλε του τριημέρου στο Σολτ Λέικ Σίτι αποκάλυψε στο SPORT24 ποιους δύο παίκτες παρακολουθεί.

Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχει παίξει άπειρο μπάσκετ. Σε παιδικό, σε εφηβικό, σε ανδρικό επίπεδο. Στη Γ' Εθνική, στη ΔΕΚΑ, στα ANGT της EuroLeague, στις μικρές εθνικές ομάδες. Τώρα και στο Basketball Without Borders.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ ταξίδεψε στο Σολτ Λέικ Σίτι ως ένα από τα 40 σπουδαία ταλέντα από 27 χώρες, για να αντιμετωπίσει απίθανα prospects και να δείξει στους παράγοντες των 30 οργανισμών του NBA που βρέθηκαν στο προπονητήριο των Γιούτα Τζαζ με κάμερες και με σημειωματάρια τι μπορεί να κάνει και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αποστολή στο Σολτ Λέικ Σίτι: Χάρης Σταύρου

Όπως στο περσινό ANGT της Πάτρας, στο οποίο τραυματίστηκε μόλις στο πρώτο λεπτό του δεύτερου αγώνα με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, έτσι και στο BWB ο Σαμοντούροβ γύρισε τον αστράγαλό του. Σε μία ανύποπτη φάση, χωρίς να υπάρχει επαφή κι ενώ βρισκόταν σε καλή θέση στη δεξιά γωνία. Ο νεαρός ψηλός του Παναθηναϊκού βγήκε από το ματς, έβαλε πάγο, γύρισε στο ξενοδοχείο και ενώ οι υπόλοιποι νεαροί έκαναν τη βόλτα τους, εκείνος ξεκουραζόταν στο δωμάτιό του για να μπορεί να σφίξει τις επόμενες δύο ημέρες τα δόντια.

Για τον Σαμοντούροβ, ένα παιδί ντροπαλό, ευγενικό, χαμογελαστό και συνεσταλμένο, η κατάσταση ήταν απλή. Έπρεπε να παίξει. Έκανε πολύ δρόμο για να φτάσει στη Γιούτα και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να χαθεί. Η ομάδα του έφτασε στον τελικό, εκεί όμως ηττήθηκε από εκείνη του Μάτας Μπουζέλις, του Πακόμ Νταντιέ και του Έλιοτ Καντό, με τον "Σάμο" να γυρίζει τώρα στην Ελλάδα για να συνεχίσει τη δουλειά με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

"Ήταν μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε τόσα μεγάλα ταλέντα. Δυστυχώς την πρώτη ημέρα χτύπησα, αλλά κατάφερα με λίγο πόνο να παίξω τις επόμενες ημέρες" είπε ο Σαμοντούροβ στο SPORT24, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση ενός πολύ απαιτητικού τριημέρου και συνέχισε:

"Μου δίνει περισσότερο κίνητρο αυτή η εμπειρία. Δεν ήρθα εδώ στη Γιούτα για να βγαίνω έξω, ήρθα για το τουρνουά, για να πάρω εμπειρίες και για να κερδίσω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Προτίμησα να μείνω στο ξενοδοχείο, να ξεκουράσω το πόδι μου για να παίξω την επόμενη ημέρα".

Για τον 17χρονο (θα ενηλικιωθεί τον Απρίλιο) φόργουορντ, η επόμενη ημέρα αυτού του προγράμματος είναι ξεκάθαρη: "Τα τελευταία χρόνια δεν είχα αρκετό χρόνο για να δουλέψω πολύ ατομικά, φέτος μου έχει δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω περισσότερο το σώμα μου, τα ατομικά μου χαρακτηριστικά. Δουλεύω πάνω σε αυτά ώστε να καταφέρω να ξαναμπώ στον ρυθμό που είχα μέχρι πέρυσι, παίζοντας πολλούς αγώνες".

Ποια είναι όμως αυτά τα "ατομικά χαρακτηριστικά", τα οποία προσπαθεί να βελτιώσει; "Αυτή τη στιγμή βελτιώνω πιο πολύ την άμυνά μου, το σουτ με κίνηση και γενικά το σουτ".

Όσο για τις δυσκολίες της προσαρμογής σε ένα πρόγραμμα με ομάδες μίας χρήσης, ο Σαμοντούροβ εξήγησε πως: "Εδώ ήρθαν παιδιά από 25 χώρες, οπότε είναι λογικό να μη μπορείς να βρεις χημεία και να μην παίζεις όσο καλά μπορείς. Στο ANGT τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με έβαλαν οι συμπαίκτες μου πολύ γρήγορα στο σύνολο".

Τον ρωτήσαμε ποιος παίκτης είναι το ίνδαλμά του και ποιον παρακολουθεί. Η απάντηση ήταν κάπως αναμενόμενη: "Σίγουρα βλέπω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μου αρέσει ως παίκτης και είναι και Έλληνας. Βλέπω και τον Νίκολα Γιόκιτς, μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του".

Στον δρόμο προς την καθιέρωση σε ανδρικό επίπεδο, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ παραδέχεται πως: "Σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου είναι να παίξω στο NBA, αλλά προς το παρόν κοιτάζω την επόμενη ημέρα, να γίνομαι καλύτερος μέρα με την ημέρα και να παίξω όπου μπορώ".

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΥΤΑ NBA ALL STAR WEEKEND 2023 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΑΜΟΝΤΟΥΡΟΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ