NBA

ΝΒΑ, Γουέστμπρουκ: Η κίνηση που στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στους Λέικερς

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ σε παιχνίδι των Λέικερς
Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ σε παιχνίδι των Λέικερς AP PHOTO/RICK BOWMER

Διαγράφοντας τις φωτογραφίες του από την καταστροφική σεζόν του με τους Λέικερς ο Ράσελ Γουέστμπρουκ άφησε να εννοηθεί πως το μέλλον του είναι μακριά από το Λος Άντζελες.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ δεν είναι ο πιο βολικός τύπος που κυκλοφορεί στο ΝΒΑ. Πόσο μάλλον αν το περιβάλλον που ζει δεν τον αντέχει ή δεν προσαρμόζεται. Παραμένει όμως στο μπασκετικό status ενός σταρ των 18.5 πόντων, των 7.5 ριμπάουντ και των 7.1 ασίστ (σε 78 παιχνίδια) και δεν ανέχεται καταστάσεις. Γι' αυτό και η αποχώρησή του από τους Λέικερς μέσα στο καλοκαίρι είναι ένα σίγουρο στοίχημα που δεν προσφέρεται από κανέναν.

Ο MVP του 2017 ξέρει ότι αποτελεί ξένο σώμα και το διαλαλεί με τον τρόπο του. Δεν είχε διαφορετικά λόγο να διαγράψει από το λογαριασμό του στο instagram όλες τις φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν ως παίκτη των λιμνάνθρωπων, αφήνοντας μονάχα την profile picture. Λογικό ήταν η σεναριολογία να διογκωθεί μετά την πράξη του αυτή και οι προβλέψεις για την επόμενη ομάδα της καριέρας του να διαδέχονται η μία την άλλη.

Ο Γουέστμπρουκ βέβαια έχει συμβόλαιο σε ισχύ ως το καλοκαίρι του 2023. Συμβόλαιο μάλιστα 47 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο οι Λέικερς έχουν το δικαίωμα να στείλουν οπουδήποτε δίχως να λάβουν την έγκρισή του. Κοινώς να τον ξεφορτωθούν, κοιτάζοντας απλώς το συμφέρον τους.

Ο βετεράνος περιφερειακός έχει τα δικά του ατού στην ιστορία. Εκτός των αδιαμφισβήτητων αγωνιστικών προσόντων του, είναι ένας παίκτης που του χρόνου θα είναι unrestricted free agent, παράμετρος που μπορεί να ευνοήσει τόσο τα δικά του σχέδια όσο και μιας ομάδας που αρχικά θ' αποφασίσει να επωμιστεί το συμβόλαιό του, αλλά μελλοντικά να βρει χώρο στο salary cap βγαίνοντας πολύ πιο άνετη στην αγορά.

Ήδη οι Χόρνετς (που ψάχνουν και προπονητή) παρουσιάζονται ως υποψήφιοι για να προχωρήσουν σ' ένα trade με τους Λέικερς που θα περιλαμβάνει αρκετά πρόσωπα και σύμπραξη με τους Πέισερς. Την ίδια ώρα ωστόσο κυκλοφορούν δημοσιεύματα για επιστροφή του στους Γουίζαρντς (εφόσον αποφασίσουν να πάνε σε rebuild) ή ένταξή του στους Κινγκς. Ως και οι Θάντερ εμπλέκονται σε κάποια εξ αυτών.

Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον ό,τι κι αν προκύψει απ' όλα.

TAGS NBA ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ