NBA

Ο Μάικλ Τζόρνταν απέτυχε ως ιδιοκτήτης στο NBA

Ο Μάικλ Τζόρνταν απέτυχε ως ιδιοκτήτης στο NBA
2021 AP PHOTO/JACOB KUPFERMAN

Με 12 από τις 16 σεζόν του στους Χόρνετς να έχουν αρνητικό ρεκόρ και με τον Τζέιμς Μπορέγκο να αποχωρεί μετά από τέσσερα χρόνια καλής δουλειάς, ο Μάικλ Τζόρνταν πρέπει να στρίψει το καράβι ώστε η ομάδα της Σάρλοτ να μάθει επιτέλους να κερδίζει.

Είναι ο GOAT, είναι ένας από τους σημαντικότερους αθλητές όλων των εποχών, σαν παίκτης κυριάρχησε, εκτόξευσε το NBA και έκανε τα πάντα στο παρκέ, όσο κι αν πολύς κόσμος που δεν τον έχει δει επιμένει πως δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σημαντικότερων μπασκετμπολιστών, ωστόσο ο Μάικλ Τζόρνταν δεν έχει την ίδια επιτυχία ως ιδιοκτήτης. Στα 59 του πλέον, ο AIR αποφάσισε να μην επεκτείνει το συμβόλαιο του Τζέιμς Μπορέγκο, με αποτέλεσμα οι Χόρνετς να ψάχνουν προπονητή και ο MJ έναν τρόπο για να τους βάλει στην ελίτ της Ανατολικής Περιφέρειας και κατ' επέκταση της Λίγκας.

Ο Τζόρνταν κέρδισε 30 σειρές playoffs και έξι πρωταθλήματα, ως ιδιοκτήτης όμως τα έχει κάνει μαντάρα. Σε 16 σεζόν στην Σάρλοτ, οι Χόρνετς έχουν γράψει 12 περιόδους με αρνητικά ρεκόρ, έχουν τρεις νίκες σε 19 παιχνίδια στα playoffs, κρατούν ακόμη το χειρότερο ρεκόρ σε μία σεζόν (7-59 τη σεζόν 2011/12) και δεν έχουν υποστηρίξει πραγματικά κάποιον προπονητή. Μπέρνι Μπίκερσταφ, Σαμ Βίνσεντ, Λάρι Μπράουν, Πολ Σάιλας, Μάικ Ντάνλαπ, Στιβ Κλίφορντ, Τζέιμς Μπορέγκο δούλεψαν και έφυγαν ως αποτυχημένοι, όπως εξηγεί η Charlotte Observer, με τον τελευταίο να αποχαιρετά με 138 νίκες και 163 ήττες σε τέσσερις περιόδους.

Ο Μπορέγκο έκανε καλή δουλειά σε αυτή την τετραετία και βοήθησε τον οργανισμό να προχωρήσει προς τα εμπρός, ωστόσο η ήττα από τους Ατλάντα Χοκς (132-103) και ο αποκλεισμός από τα playoffs οδήγησε στην αποπομπή του. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, δεν υπήρξαν συζητήσεις για την επέκτασή του και ο Μάικλ Τζόρνταν ψάχνει τώρα τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί. Αυτός μπορεί να είναι ο Φρανκ Βόγκελ που αποχώρησε από τους Λέικερς, καθώς ο AIR θέλει έναν σχετικά νέο coach, που θα έχει εμπειρία από playoffs και θα εκμεταλλευθεί τους ΛαΜέλο Μπολ, Τέρι Ροζίερ, Μάιλς Μπρίτζες στον υπερθετικό βαθμό.

TAGS NBA ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ