NBA

Πρόταση στο ΝΒΑ οι ομάδες να παρατάσσονται με 15αδες αντί για 13αδες λόγω κορονοϊού

Ο Κάλντγουελ-Πόουπ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νάγκετς την σεζόν 2019/20
Ο Κάλντγουελ-Πόουπ σε αγώνα των Λέικερς με τους Νάγκετς την σεζόν 2019/20 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ πρότεινε στην λίγκα και στους ιδιοκτήτες οι ομάδες να παρατάσσονται με 15 παίκτες στα παιχνίδια αντί με 13 όπως γινόταν την περασμένη σεζόν λόγω του κορονοϊού.

Οι ιδιαίτεροι καιροί απαιτούν και ιδιαίτερες αποφάσεις. Αυτό σκέφτηκε η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ, η οποία κατέθεσε μία ενδιαφέρουσα πρόταση: Οι ομάδες να παρατάσσονται με 15 παίκτες στους αγώνες αντί με 13 όπως γινόταν την περασμένη σεζόν.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σκεπτικό, με την πανδημία του κορονοϊού να προελαύνει και την σεζόν 2020/21 να ξεκινάει αρκετά νωρίτερα από ότι αναμενόταν (22 Δεκεμβρίου) και να έχει ένα αρκετά πιεσμένο πρόγραμμα αγώνων, η αύξηση των "ενεργών" παικτών σε κάθε αγώνα θα βοηθήσει στην αποφυγή τραυματισμών και την περιττή κούραση.

Για να περάσει αυτή η πρόταση πρέπει να ψηφιστεί από το Συμβούλιο των Ιδιοκτητών, γεγονός που αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην είναι δύσκολο να συμβεί. Παρόλα αυτά, σαφώς και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι βάσει κανονισμών μία ομάδα μπορεί να έχει μέχρι 15 παίκτες με συμβόλαιο, συν δύο παίκτες με two-way συμβόλαιο (το οποίο πλέον είναι πιο ισχυρό). Πολλές ομάδες ωστόσο επιλέγουν συχνά - είτε για οικονομικούς λόγους, είτε επειδή στοχεύουν μακριά στα playoffs και περιμένουν τα "κοψίματα" άλλων ομάδων - να ξεκινούν την σεζόν με 14 παίκτες, κάτι που ενδεχομένως να ληφθεί υπόψη όταν τεθεί το θέμα προς ψήφιση.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ