NBA

Μεγάλη αλλαγή από το ΝΒΑ στα Two-Way συμβόλαια της σεζόν 2020/21

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς στη διάρκεια της σεζόν 2019/20
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο σε στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς στη διάρκεια της σεζόν 2019/20 EUROKINISSI

Χείρα βοηθείας τείνει το ΝΒΑ προς τις 30 ομάδες του, φρεσκάροντας το status των Two-Way συμβολαίων. Δείτε τη μεγάλη αλλαγή στα δύο... βοηθητικά συμβόλαια που μπορεί να έχει κάθε οργανισμός.

Μπήκε στην καθημερινότητά μας την τελευταία τριετία, έγινε σημαντικό μέρος της λειτουργίας των 30 οργανισμών του ΝΒΑ και τώρα ήρθε η ώρα να φρεσκαριστεί. Το Two-Way συμβόλαιο ήταν μια ευκαιρία για πολλούς αθλητές, ώστε να χωρέσουν στην κορυφαία Λίγκα του κόσμου και να προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εκεί, ωστόσο οι περιορισμοί ήταν πολλοί και αυτοί οι περιορισμοί τη σεζόν 2020/21 δεν θα υπάρχουν ή έστω θα έχουν χαλαρώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τα προηγούμενα τρία χρόνια, ένας παίκτης με Two-Way συμβόλαιο αγωνιζόταν στην θυγατρική ομάδα κάποιου οργανισμού στην G-League και μπορούσε να "ανέβει" στο ΝΒΑ όταν υπήρχε ανάγκη. Για παράδειγμα, οι Σάουθ Μπέι Λέικερς απολάμβαναν τον Κώστα Αντετοκούνμπο, οι Λέικερς όμως είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του έως και 45 ημέρες στη διάρκεια της σεζόν. Αν υπήρχε κάποιος τραυματισμός, κάποια ασθένεια, αν χρειαζόταν ένας ψηλός ξεκούραση, η ομάδα του Λος Άντζελες μπορούσε να καλέσει τον Two-Way παίκτη της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο Λούγκεντζ Ντορτ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που μέχρι να υπογράψει κανονικό συμβόλαιο εμφανιζόταν μόνο για τους αγώνες της ομάδας.

Φέτος, λοιπόν, το ΝΒΑ αποφάσισε να αλλάξει το status αυτών των συμβολαίων. Κάθε ομάδα θα μπορεί να υπογράψει δύο Two-Way παίκτες και να τους χρησιμοποιήσει το πολύ σε 50 αγώνες χωρίς να υπάρχει περιορισμός ημερών που θα τον έχει μαζί της. Από το maximum των 410.706 δολαρίων που μπορούσε να κερδίσει τη σεζόν 2019/20 ένας παίκτης, το φετινό ποσό θα φτάσει τις 449.115 δολάρια, ωστόσο η Λίγκα ξεκαθάρισε στους 30 οργανισμούς της πως για να έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν τέτοιες συμφωνίες, θα πρέπει να έχουν 14 παίκτες στα ρόστερ τους.

Με αυτόν τον τρόπο ο Κομισάριος Άνταμ Σίλβερ δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να έχουν δυναμικό 17 παικτών, ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανές απουσίες εξαιτίας ασθένειας, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (EuroLeague, EuroCup, Basketball Champions League και εθνικά πρωταθλήματα) με αποτέλεσμα την αναβολή αγώνων. Πόσο θα επηρεάσουν τα νέα Two-Way συμβόλαια την ευρωπαϊκή αγορά που περιμένει τις εξελίξεις της Free Agency; Αυτό θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπάρχουν ομάδες στα μέρη μας που χρειάζονται προσθήκες και απλώς κάνουν υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στις ΗΠΑ.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ