NBA

Ο Ντουράντ επέστρεψε και είναι σαν να μην έλειψε ποτέ

Ο Ντουράντ με την φανέλα των Νετς την σεζόν 2020/21
Ο Ντουράντ με την φανέλα των Νετς Ⓒ 2021 KATHY WILLENS/ ASSOCIATED PRESS

Ο Κέβιν Ντουράντ πάτησε παρκέ σε επίσημο παιχνίδι του ΝΒΑ έπειτα από 18 μήνες και ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα, θύμισε στον κόσμο ποιος είναι και αυτόματα μετέτρεψε τους Νετς σε διεκδικητές του τίτλου.

Ο Κέβιν Ντουράντ χρειάστηκε να περιμένει 561 ημέρες. Τόσος καιρός πέρασε από το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του στο ΝΒΑ (το Game 5 των τελικών του ΝΒΑ ανάμεσα σε Γουόριορς και Ράπτορς) μέχρι το ντεμπούτο του με τους Νετς κόντρα στους Γουόριορς (νίκη με 125-99). Και ήταν σαν να μην τον άγγιξε ούτε μέρα.

Προερχόμενος από έναν από τους χειρότερους τραυματισμούς που μπορεί να υποστεί αθλητής (ρήξη αχίλλειου τένοντα), ο Ντουράντ έμοιαζε σαν να μην είχε λείψει ποτέ από τα παρκέ. Κινείτο όπως ήθελε, πήγαινε όπου ήθελε και (κυρίως) σκόραρε όπως ήθελε. Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν κάτι άλλο: Έδειχνε να το διασκεδάζει. Και ένας Θεός ξέρει πόσο ανάγκη το είχε αυτό έπειτα από 18 μήνες που πάλευε για αυτή τη στιγμή.

Ο Ντουράντ μπήκε από την αρχή καλά στο παρκέ, πήρε αρκετές προσπάθειες από μέση απόσταση – κάτι που συνηθίζει – έβαλε την μπάλα στο παρκέ παίζοντας ένας με έναν, έκανε drive, διάβαζε το παιχνίδι πασάροντας την σωστή στιγμή. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε να έχει 22 πόντους με 7/16 σουτ (1/2 τρίποντα), 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής. Δεν αγωνίστηκε καν στην τέταρτη περίοδο, αφού δεν χρειαζόταν. Το μήνυμα που ήθελε να στείλει εξάλλου το είχε στείλει.

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΟΥΡΑΝΤ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΤΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ

Είναι (πάρα) πολύ νωρίς για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για την κατάσταση του Ντουράντ. Υπάρχουν άλλοι 71 αγώνες στην κανονική περίοδο και τα playoffs. Πολλά μπορούν να συμβούν όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα και έτσι όμως, όλο το ΝΒΑ κατάλαβε αυτό που υποψιάζονταν όλοι: Αν ο Ντουράντ δεν έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του, οι Νετς είναι διεκδικητές του τίτλου.

“Δεν ήξερα τι να περιμένω δεδομένου ότι έλειπε 1.5 χρόνο. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είδα καμία διαφορά πάνω του σε σχέση με την τελευταία φορά που τον είδα πριν από 18 μήνες. Αυτό είναι κάπως τρομακτικό για το υπόλοιπο ΝΒΑ” δήλωσε σχετικά μετά τον αγώνα ο Στιβ Κερ, ο οποίος είχε τον Ντουράντ υπό τις οδηγίες του την τριετία 2016-2019 στους Γουόριορς. Και αυτή είναι μία μεγάλη πραγματικότητα.

Ο Ντουράντ έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Ο ίδιος από την πλευρά του ξεκαθαρίζει πάντως ότι δεν αισθάνεται πίεση. “Δεν νομίζω ότι έχω να αποδείξω κάτι σε κανέναν. Απλώς θα παίξω μπάσκετ. Θέλω απλώς να βγω στο παρκέ και να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου” δήλωσε χαρακτηριστικά μετά τον αγώνα. Ξέρει ωστόσο ότι όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω του. Ξέρει ότι όλο το ΝΒΑ περιμένει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται, αφού ο καλός Ντουράντ αλλάζει τις ισορροπίες. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Η συνέχεια, στο παρκέ...

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ